محافظت از کودکان در روزهای کرونایی

مدیر سایت 1417 روز پیش
بازدید 219 بدون دیدگاه

حدود یک سال از همه‌گیری ویروس کرونا در دنیا می‌گذرد. ویروسی که تغییرات زیادی در سبک زندگی افراد ایجاد کرد. تغییراتی مانند برگزاری کلاس‌های آنلاین مدارس، انجام کار به صورت دورکاری، رعایت بهداشت بیشتر، کم شدن دورهمی‌های خانوادگی و دوستانه و کاهش سفرهای داخلی و خارجی. تغییراتی که باعث شد تا افراد کمتر در جمع‌های مختلف حضور داشته باشند و گاهی از لحاظ روانی و عاطفی دچار مشکل شوند. در این بین کودکان بیشتر در معرض این تغییرات و آسیب‌های آن قرار گرفته‌اند. بنابراین لازم است تا والدین برنامهٔ مشخص و مجزایی برای محافظت از بچه‌ها در روزهای کرونایی داشته باشند. در ادامه با ما همراه باشید تا با راهکارهای محافظت از بچه‌ها در این شرایط بیشتر آشنا شوید.

بازی‌های حرکتی با کودکان در خانه

به دلیل شیوع ویروس کرونا، این روزها استفاده از پارک و خدمات تفریحی شهری با محدودیت مواجه شده است. بنابراین بهتر است تا خانواده‌‌ها از انجام بازی‌های حرکتی با بچه‌ها غافل نشوند. بازی‌های حرکتی به بچه‌ها کمک می‌کند تا در کنار یادگیری مهارت‌های حرکتی،‌ استرس ناشی از کرونا را کمتر تحمل کنند. از جمله بازی‌های حرکتی بازی با توپ، هولا‌هوپ یا حلقه بازی،‌ پرش از مانع، طناب‌بازی و قایم موشک است.

ماسک پارچه ای جذاب

هر چند یک سالی از شیوع ویروس کرونا در جهان می‌گذرد اما همچنان خلع وجود ماسک‌های جذاب برای کودکان وجود دارد. البته ناگفته نماند که ماسک‌های مناسب کودکان این روزها قابل تهیه است اما کمتر ماسکی است که برای کودکان جذابیت بصری داشته باشد. بنابراین بهتر است والدین خودشان دست به کار شوند و با استفاده از ویدیوهای آموزشی و کمی خلاقیت ماسک‌های جذابی از جنس پارچه برای کودکان‌شان درست کنند. بهتر است در این راه از کودکان برای انتخاب طرح و رنگ مشورت بگیرند تا آنها با میل و رغبت بیشتری از ماسک استفاده کنند.

چگونه مشکلات مربوط به تکلم و بلع را پس از کرونا مدیریت کنیم؟

اگر پدر و مادر، دوران کودکی خودشان را به یاد بیاورند، حتماً متوجه می‌شوند که چندین بار نزد والدین از سر رفتن حوصله‌شان شکایت کرده‌‌اند. اکنون تصور کنید که کودکان به دلیل شیوع ویروس کرونا کمتر جایی برای تفریح و کمتر کاری برای انجام دادن دارند. بنابراین بهتر است تا والدین شرایط آنها را درک کنند و آنها در انجام کارهای کوچک خانه شریک کنند. انجام چنین کارهایی به کودکان کمک می‌کند تا مسئولیت‌پذیری را بیاموزند و در کنار داشتن فعالیت با والدین احساس عزت نفس بیشتری کنند. از طرفی انجام چنین کارهایی مانع از سر رفتن حوصله بچه‌‌ها می‌شود. البته والدین باید توجه داشته باشند که نباید کارهای محول شده بیش از حد و توان بچه‌‌ها باشد. همچنین آنها نباید از بچه‌ها توقع داشته باشند تا کار را به بدون عیب و ایراد انجام دهند. آنها باید همیشه بچه‌ها را تشویق کنند تا آنها برای انجام فعالیت‌های خانگی داوطلب باشند. کارهایی مانند؛ جفت کردن کفش‌ها، آب دادن گیاهان، منظم کردن تخت‌خواب، چیدن میز ناهار، از جمله کارهای کوچکی است که کودکان توانایی انجام دادن آنها را دارند.

بازی‌های فکری و رقابتی

علاوه بر انجام بازی‌های حرکتی،‌ انجام بازی‌های فکری و رقابتی نیز در روزهای کرونایی برای کودکان لازم است. بازی‌های فکری به کودکان در افزایش حافظه، سرعت تفکر و افزایش تمرکز کمک می‌کند. بنابراین لازم است تا والدین اوقاتی از ساعات شبانه‌روز را به کودکان اختصاص دهند و با انجام بازی‌های فکری و رقابتی مانند؛ کارت بازی، بازی‌های رومیزی، تست هوش و معما و بازی‌های ساختنی توانایی آنها در این زمینه‌ها افزایش دهند. از طرفی از آنجایی که این بازی‌ها در کنار والدین انجام می‌شود کودکان می‌توانند اوقات خوشی را با پدر و مادر خود سپری کنند و در نتیجه استرس ناشی از کرونا را به این وسیله کاهش دهند.

بارداری و کرونا| آیا کرونا از مادر به نوزاد منتقل می‌شود؟

ویتامین‌ها و میوه

داشتن تغذیه مناسب در ایام همه‌گیری ویروس کرونا برای همهٔ افراد خانواده لازم است. کودکان نیز از این قاعده مستثنی نیستند. بنابراین لازم است تا والدین توجه ویژه‌ای به تامین ویتامین‌های مورد نیاز کودکان داشته باشند و با استفاده از میوه‌های تازه، ویتامین‌‌های روزانه آنها را تامین کنند. البته بعضی از کودکان تمایلی به خوردن میوه ندارند. در این زمینه بهتر است والدین با تزئین میوه به شیوه‌های مختلف اشتهای آنها را برانگیزند. همچنین والدین می‌توانند از آبمیوه‌های تازه برای کودکان استفاده کنند. تهیه کمپوت در خانه و تغذیه کودکان با آن نیز برای تامین ویتامین‌های موردنیاز کودکان مناسب است.

استفاده از دارو و مکمل فقط با نظر پزشک

یکی دیگر از راه‌های محافظت از کودکان در دوران شیوع ویروس کرونا، استفاده از دارو و مکمل‌های دارویی است. اما متاسفانه اغلب والدین مکمل‌های دارویی را جایگزین خوراکی‌های مغذی می‌کنند. همچنین مشاهده شده است که بسیاری از والدین داروهای مکمل را بدون تجویز پزشک برای کودکانشان مصرف می‌کنند. هر چند در دوران شیوع ویروس کرونا استفاده از مکمل‌های دارویی مناسب برای کودکان توصیه می‌شود. اما والدین باید توجه داشته باشند که این داروها را باید با نظر پزشک مصرف کنند. زیرا مصرف خودسرانهٔ آنها ممکن است عوارضی برای کودکان داشته باشد.

امیدواریم والدین با رعایت این نکات در روزهای همه‌گیری ویروس کرونا محافظت بیشتری از کودکان خود داشته باشند. رعایت این نکات به والدین کمک می‌کند تا بتوانند به خوبی استرس کودکان را در این ایام کاهش دهند و به سلامت جسمانی آنها کمک کنند. همچنین شخصیت آنها را برای داشتن اعتماد به نفس بیشتر و مسئولیت پذیری بالاتر رشد دهند.

print

نظرات کاربران

  • لطفا از تایپ کردن فینگلیش خودداری کنید. در غیر این صورت نظر شما بررسی نخواهد شد.
  • هدف شما ارسال تبلیغات یا بک لینک نباشد. در غیر این صورت دیدگاه حذف می شود.
  • دیدگاه شما فقط و فقط در رابطه با این موضوع باشد.
  • به دیگران توهین نکنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *