خوشبختی را چگونه میتوان بدست آورد؟ آیا صرف داشتن یک شغل پردرآمد خوشبختی محسوب میشود؟ آیا داشتن یک خانواده خوشبختی میآورد؟ یا حتی داشتن یک بچه؟ رازها و دروغها شاهکار همیشگی مایک لی کارگردان مطرح انگلیسی است. مایک لی را میتوان با فیلمهایی همچون برهنه، و آقای ترنر نیز به یاد داشت. رازها و دروغها دغدغه همیشگی مایک لی را در مواجهه با زندگی نشان میدهد. رابطههایی که به رغم سالها زندگی در کنار یکدیگر، یکبار و برای همیشه احتیاج به ترمیمی دوباره دارند. این فیلم که در جشنوارههای بسیاری درخشید توانست در نهایت امتیاز ۹۵ از ۱۰۰ را از سایت راتن تومیتوز بدست آورد. رازها و دروغها بدون شک یکی از بهترین فیلمهای تاریخ سینمای انگلستان محسوب میشود.
خلاصه داستان
رازها و دروغها داستان همزمان سه خانواده در لندن را روایت میکند که هرکدام به نوعی چیزی در زندگیشان غایب است. سینتیا رز پرلی و دخترش رکسان، موریس رز پرلی و همسرش مونیکا و در نهایت هورتنس کامبربچ که به تازگی مادرش را از دست داده است. سینتیا نگران آینده دخترش رکسان است، موریس و مونیکا در تلاش برای بچهدار شدن هستند و هورتنس میخواهد مادر واقعیاش را پیدا کند. مایک لی در این درام دو ساعت و نیمه ما را به تماشای آدمهایی مینشاند که برای پذیرفتن حقیقت، باید قوی باشند و با داشتهها و نداشتههایشان کنار بیایند. چه بسا که بیشتر با داشتههایشان.
شخصیتهای جذاب
رازها و دروغها ریتم نسبتاً آرامی دارد. مایک لی به درستی برای نزدیک شدن به هر یک از شخصیتهایش زمان جدایی را به آنان اختصاص میدهد. فیلم با معرفی هر یک از شخصیتها شروع میشود. یکی از بهترین معرفی شخصیتها متعلق به موریس رز پرلی عکاس است. او در تمامی عکسهای پرترهاش تلاش دارد که بهترین حالت مشتریانش را برای عکس شکار کند. او به منظور این مهم، حتی آنان را به خنده هم میاندازد. خندهای که خودش درزندگی آن را احتیاج دارد. رازها و دروغها پر از صحنههایی است که شخصیتها درحال مکالمه در میزانسنهای ایستا هستند. دور میز نشستن شخصیتها باهم، بارها در فیلم تکرار میشود و در انتهای فیلم به بهترین شکل ممکن آدمها را دوباره کنار یکدیگر مینشاند. نوشیدن لیوان چای، خوردن غذا، بریدن کیک و بسیاری از این صحنههای معمولی و ساده. فیلم لی نشان میدهد خوشبختی در زندگی میتواند در چنین موقعیتهای سادهای وجود داشته باشد. نشستن کنار کسی که دوستش دارید،گپ زدن با او و نوشیدن چای، میتواند خود خود زندگی باشد.
بازیها در این فیلم بسیار طبیعی به نظر میرسد. بازیگران اجازه نمیدهند که مخاطب برای لحظهای به فیلم بودن آنچه میبیند پی ببرد. رئالیسم درون فیلم علاوه بر شکل کارگردانی لی، از کیفیت بینظیر بازیها هم منتقل شده است. برندا بلیتین که بدون شک بهترین بازی در کل فیلم را ارائه میدهد در نهایت علاوه بر نامزدی برای جایزه اسکار، توانست جایزه بهترین نقش اول زن جشنواره کن و بفتا را از آن خود کند. اگرچه نباید از بازیهای فوقالعاده تیموتی اسپال (که بعدها در فیلم آقای ترنر درخشید) و مارین ژان بپتیست هم گذشت کرد. رازها و دروغها فیلمی در ستایش خانواده و ارزشهای معنوی بی حد و حصرش میباشد. آدمهای فیلم لی در آغوش خانواده گویی آرامشی ابدی را تجربه میکنند.
نظرات کاربران
نظرات کاربران