طبق گفتۀ لودویگ فان بتهوون؛ موسیقی از ذهن تراوش میکند و بر قلب مینشیند. موسیقی حسین علیزاده نیز در واقع چنین است و نمونهای است از این سخن. او که کارنامۀ درخشانی در زمینه آهنگسازی، نوازندگی و پژوهش در موسیقی دارد، اینبار به همراه گروه رامبرانت تریو، آلبوم موسیقی همسان و همسکوت را منتشر کردهاند. این آلبوم دارای ۹ قطعه میباشد. «درآمد»، «سماع»، «کرشمه»، «مقدمه نیشابورک»، «نیشابورک»، «سرمست»، «رامبراندی نژاد»، «نهفت» و «ترکمن» نام قطعات این آلبوم است. ضمن این که حسین علیزاده؛ نوازنده شورانگیز، رامبرانت فرایش؛ نوازنده فورته پیانو و هارمونیوم، تونی اورواتر؛ نوازنده ویولونه و وینسنت پلانیه؛ نوازنده سازهای کوبهای، در این آلبوم هنرنمایی کردند. البته با این که از سازها و نوازندگانی غربی در این اثر استفاده شده، اما فضای این آلبوم کاملا ایرانی است.
معرفی گروه رامبرانت تریو
رامبرانت تریو گروهی است متشکل از سه موسیقیدان هلندی به نام رابرانت فرایش، تونی اورواتر و وینسنت پلانیه که سابقۀ همکاری آنها به دوازده سال پیش برمیگردد. این گروه یکی از اصلیترین گروههای جَز در هلند میباشند. همچنین آنها علاقهمند هستند تا با موسیقی اقوام آشنا شوند و در آثارشان از موسیقی غیرغربی هم استفاده میکنند و فضای موسیقی آنها به شدت سرزنده و قوی است. همینطور یکی از موسیقیهای مورد علاقۀ آنها، موسیقی خاورمیانه است. این گروه در جشنوارههای مختلف شرکت کرده و با موزیسینهای معروف دنیا نیز همکاری داشتهاند.
سفر به خاورمیانه
سرپرست این گروه، رابرت فرایش در سنین جوانی طی یک مسافرتی که به مصر داشت با موسیقی این کشور و موسیقی شرق آشنا میشود و همین امر منجر شد که موسیقی عربی و ایرانی را کشف کند. او شاید در ابتدا قادر نبود که این دو موسیقی را از یکدیگر تشخیص بدهد اما با شنیدن آثار این دو فرهنگ توانست بر روی هر کدام از آنها مسلط شود و تمرکز خود را بر روی موسیقی ایرانی گذاشت و از دوست خود وینسنت پلانیه نوازنده ساز کوبهای گروه درخواست کرد که به سراغ سازهای کوبهای ایرانی برود و آنها را نزد استادان ایرانی بیاموزد. این دو نوازنده به همراه تونی اورواتر تصمیم میگیرند که با دو تن از برجستهترین موزیسینهای ایرانی؛ کیهان کلهر و حسین علیزاده نیز همکاری داشته باشند.
کیهان کلهر و حسین علیزاده
در ابتدا، این گروه جَز هلندی همکاری خود را با کیهان کلهر آهنگساز و نوازندۀ برجستۀ کمانچه آغاز کردند. آنها در تالار وزارت کشور به اجرای موسیقی پرداختند و قطعاتی را با تلفیق موسیقی شرق و غرب اجرا کردند. همینطور آنها همکاریهای خود را در سرتاسر اروپا ادامه دادند. پس از کیهان کلهر، آنها به سراغ حسین علیزاده آهنگساز و نوازندۀ چیره دست سازهای زخمهای ایرانی رفتند و آلبوم همسان و همسکوت را تولید کردند. البته این نکته را نیز باید ذکر کرد که این اثر پیش از این نیز در پلتفرمهای معتبر موسیقی جهان پیش روی شنوندگان قرار گرفته بود. از آنجایی که همکاریای بین یک موزیسین ایرانی و یک گروه موسیقی غربی شکل گرفته، نمیتوان گفت این آلبوم به طور کامل یک اثر تلفیقی است. زیرا با شنیدنش متوجه میشوید که کار، بسیار ایرانی است و تهمایههایی از موسیقی غربی به صورت زیرصدا و همراهیکننده در فضایی کاملا ایرانی شنیده میشود. دوستداران موسیقی حسین علیزاده و گروه رامبرانت برای تهیۀ این آلبوم موسیقی میتوانند به سایت بیپ تونز مراجعه کنند.
نظرات کاربران
نظرات کاربران