۱۴ نکته درباره آپارتمان‌نشینی که باید رعایت کنیم

مدیر سایت 1292 روز پیش
بازدید 275 بدون دیدگاه

با گذشت بیش از ۴ دهه از ورود پدیده آپارتمان‌نشینی به کشور هنوز هم آپارتمان‌نشینان با مشکلاتی بسیار زیادی روبرو هستند. مشکلاتی که گاه آنقدر بالا می‌گیرد که باعت طرح شکایت و بهم خوردن رابطه همسایه‌ها با یکدیگر می‌شود. خوب است که آدم‌ها قبل از اینکه تصمیم بگیرند خانه دربست و راحتشان را رها کنند و به آپارتمان‌نشینی رو آورند کمی از قوانین و بایدها و نبایدهای زندگی در آپارتمان‌ها و مجتمع‌های بزرگ آگاه شوند. در ادامه برخی از این قوانین را خواهیم خواند.

استفاده از مشاعات

مشاعات ساختمان به مکان‌هایی مشترک یک ساختمان گفته می‌شود. مطابق قانون همه افراد ساکن در ساختمان اجازه استفاده از این مکان‌ها را دارند اما باید نکاتی را در زمان استفاده رعایت کنند. قصد دارید وسیله‌ای را در پشت‌بام یا پارکینگ بگذارید؟ می‌خواهید برای تزئین راهروی مقابل واحدتان وسیله‌ای قرار دهید؟ ماشین ندارید و قصد اجاره یا فروش پارکینگ‌تان را دارید؟ قصد استفاده ار آب و برق مشاعات را دارید؟ در پاسخ به همه این سوال‌ها باید بگوییم که شما با انجام دادن هر کدام از این کارها باید اجازه تمامی اهالی ساکن در ساختمان را داشته باشید و استفاده شما از مشاعات نباید به گونه‌ای باشد که موجب آزار و اذیت دیگران شود.

تعمیر ساختمان و تغییر در نمای ساختمان

از نمای ساختمانتان خسته شده‌اید و دوست دارید آن را مدرن کنید. رنگ دیوارها و کاشی راه‌پله‌ها برایتان خسته کننده شده است و دوست دارید آن را تغییر دهید؟ برای این کار نمی‌توانید و نباید یک کلنگ و سطل رنگ بردارید و خودتان به تنهایی دست به کار شوید. یادتان باشد برای تغییر و تعمیر در نمای ساختمان و یا قسمت‌های داخلی باید جلسه‌ای میان اعضای آپارتمان تشکیل دهید. پیشنهاد خود را مطرح کنید. شاید اعضای دیگر هم با پیشنهاد شما موافق باشند. با مطرح کردن و گرفتن نظر موافق دیگر اعضا شاید نیاز به گرفتن مجوز هم داشته باشید. پس بی گدار به آب نزنید و برای انجام هر کاری که به قسمت‌های مشترک ساختمان مربوط است دیگران را مطلع کنید. هزینه تعمیرات هم باید به صورت مساوی و بین تمام ساکنان تقسیم شود.

گرفتگی لوله و خرابی سقف واحد پایین

نصف شب است و در خواب ناز هستید که ناگهان زنگ واحدتان به صدا درمی‌آید. سراسیمه در را باز می‌کنید و با همسایه طبقه پایینی روبرو می‌شوید. وقتی دلیل را می‌پرسید، همسایه با عصبانیت جواب می‌دهد: چه نشسته‌اید که سقف خانه‌ام روی سرم خراب شد. وقتی به محل وقوع حادثه می‌روید متوجه می‌شوید که به دلیل خرابی لوله آب و نم دادن آب سقف واحد پایین خراب شده است. در این مواقع نباید درگیری راه بیاندازید و سریعا مسئولیت این کار را بر عهده بگیرید زیرا هزینه تعمیر سقف و لوله به عهده شما است.

در زندگی همسایه‌ها سرک نکشید

دیوار حائل بین واحد شما و واحد بغل دستی‌تان نازک است و صداهای واحد کناری به داخل واحد شما می‌آید و شما گاهی که حوصله‌تان سر می‌رود به حرف‌های واحد کناری گوش می‌دهید؟ از چشمی رفت و آمد واحد روبرویی را رصد می‌کنید؟ گاهی برای سرگرمی آیفون را بر می‌دارید و مکالمه همسایه‌تان که در آستانه در ایستاده را گوش می‌دهید؟ این کار را نکنید. اولین اصل در زندگی برای راحت‌تر و با آرامش‌تر زندگی کردن این است که سرتان را از زندگی دیگران بیرون آورید. یادتان نرود که شما حق دخالت در زندگی هیچکس را ندارید.

استفاده از پارکینگ و انباری

پیشنهاد ما به شما که به تازگی واحدی در ساختمانی خریده یا اجاره کرده‌اید این است که حتما از جای دقیق پارکینگ و انباری مطلع شوید. اگر حق استفاده از پارکینگ را ندارید و در کوچه و خیابان هم جای پارک نیست و یکی از پارکینگ‌ها خالی است، خودرو خود را در پارکینگ خالی پارک نکنید زیرا این تجاوز به حق دیگران و تصرف مشاعات است. برای اینکه بتوانید در پارکینگ خالی پارک کنید از همسایه اجازه بگیرید و وقتی در کوچه جا پارک پیدا شد خودروی خود را از پارکینگ خارج کنید.

به نظافت مشاعات اهمیت دهید

زمانیکه در منزل شکلاتی می‌خورید آشغال آن را روی زمین می‌اندازید؟ پاسخ شما قطعا خیر است. راه‌پله، پارکینگ، آسانسور و … هم مانند منزل شما است. همانطور که به نظافت منزلتان اهمیت می‌دهید، نظافت مشاعات هم باید برایتان مهم باشد. حفظ نظافت مشاعات یکی از قوانین آپارتمان‌نشینی است.

همسایه ها را در جریان مراسم عزا، عروسی و یا تولد بگذارید

قصد دارید در واحدتان مراسم تولد، ختم قرآن و …. بگیرید و امکان دارد سر و صدای زیادی بیرون برود؟ پیش از برگزاری هر مراسمی همسایه‌ها را در جریان بگذارید. به آنها بگویید که امکان دارد مراسمتان تا ساعتی از شب طول بکشد. اگر مراسم را اطلاع ندهید باید مراقب سر و صدا باشید و تا قبل از ۹ شب مراسم را تمام کنید.

قصد برگزاری مراسم و یا دادن نذری دارید؟ همسایه‌ها را مطلع کنید

محرم است و قصد دارید نذری بدهید. بنابراین استفاده شما از آب، برق و گاز در این مدت افزایش می‌یابد. به یاد می‌آورید که قبض آب و برق شما به صورت مشترک با دیگر واحدها است. در این زمان شما باید به همسایه‌ها اطلاع دهید و در مورد هزینه‌های آب، برق و گاز به توافق برسید.

سر و صدا نکنید و بی موقع مزاحم نشوید

ایجاد سر و صدا و سر زدن‌ها بی دلیل به واحدها یکی از معضلات مهمی است که آپارتمان‌نشینان با آن درگیر هستند و از آن شکایت دارند. اگر شما زمان بیکاری زیادی را در منزل می‌گذرانید دلیل بر این نیست که واحد کناری‌تان هم مانند شما باشد. در ساعاتی که دیگران در حال استراحت هستند بی دلیل به واحد آنها سر نزنید. صدای آهنگی که گوش می‌دهید را پایین بیاورید و به طور کل از ایجاد سر و صدای اضافی در ساختمان بپرهیزید.

ساعت تعمیرات ساختمانی

هر کاری یک زمانی دارد. خوابیدن، بیدار شدن، کار کردن و تفریح و …. اگر قصد انجام تعمیرات در ساختمان دارید و امکان دارد این تعمیرات سر و صدای زیادی ایجاد کند لطفا این کارها را در روزهای غیر تعطیل و معمولا از ساعت ۹ صبح تا ۱۳:۳۰ بعدازظهر و یا ۱۷ عصر تا ۱۹ شب انجام دهید.

نگهداری از حیوانات

به حیوانات علاقه دارید و حامی حقوق حیوانات هستید و خودتان هم حیوان خانگی دارید؟ زمان خرید و یا اجاره یک واحد آپارتمان این موضوع را اطلاع دهید زیرا اول تمام همسایه‌ها باید با این موضوع موافق باشند و از طرفی هم نگهداری حیوانات خانگی در قسمت‌های مشترک آپارتمان مجاز نیست.

برای جابجایی وسایل آن را روی زمین نکشید

از دکوراسیون خانه‌تان خسته شده‌اید و می‌خواهید آن را تغییر دهید؟ اشکالی ندارد اما لطفا این کار را طوری انجام دهید که سر و صدای آن دیگر واحدها را اذیت نکند. به طور مثال وسایل را روی زمین نکشید و یا آنها را به دیوار نکوبید.

استعمال دخانیات در مشاعات ممنوع

همه آدم‌هایی که در یک ساختمان زندگی می‌کنند سیگار و قلیان نمی‌کشند. برخی مشکل ریوی دارند و برخی به بوی سیگار و قلیان حساسیت دارند و دچار شوک ریوی می‌شوند. اگر سیگار و قلیان می‌کشیم باید بدانیم که اجازه استعمال دخانیات در مکان‌های سربسته مشترک را نداریم.

در ساختمان را پشت سرتان ببندید

همه ما وقتی از هر مکانی در منزلمان که در داشته باشد خارج می‌شویم در را پشت سرمان می‌بندیم. وقتی از واحدمان خارج می‌شویم در واحد را می‌بندیم و حتی قفل می‌کنیم که کسی به داخل واحدمان نرود. اما متاسفانه وقتی به در ورودی ساختمان می‌رسیم اگر باز باشد شاید آن را نبندیم. نباید فراموش کنیم که از در ورودی تا در ورودی واحدمان جزوی از خانه ما است. همانطور که نگران بستن در واحدمان هستیم به همان اندازه هم باید این مسئله را در رابطه با در ورودی ساختمان رعایت کنیم و آن را پشت سرمان ببندیم.

print

نظرات کاربران

  • لطفا از تایپ کردن فینگلیش خودداری کنید. در غیر این صورت نظر شما بررسی نخواهد شد.
  • هدف شما ارسال تبلیغات یا بک لینک نباشد. در غیر این صورت دیدگاه حذف می شود.
  • دیدگاه شما فقط و فقط در رابطه با این موضوع باشد.
  • به دیگران توهین نکنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *