معرفی سریال «کلاهبرداری سال ۱۹۹۲» (هنسل مهتا، ۲۰۲۰) | بورس، راهی به رؤیاها

مدیر سایت 1370 روز پیش
بازدید 139 بدون دیدگاه

بازار بورس و موفقیت مالی در زمانی اندک، از جنس همان آرزوی پیدا کردن گنج است و در هر قالبی که گفته شود جذاب است. صنعت فیلمسازی تمام امکاناتش را به کار می‌گیرد تا این آرزوی انسان را به تصویر بکشد. سریال کلاهبرداری سال ۱۹۹۲ ( SCAM 1992) یک قدم فراتر رفته و با ارائه مدرک، داستان یکی از سهامداران معروف بازار بورس را بر اساس حقیقت بیان می‌کند. این سریال با ریسک انتخاب چهره‌هایی کاملا جدید، ثابت کرد که داستان چالش‌برانگیز و فیلمنامه‌ای جذاب، همچنان بهترین عامل جذب مخاطب است و با کسب امتیاز ۹.۴ در آی‌ام‌دی‌بی، محبوبترین سریال هندی تاکنون شناخته شد.

خلاصه داستان

داستان این سریال بر اساس زندگی هرشد مهتا یکی از بزرگترین و مشهورترین سهام‌داران بازار بورس در دهه نود میلادی است که توانست در مدت زمان کوتاهی با روش‌های زیرکانه و غیرمتعارف به ثروت هنگفتی (معادل ۳ میلیارد دلار امروز) دست یابد. هرشد مهتا که جوانی از یک خانواده معمولی گوجراتی است به همراه پدر، مادر، برادر و همسرش در یک خانه اجاره‌ای کوچک در یکی از محله‌های فقیرنشین بمبئی زندگی می‌کند. او که برای امرار معاش دست به انواع و اقسام مشاغل زده و موفق نشده، به امید دستیابی درآمد بهتر به عنوان دلال سهام زیر نظر یکی از سرمایه‌داران وارد بازار بورس می‌شود. دیری نمی‌پاید که متوجه هوش و استعداد خودش در این زمینه می‌شود و به کمک برادرش با افتتاح حساب در بازار سهام تبدیل به سرمایه‌دار شده و رقیبی برای بزرگان این عرصه می‌گردد. اما شهوت مال‌اندوزی و برتری‌جویی، وی را به مسیر پرخطری می‌کشاند که عواقب سنگینی برایش دارد.

موضوع چالش‌برانگیز

کلاهبرداری سال ۱۹۹۲، با داستان‌پردازی خوب و بیان ساده‌ انگارانه‌اش در پرداختن به ماجراها، ارتباط سریع و صمیمی با مخاطب برقرار می‌کند. بزرگترین نقطه قوت این سریال، انتخاب چالش‌برانگیز موضوعِ آن و بازنمایی حساس و ظریف زندگی هرشد مهتا است. اکثر بازیگران با توجه به کم‌تجربگی در حوزه بازیگری، به خوبی از عهدۀ ایفای نقش‌هایشان برآمده‌اند و تحسین منتقدان را برانگیخته‌اند. چهرۀ شناخته شده‌ای مانند ساتیش کوشیک با وجود سابقۀ درخشان در نقش‌های کمدی، جلوۀ جدیدی به بازنمایی مهره‌های اصلی مافیای بورس در هند اضافه کرده ‌است و طنزی را درخور بافت سریال ارائه می‌دهد که به‌جا و درست تلقی می‌شود. از طرفی دیگر، فیلمبرداری، تدوین و موسیقی اثر، منطبق و همسو با سرعت وقوع ماجراها بوده و به باورپذیری و پیشبرد قصه کمک شایانی می‌کنند. از جمله این تمهیدات می‌توان به تم رنگی سپیا (قهوه‌ای گرم) اشاره کرد که همراه با سبک موسیقی محبوب دهۀ ۹۰ ( متاثر از موسیقی هیجان انگیز گانگستری سینمای هند در این دوران) مخاطب را با فضای آن دهه بیشتر آشنا می‌کند. نقطه ضعفی که در فیلمنامه این سریال دیده می‌شود، قدمتی به اندازه خود صنعت سریال سازی در هند دارد و آن حفظ نکردن ریتم تند اولیه داستان است که در سریال کلاهبرداری سال ۱۹۹۲ در قسمت ششم به بعد اتفاق می‌افتد اما بقیه عناصر فیلمسازی با قوت به شکل‌گیری داستان کمک می‌کنند. در نهایت با دیدن این ده قسمت سریال، علاوه بر سرگرم‌شدن، اصطلاحات و شیوه‌های کاری بازار‌های سهام و نقدینگی را فرا می‌گیرید و شاهد یکی از مهیج‌ترین دوره‌های رشد این بازار در هند خواهید بود.

print

نظرات کاربران

  • لطفا از تایپ کردن فینگلیش خودداری کنید. در غیر این صورت نظر شما بررسی نخواهد شد.
  • هدف شما ارسال تبلیغات یا بک لینک نباشد. در غیر این صورت دیدگاه حذف می شود.
  • دیدگاه شما فقط و فقط در رابطه با این موضوع باشد.
  • به دیگران توهین نکنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *