معرفی فیلم «چمدان‌دزدی» (راجش کریشنن، ۲۰۲۰) | اگر خورشید از غرب طلوع کند، چه؟

مدیر سایت 1301 روز پیش
بازدید 113 بدون دیدگاه

پیدا‌ کردن چمدانی پر از پول در راه برگشت از سر کار به خانه، چقدر شما را وسوسه می‌کند تا زندگی خود را تا آخر عمر با امنیت خاطر بگذرانید؟ فیلم چمدان‌دزدی اولین ساخته راجش کریشنن است که با فیلم‌نامه‌ای حساب‌شده در ژانر کمدی‌سیاه در پخش رسانه‌ای سال ۲۰۲۰ درخشیده‌ است. امتیاز ۷/۶ از ۱۰ در سایت آی‌ام‌دی‌بی برای چنین فیلمی با بودجۀ کم و بدون حضور چهرۀ ستاره، موفقیت چشمگیری محسوب می‌شود.

خلاصۀ داستان

نندن تعمیرکار دستگاه‌های پرینتر یک شرکت معمولی است که تمام آرزویش برنده ‌شدن جایزۀ بهترین کارمند سال است. به همین دلیل سخت کار می‌کند، اما هر روز به مشکلات مالی‌اش افزوده می‌شود و هر روز بیشتر در سیر نزولی قرار می‌گیرد. یک شب در راه برگشت به خانه از محل کار، چمدان قرمزی را به صورت اتفاقی پیدا می‌کند و وقتی که می‌فهمد حاوی یک‌میلیون دلار است نمی‌تواند از آن دل بکند و آن را به خانۀ همسایه‌ای می‌برد که خالی است و کلیدش را برای تمیزی هفتگی نزد او به امانت گذاشته ‌است. از آنجا ‌که همسری بسیار معتقد و درستکار دارد تصمیم می‌گیرد چیزی به او نگوید و چندین روز را در خیال خوش رهایی از مشکلات مالی می‌گذراند. تا اینکه کم کم پلیس و افرادی که مسئول انتقال این پول را داشته‌اند نندن را پیدا می‌کنند. اما نندن با وجود شخصیت عام و عادی‌، ذهن باهوش و شانس فوق‌العاده‌ای دارد.

همه برای یکی

بسیاری از فیلم‌ها در صنعت سینمای هند با تکیه بر یک یا دو عدد از امکانات سینمایی مانند فیلمبرداری یا فیلم‌نامه و یا حتی موسیقی پس‌زمینه به موفقیت می‌رسند اما در فیلم چمدان‌دزدی کیفیت در تمام عناصر آن با خط داستانی منسجم دیده می‌شود. نقش نندن و ظرافت‌های طنز شخصیت و موقعیتش بار دیگر کونال کمو را به عنوان بازیگری توانا و مستعد به سینما معرفی کرد. بازیگران دیگری مانند رسیکا دوگال در نقش همسر نندن و رنویر شوری در نقش پلیس نیز با سابقۀ خوبی که در این حوزه دارند به اندازه در نقش خود نشسته‌اند.

تلخ و شیرین

چمدان‌دزدی شروع و خط داستانی کلیشه‌ای دارد که با طنز قوی و اشارات زیر‌متنی، توجه و تمرکز مخاطبش را به کار می‌گیرد تا تاثیر خود را در ذهن مخاطب به جای بگذارد. نندن و زندگی معمولی‌اش برگرفته از واقعیت کنونی جامعۀ هند است اما اتفاقات غیرقابل پیش‌بینی داستان و درگیری‌اش با افراد و موقعیت‌هایی است که از زندگی او بسیار دور است. این نکته فضای فانتزی و در عین حال پوچی را به فیلم اضافه می‌کند به طوری که رابطه علت و معلول اتفاقات، عمل و عکس‌العمل اشخاص مانند زندگی واقعی ما بدون سیر منطقی و شاید سیر منطقی ذهن ما اتفاق می‌افتد. راجش کریشنن آینۀ جالبی از رفتار و زندگی تک‌تک ما در جامعه پدید آورده ‌است که بی‌مسئولیتی و ناآگاه‌بودن افراد جامعه از وضعیت خود را موقعیتی طنز و گاه بی‌تفاوت نشان می‌دهد.

چمدانی که تمام افراد داستان را به هم وصل می‌کند و زندگی آنها را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ نماد سرمایۀ همگانی کشور یا دنیایی است که طمع به دست آوردنش تمام ارزش‌های ما را تغییر یا نابود می‌کند. نمودش را می‌توانیم در سکانس برنده‌ شدن جایزۀ بهترین کارمند سال دید. نندن زندگی‌اش را با چمدانی عوض می‌کند که خود زندگی را از او می‌گیرد. فیلم کنایه‌های بسیاری به دولت و نحوه کشورداری آن می‌زند. اما در کنار آن به رشوه‌خواری، تفاوت طبقاتی اجتماعی که روز به روز بیشتر می‌شود نیز اشاره می‌کند و به گونه‌ای کل داستان را می‌توان نمادی از دلایل به وجود‌آمدن این همه نابه‌سامانی در حوزه عدالت و مسئولیت دنیای انسانها دانست. در نهایت فیلم چمدان‌دزدی مانند موقعیت نادری که برای شخصیت‌هایش اتفاق می‌افتد در رسانۀ پخش خانگی بسیار موفق دیده شد.

print

نظرات کاربران

  • لطفا از تایپ کردن فینگلیش خودداری کنید. در غیر این صورت نظر شما بررسی نخواهد شد.
  • هدف شما ارسال تبلیغات یا بک لینک نباشد. در غیر این صورت دیدگاه حذف می شود.
  • دیدگاه شما فقط و فقط در رابطه با این موضوع باشد.
  • به دیگران توهین نکنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *