در یک سال و نیم گذشته با شوع ویروس کرونا دیگر هیچ چیز مثل سابق نشد. هنوز که هنوز است سایه کرونا روی تمام فعالیتهای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و…. سنگینی میکند. آنطور که مشخص است و آمارها نشان میدهد این ویروس حالا حالاها خیال رفتن ندارد و پاندمی در تمام دنیا در حال ادامه است. بعد از گسترش ویروس کرونا در سراسر جهان سازمان بهداشت جهانی از نظر آسیبپذیر بودن اقشار به گروه بندی انسانهای آسیبپذیر پرداخت. به طور مثال بیماران سرطانی، خود ایمنی، دیابت، بیماریهای قلبی، سالمندان و زنان باردار در گروهبندی اقشار آسیبپذیر در مقابل ویروس کرونا قرار گرفتند. در میان این گروهها زنان باردار نگرانی بیشتری نسبت به کرونا از خودشان بروز دادند. آنها به دلیل اینکه علاوه بر سلامت خودشان مسئولیت سلامت فرد دیگریی را هم بر عهده دارند نگرانیشان چندین برابر بیشتر از گروهبندیهای دیگر است. راجر اسمیت متخصص زنان و زایمان و رئیس خدمات زنان و زایمان در بیمارستان ون ویتلندر در میشیگان میگوید: «ویروس کرونا برای همه ما یک موضوع جدید است. ما اطلاعات بسیار کمی برای راهنمایی داریم و در حال یادگیری بیشتر هستیم. برای درک بهتر نحوه تاثیر ویروس روی مادران و نوزادان آنها به تحقیقات بیشتری نیاز داریم اما اولویت اصلی ما همچنان ایمن نگه داشتن مادران در برابر ویروس است.» ممکن است به عنوان یک زن باردار در دوران کرونا سوالاتی از جمله اینکه اگر در دوران بارداری کرونا بگیرم باید چه کنم و یا آیا ویروس تاثیری روی نوزاد میگذارد یا نه؟ ذهنتان را درگیر و شما را نگران کند. این موضوع کاملا طبیعی است. با ما همراه باشید تا در ادامه به تمامی سوالاتی که ممکن است ذهن شما را در دوران بارداری و پاندمی کرونا درگیر کند، پاسخ دهیم.
آیا ویروس کرونا روی زنان باردار تاثیر دارد؟
مطالعات اخبر نشان میدهد که زنان باردار در معرض خطر بیشتری از شدت بیماری نسبت به زنان غیر باردار قرار دارند. در برخی موارد زنان بارداری که به کرونا مبتلا شدهاند به دلیل شدت ویروس کرونا زایمان زودرس انجام دادهاند و از این رو باید احتیاط بیشتری داشته باشند و به توصیههای سازمان بهداشت جهانی دقیقتر و با وسواس بیشتری عمل کنند.
آیا زنان باردار در پاندمی باید اقدامات احتیاطی بیشتری نسبت به دیگران انجام دهند؟
هیچ عامل درونی وجود ندارد که بتوان با اطمینان گفت که زنان باردار مستعد ابتلا به ویروس کرونا هستند. اما به دلیل شدت بیماری ناشی از کرونا در دوران بارداری به زنان توصیه میشود که تمام اقدامات احتیاطی را به طور دقیق برای محافظت از خود در برابر ویروس انجام دهند. اقدامات احتیاطی هم شامل شستشوی دقیق دستها حداقل ۲۰ ثانیه و با استفاده از آب گرم و صابون، لمس نکردن صورت، بینی، چشم و دهان، رعایت فاصله اجتماعی با دیگران در محیط خارج از خانه و در خانه ماندن، میشود. اگر زنان باردار این نکات را در طول دوران بارداری خود انجام دهند به ویروس کرونا آلوده نخواهند شد.
آیا امکان انتقال ویروس کرونا از مادر به جنین وجود دارد؟
آنچه که تا امروز از تحقیقات به دست آمده نشان میدهد که امکان انتقال ویروس کرونا از مادر به جنین وجود ندارد. زیرا ویروس کرونا تا به حال در مایعات واژن، خون بند ناف یا شیرمادر دیده نشده است. اما امکان انتقال ویروس بعد از زایمان از طریق مادر به نوزاد وجود دارد گرچه بر اساس مشاهده اولیه دانشمندان نوزادان به کرونای خفیفتری نسبت به بزرگسالان مبتلا میشوند. اما برای اظهارنظر قطعی به تحقیقات بیشتری نیاز است.
آیا نوزاد میتواند از طریق شیر مادر به ویروس کرونا آلوده شود؟
تا کنون ویروس کرونا در شیر مادر یافت نشده است و هیچ مدرکی دال بر انتقال از طریق شیر مادر به نوزاد وجود ندارد. اما تماس نزدیک مادر کرونا مثبت با نوزاد در هنگام تغذیه نوزاد امکان انتقال ویروس را افزایش میدهد. به همین دلیل هم به مادرانی که کرونا مثبت هستند توصیه میشود که شیر خود را به وسیله دستگاههای شیر دوش بدوشند و به صورت مستقیم به نوزاد خود شیر ندهند.
در این مورد بیشتر بخوانید:
با وجود ویروس کرونا نیازی به تغییر برنامه زایمان است؟
در این مورد باید با پزشک خود صحبت کنید. اگر عمل زایمان شما در بیمارستانی است که برای درمان بیماران کرونایی انتخاب شده است، باشد از پزشک خود در این باره راهنمایی بگیرید. اما این موضوع را به یاد داشته باشید که حتما زایمان را در بیمارستان انجام دهید و از خیر زایمان طبیعی در خانه بگذرید. زیرا با وجود همهگیری کرونا بیمارستان هنوز هم امنترین مکان برای زایمان است. زیرا از خطرات احتمالی که امکان دارد در طول سالمترین زایمان هم رخ دهد، جلوگیری میکند.
اگر یک زن باردار متوجه شد که کرونا دارد باید چه کاری انجام دهد؟
اگر فکر میکنید به ویروس کرونا مبتلا شدهاید و علائم آن را دارید حتما با پزشک خود تماس بگیرید. علائم خود را به طور مداوم بررسی کنید. در صورت گیجی، سختی در تنفس و درد و احساس فشار در قفسه سینه حتما به بیمارستان مراجعه کنید. اما اگر در دوره بارداریی به کرونا مبتلا شدید تمام مراقبتهای لازم که بیماران کرونایی انجام میدهند را حتما انجام دهید. بارداری خود را حتما به پزشک اطلاع دهید زیرا استفاده از برخی داروها در زمان بارداری منع مصرف دارد. در خانه بمانید. از دیگر افراد خانه دور باشید. داروهای خود را منظم مصرف کنید.
همه گیری چه تاثیری در مراقبتهای قبل و بعد از زایمان خواهد داشت؟
در حال حاضر به دلیل شیوع ویروس کرونا بسیاری از ویزیتها به صورت آنلاین انجام میشود. به صورت آنلاین با پزشک خود در ارتباط باشید و اگر نیازی به چکاپ حضوری بود در برابر آن مقاومت نکنید. حتما با رعایت پرتکلهای بهداشتی برای چکاپ خود در مراکز درمانی مطمئن حاضر شوید و از سلامت خود و جنین اطمینان حاصل کنید. درست بعد از زایمان نوزادان تازه متولد شده باید مراقبتهای خود را شروع کنند و این موضوع به قوت خود باقیست و هیچ تغییری در آن به وجود نیامده و حتی توصیه شده است. اگر زایمان معمول و بدون عارضه داشتید امکان دارد پزشکتان ویزیتهای شما را به صورت آنلاین انجام دهد. نگران نباشید. نترسید و پرتکلهای بهداشتی را رعایت کنید.
نظرات کاربران
نظرات کاربران