فیلمهای اکشن یا پُرحادثه، همواره یکی از عوامل جذابیت هنر هفتم بودهاند و بازیگران نامآشنایی مانند بروسلی، آرنولد شوارتزنگر و سیلوستر استالونه از محبوبترینهای این ژانر مهیج به شمار میآیند. پیشرفتهای فناورانه در بخش جلوههای ویژه رایانهای و بصری، به کیفیت اینگونه از آثار سینمایی کمک شایانی نموده و امروزه بخش قابل توجهی از سینمای تجاری در اختیار فیلمهای پُرحادثه است. ایام انتهای سال و هیجان روزهای پایانی آن میتواند بهانهای باشد تا ایام فراغتمان را به تماشای فیلمهای اکشن بگذرانیم؛ شاید اندکی از التهاب این روزها کم شود. در ادامه با پنج فیلم اکشن برتر سال ۲۰۲۰ آشنا میشویم که توانستهاند از پس محدودیتهای کرونایی، خود را بالا بکشند.
-
نگهبانان قدیمی (The Old Guard)
ماجرای جنگوجویان باستانی نامیرا به یک موتیف تکرارشونده در سینمای اکشن و علمی-تخیلی تبدیل شده است و نگهبانان قدیمی نیز از آن بهره میبرد. ۴ جنگجوی نامیرا که از گذشتۀ دور همراه هم در تمام نبردهای تاریخی، از جنگهای صلیبی گرفته تا جنگهای ناپلئون شرکت داشتهاند، پس از گذشتن از مشکلات فراوان، به وجود فرد نامیرای دیگری پی میبرند و برای یافتن او تلاش میکنند. در میان هستند کسانی که قصد دارند با آزمایش بر روی آنها، راز نامیراییشان را بفهمند. رضایت ۸۰ درصد منتقدان راتن تومیتوز نشان میدهد که علیرغم وجود موتیف تکراری، نگهبانان قدیمی حرفهای جدیدی برای گفتن دارند. حضور شارلیز ترون به عنوان نقش اصلی فیلم، با وجود تواناییهای رزمیاش، میتواند نوید سکانسهایی باورپذیر و هیجانانگیز داشته باشد. او تمام صحنههای اکشن این فیلم را بدون بدلکار انجام داده است که نشان از تواناییهای منحصر به فرد او دارد.
-
گرینلند (Greenland)
وقتی قرار است زمین با برخورد یک شهابسنگ عظیم نابود شود، حاضری برای نجات خانوادهات چه کارهایی انجام دهی؟ گرینلند روایتگر داستانی مشابه است با این تفاوت که با توجه به اینکه زمین ۴۸ ساعت تا نابودی فاصله دارد، پدر و مادر خانواده برای تهیۀ انسولین مورد نیاز پسر دیابتی ۷ سالهشان تلاش میکنند. کرونا توانست بسیاری از سکانسهای آخرالزمانی تاریخ سینما را به واقعیت تبدیل کند و در ایام همهگیری آن خصوصا در روزهای آغازین، شاهد پلانهای آخرالزمانی بسیاری در اطرافمان بودیم. گرینلند هم که از خاکستر کرونا سر برداشته، بار دیگر جهانی را در مرز نابودی تصویر میکند. نمایش یک درام خانوادگی در دل یک اکشن فاجعهمحور، کار سختی است اما ریک رومن وو توانسته از پس آن برآید. رضایت ۷۸ درصدی منتقدان راتن تومیتوز نیز میتواند برای تماشای گرینلند محرّک خوبی باشد.
-
مولان (Mulan)
اگر از کسانی باشید که انیمیشن مولان ساختۀ سال ۱۹۹۸ استدیو والت دیزنی را دیدهاند، حتما برای تماشای نسخۀ لایواکشن آن جذاب خواهد بود. داستان خاطرهانگیز آن انیمیشن، اینبار در زمانی طولانیتر به نمایش در آمده و البته جنجالهای مربوط و نامربوط زیادی را هم به راه انداخته است. ماجرای تبدیل شدن یک دختر روستایی به یک جنگجوی قهرمان با تفاوتهای عمده نسبت به نسخۀ انیمیشن آن، در کنار گرافیک رایانهای مسحورکنندۀ والت دیزنی، میتواند هر بینندهای را تا انتهای فیلم با خود همراه کند. ۷۳ درصد منتقدان راتن تومیتوز این فیلم را دوست داشتهاند که البته با توجه به نمرۀ پایین مخاطبان به فیلم، میتوان نتیجه گرفت که دستکاری خاطرات انسانها، هرچقدر هم که باکیفیت اتفاق بیفتد، میتواند موجب نارضایتی بسیاری باشد. حضور دانی ین معروف که سری فیلمهای آقای ایپ را با حضور او به خاطر داریم از عوامل جذابیت مولان است که به این اکشنِ حماسی، رنگ و بویی رزمی میبخشد.
-
دشمن بزرگ (Archenemy)
مردی به نام مکس فیست ادعا میکند که ابرقهرمانی از یک دنیای دیگر است اما تنها پسر جوانی به نام همستر حرف او را باور میکند. ادعای سقوط او به زمین و همراهی با همستر، جریان اصلی فیلم را تشکیل داده و این مدعی قهرمانی، برای اثبات خود، درگیر مشکلات همستر و خواهرش میشود. این اکشن کمیکگونه با ایدۀ خلاقانۀ خود، قصد دارد فرم ویژهای بسازد اما توانایی مورتیمر در مقام کارگردان کمتر از ادعای فیلم است و نهایتا با یک اکشن تجاری مواجهیم که فاقد لایههای عمیقتر است. دشمن بزرگ توانسته مورد رضایت ۷۵ درصد منتقدان راتن تومیتوز واقع شود که در صورت توجه بیشتر به فیلمنامه، میتوانست جایگاه بهتری نیز داشته باشد. دشمن بزرگ اگرچه فیلم فوقالعادهای نیست اما ارزش یکبار دیدن را دارد خصوصا که کرونا، انتخابهای زیادی نیز برایمان باقی نگذاشته است.
-
پسران بد تا ابد (Bad Boys for Life)
کمتر کسی است که سری فیلمهای پسران بد را ندیده باشد. همراهی خاطرهانگیز و دلپذیر ویل اسمیت و مارتین لارنس در دو قسمت قبلی این کمدی اکشن، به تنهایی برای اقبال به سومین قسمت از سری فیلمهای پسران بد کافی باشد و خبر خوب دیگر این است که مقدمات ساخت قسمت چهارم آن نیز وجود دارد. پسران بد تا ابد توانست هزینه حدود ۴۲۶ میلیون دلار بفروشد که با توجه به ۹۰ میلیون دلاری که برای ساختش هزینه شده، یک موفقیت به حساب میآید. عادل ال اربی و بلال فلاح قطعا در مقام کارگردانان فیلم، این موفقیت را مدیون محبوبیت دو قسمت قبلی آن هستند. ماجرایهای خندهدار، هیجانانگیز و احساسی این دو افسر پلیس، در سومین سری این فیلم نیز ادامه یافته و همان ریتم سابق را پیروی میکند. رضایت ۷۷ درصدی منتقدان راتن تومیتوز، این فیلم را دسته فیلمهای تازۀ این سایت قرار میدهد که مورد پیشنهاد تعداد زیادی از منتقدان آن است. به این آمار، محبوبیت ۹۶ درصدی پسران بد تا ابد بین مخاطبان این سایت را هم بیافزایید تا برای تماشای این فیلم اکشن مجاب شوید.
نظرات کاربران
نظرات کاربران