معرفی آلبوم موسیقی «کجا رفته‌ای» (سالار عقیلی، ۱۳۹۹) | تلفیق به‌یاد‌ماندنی

مدیر سایت 1253 روز پیش
بازدید 218 بدون دیدگاه

«کاش در خانۀ سرما‌زده، رختی باشد» این مصرع ابتدایی رویای فراموش شده‌ایست که با همکاری مجدد سالار عقیلی و احسان افشاری در آلبومی به نام کجا رفته‌ای تصویر می‌شود. این آلبوم موسیقی که در بهمن ۱۳۹۹ برای نخستین‌بار انتشار یافته، این روزها در لیست آلبوم‌های پرفروش سایت بیپ‌تونز جا خوش کرده و با توجه به فضای متفاوت قطعات آن و البته شعرهایی با مختصات احسان افشاری، یکی از بهترین آلبوم‌های روزهای اخیر به شمار می‌آید. آواز سنتی سالار عقیلی در کنار موسیقی متفاوت امین همایی، به تلفیق ماندگار و دوست‌داشتنی تبدیل شده که بدون شک پس از انتشار عمومی قطعات آلبوم در آینده، بیشتر مورد توجه مخاطبین قرار خواهد گرفت.

پیشینۀ همکاری

پیشینۀ همکاری سالار عقیلی و احسان افشاری به جام جهانی ۲۰۱۸ بر‌می‌گردد؛ زمانی که ساخت سرود تیم ملی فوتبال ایران به آنها محول شد. این قطعه که با نام یازده ستاره در آن ایام انتشار یافت، علی‌رغم شعر و فضای حماسی، خیلی شنیده نشد و عده‌ای از کارشناسان، آن را متناسب فضای ورزشگاه و فوتبال نمی‌دانستند. این همکاری تا آلبوم کلام آخر در سال ۱۳۹۷ ادامه داشت که تصنیف میهنی آغاز آن، مورد توجه بسیاری از شنوندگان قرار گرفت. سرانجام، کجا رفته‌ای به جدیدترین همکاری این دو هنرمند تبدیل شد که هنوز زمان زیادی برای مطرح شدن آن در فضای موسیقی کشور باقی مانده است.

آهنگ‌سازی

محمدامین همایی به عنوان آهنگساز آلبوم کجا رفته‌ای، به دور از پیچیدگی‌های هارمونیک، در فضایی مینی‌مالیستی که رنگ و بوی موسیقی کلاسیک غربی را دارد، سعی کرده هرچه بیشتر در خدمت بیانگری شعر باشد. آواز سنتی سالار عقیلی نیز در اتمسفری متفاوت از کارهای قبلی‌اش، در اجرای نمایشی کلمات و شعر بسیار موفق عمل کرده که به هم‌حسی و همراهی مخاطب با قطعات این آلبوم می‌انجامد. عقیلی با تأثیرپذیری از مکتب آوازی اصفهان، در اوج و فرود‌ها و تحریر‌هایش، سعی در بیان حس کلمات و نمایش معانی آنها در صدایش داشته، که کمتر در میان خوانندگان دیده می‌شود.

شاعرِ آلبوم

احسان افشاری در گذشته‌ای نه‌چندان دور، به دکلمه‌هایش شهرت داشت، مدتی است در مقام یک ترانه‌سرای جوان و حرفه‌ای، با خواننده‌های مطرحی کار می‌کند. شعرهای افشاری در کجا رفته‌ای، پر است تصویرهای جدید که حال و هوای مخصوص به‌خود را دارد. او در این آلبوم، عاشقانه‌های نئوکلاسیکی را در قالب‌های غزل، مثنوی و چهارپاره سروده که پیش‌تر نیز در سرایش این قالب‌ها، توانایی خود را نشان داده است. شعر قطعۀ تماشا با مطلع «پلک بستی که تماشا به تمنا برسد» از شعرهای محبوب و مشهور افشاری است که در فضای مجازی کشور، بارها باز‌نشر شده و مورد علاقۀ بسیاری از علاقه‌مندان به ادبیات معاصر است.

تلفیقِ به‌یاد‌ماندنی

تلفیق به‌یادماندنی کجا رفته‌ای، پس از انتشار عمومی، حرف‌های زیادی برای گفتن خواهد داشت، هرچند که قرارگرفتن در لیست پرفروش‌های بیپ‌تونز نیز می‌تواند گواه خوبی بر رغبت مخاطبان به آن باشد. این آلبوم متشکل از قطعات «کجا رفته‌ای»، «جشن تنهایی»، «حاشا»، «رویای فراموش‌شده»، «تماشا کن» و «کیستم» است. به همۀ دوست‌داران موسیقی، شنیدن کجا رفته‌ای را پیشنهاد می‌کنیم تا با تجربۀ فضای متفاوت آن، در حس و حال منحصر‌به‌فردش شریک باشند.

print

نظرات کاربران

  • لطفا از تایپ کردن فینگلیش خودداری کنید. در غیر این صورت نظر شما بررسی نخواهد شد.
  • هدف شما ارسال تبلیغات یا بک لینک نباشد. در غیر این صورت دیدگاه حذف می شود.
  • دیدگاه شما فقط و فقط در رابطه با این موضوع باشد.
  • به دیگران توهین نکنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *