قوانین نانوشته عامیانه | آداب استفاده از تلفن و فضای مجازی

مدیر سایت 1276 روز پیش
بازدید 196 بدون دیدگاه

این روزها تلفن‌های همراه به بخش جدانشدنی زندگی ما تبدیل شده است. با وجود اینکه تلفن همراه، شبکه‌های اجتماعی و اینترنت به آسان‌تر شدن زندگی ما کمک کرده اما گاهی اوقات به دلیل رعایت نکردن نکات بسیار ساده باعث به وجود آمدن زحمت و دردسر هم شده است. دنیای مجازی هم مانند دنیای واقعی از بسیاری از قوانین نوشته و نانوشته تبعیت می‌کند قوانین مکتوب جرایم اینترنتی و ایجاد مزاحمت را در بر می‌گیرد و قوانین نانوشته همانند رعایت اصول آداب اجتماعی در دنیای واقعی است. در عصری که تصور اکثر افراد این است که به دلیل سخت بودن پیگیری جرایم در دنیای مجازی هر کاری که بخواهند می‌توانند در آن انجام دهند. به همین دلیل شاید رعایت اصول آداب اجتماعی توقع بسیار زیادی باشد. اما باید بدانید که با رعایت چند نکته ساده می‌توانید به بهتر شدن روابط خود با دیگران کمک کنید و ناخواسته برای دیگران مزاحمت ایجاد نکنید. در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با چند نکته درباره آداب اجتماعی استفاده از تلفن و شبکه‌های اجتماعی آشنا کنیم.

آدم‌ها ۲۴ ساعت شبانه روز بیدار نیستند! اگر هم بیدار باشند لزوما منتظر زنگ زدن ما نیستند! توجه کنیم که قبل از ساعت ۸ صبح و بعد از ساعت ۹ شب، با احتیاط تماس بگیریم. شاید بهتر باشد ابتدا با فرستادن یک پیغام از بیدار بودن آن فرد مطمئن بشویم و بعد زنگ بزنیم.

آنلاین بودن افراد در شبکه‌های اجتماعی به این معنا نیست که آنها موظفند به شما جواب بدهند. سعی کنید به حریم خصوصی و خلوت آدم‌ها احترام بگذارید. حریم خصوصی صرفا محافظت از عکس‌های خصوصی نیست! وقت و تنهایی افراد هم جزء حریم خصوصی آنهاست و نباید مزاحم آن شد.

در زمان عصبانیت به کسی پیام نفرستید و حتی اگر در نوشتن پیام عجله دارید قبل از ارسال متن، یکبار آن را بخوانید تا مطمئن شوید که متن پیام را درست نوشته‌اید یا منظورتان را درست رسانده‌اید.

این قاعده را به یاد داشته باشید. در چت و پیام‌های متنی، لحن منتقل نمی‌شود. پس اگر از پیامک و پیغام کسی ناراحت شدید، سریع جواب ندهید! شاید منظور دیگری داشته و شما خوب متوجه نشده‌اید!

یکی از هزاران ویژگی بد واتس‌اپ این است که وقتی پیغامی را حذف می‌کنید، طرف مقابل متوجه این حذف کردن می‌شود! اگر کسی پیغام خود را حذف کرد یعنی به هر دلیلی نخواسته شما آن را بخوانید! پس سوال نکنید چه پیامی فرستاده بودی؟ و یا چرا پاکش کردی؟!

چت معمولا گفتگوی بین دو نفر است و اگر قرار باشد نفرات دیگری از آن مطلع شوند، باید از طرف مقابل اجازه بگیرید. انتشار اسکرین شات گفتگوهای دونفره، کار غیر اخلاقی و نادرستی است و مجازات قانونی دارد.

بعد از شیوع کرونا و به دلیل محدودیت‌های قرنطینه‌ای که بسیاری از ملاقات‌ها و دیدارهای روزمره را از بین برد، تماس تصویری بسیار متداول شد و بسیاری از اپلیکیشن‌ها این امکان را خدمات خود اضافه کردند. اما باید توجه داشت که حتما قبل از برقراری تماس تصویری باید از نفر مقابل اجازه گرفت و اطلاع داد. آن هم به این دلیل است که شاید مخاطب شما در موقعیت مناسبی نباشد.

در مکان‌های عمومی مثل فروشگاه‌ها، ادارات، اتوبوس، تاکسی، بلند بلند با تلفن صحبت نکنید و در صورت تماس ضروری‌ آن را کوتاه کنید.

همیشه وقتی یک مکالمه قطع می‌شود، هر دو طرف سعی می‌کنند دوباره ارتباط برقرار کنند و در نتیجه هر دو گوشی بوق اشغال می‌زند! یک قرارداد اجتماعی وجود دارد که در صورت قطع شدن تماس، هر شخصی که اول تماس گرفته بود باید دوباره تماس برقرار کند.

در صورتیکه کسی با شما تماس بگیرد و نتوانید جواب بدهید (میس کال)، ادب ایجاب می‌کند که در فرصت مناسب با او تماس بگیرید.

اگر کسی تلفن جواب نداد، ده بار به او زنگ نزنید! حتما موقعیت مناسبی ندارد و در زمان مناسب خودش تماس خواهد گرفت.

گوشی‌های جدید، متن‌های پیش فرضی را برای رد کردن تلفن دیگران دارند که می‌توانید از آنها استفاده کنید. مثلا هنگام رانندگی یا وقتی که در جلسه هستید، موقع رد کردن تماس دیگران، می‌توانید از این متنهای آماده استفاده کنید که معمولا در کنار دکمه رد کردن تماس هستند.

مطلقا در سینما، کنسرت و تئاتر تلفن همراه خود را جواب ندهید و حتما قبل از شروع برنامه، آن را خاموش یا بی صدا کنید. اگر آنقدر آدم مهمی هستید که حتما باید تلفن‌های خود را جواب دهید، اصلا به سینما و کنسرت نروید!

در فضاهای عمومی مثل مترو و اتوبوس و تاکسی، صفحه نمایش فرد بغل دستی را نگاه نکنید! موبایل افراد، حریم خصوصی آنهاست.

به شخصی که قرار است برای اولین بار با او تماس تلفنی برقرار کنید یک مرتبه زنگ نزنید. ابتدا یک پیام معرفی به او بفرستید و بعد از گرفتن جواب پیام، زنگ بزنید.

اگر قصد فرستادن پیام صوتی دارید اول اجازه ارسال پیام صوتی را از شخص مقابل بگیرید و بعد پیام را ارسال کنید.

سعی کنید مدت زمان پیام صوتی شما بیشتر از چند ثانیه نشود و یا حداکثر تا یک دقیقه طول بکشد. پیام صوتی پادکست نیست بنابراین مدت زمان آن را کوتاه کنید.

print

نظرات کاربران

  • لطفا از تایپ کردن فینگلیش خودداری کنید. در غیر این صورت نظر شما بررسی نخواهد شد.
  • هدف شما ارسال تبلیغات یا بک لینک نباشد. در غیر این صورت دیدگاه حذف می شود.
  • دیدگاه شما فقط و فقط در رابطه با این موضوع باشد.
  • به دیگران توهین نکنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *