بسیاری از افراد ساکن در یک آپارتمان از پرداخت حق شارژ بنا به دلایلی امتناع میکنند، گاهی به این دلیل که ابهام در محاسبه و هزینهٔ شارژ دارند و گاهی نیز به این دلیل که ملزومات زندگی جمعی را رعایت نمیکنند. سؤال اینجاست که اگر کار به مرحله اعتراض و پرداخت نکردن حق شارژ رسید مدیر ساختمان و افراد ساکن در آپارتمان باید چه کاری برای دریافت حق شارژ انجام دهند؟ و مراحل رسیدگی قانونی به واحدی که حق شارژ خود را پرداخت نکرده است چیست؟
اول حرف بزنید
برای توافق در مورد هر موضوعی مذاکره را از یاد نبرید. کلمات وقتی خالصانه و صادقانه بیان شوند جادو میکنند. بنابراین با فردی که حق شارژ خود را پرداخت نمیکند قرار ملاقات یا تماس تلفنی انجام دهید و با او صحبت کنید. دلایل پرداخت نکردن حق شارژ را جویا شوید. اگر مشاهده کردید که حرف زدن تاثیری ندارد مراحل رسیدگی قانونی را توضیح دهید و به او بفهمانید که روند رسیدگی به چنین پروندههایی موجب اطاله دادرسی میشود.
اظهارنامه بگیرید
مدیر ساختمان با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی اظهارنامه ای به متصرف واحد متخلف مبنی بر اینکه باید ظرف مهلت ۱۰ روز حق شارژ خود را پرداخت کند، ارائه دهد.
خدمات مشترک را قطع کنید
واحد متخلف اگر پس از گذشت مهلت ۱۰ روز بدهی خود را نپردازد مدیر ساختمان میتواند به تشخیص خود و با توجه به امکانات از دادن خدمات مشترک مانند شوفاژ، تهویه مطبوع، آب گرم، برق گاز و … به واحد متخلف خودداری کند. البته توجه داشته باشید که مدیر ساختمان فقط حق قطع خدمات مشترک را دارد نه خدمات اختصاصی را. بنابراین اگر مدیر ساختمان بدون رعایت مراتب خدمات مشترک را قطع کند خودش قابل تعقیب بوده و از نظر کیفری مطابق ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی به عنوان ممانعت از حق به مجازات حبس محکوم میشود.
اجرائیه بگیرید
در صورتیکه متصرف واحد متخلف همچنان اقدام به تسویه حساب نکند مدیر ساختمان با مراجعه به اداره ثبت محل وقوع آپارتمان و ارائه اظهارنامه، درخواست صدور اجرائیه میکند و اداره ثبت با توجه به آن مدارک، اجرائیه صادر میکند.
توقیف اموال فرد متخلف
بعد از صدور اجرائیه مدیر میتواند با معرفی اموال متصرف واحد متخلف به اداره ثبت آنها را توقیف و از طریق فروش اموال در نهایت بدهی را وصول کند. البته معمولا بعد از توقیف اموال فرد متخلف فورا حق شارژ معوق را پرداخت میکند و کار به مزایده فروش اموال نمیرسد.
به دادگاه بروید
اگر مراحل قبلی پاسخگو نبود مدیر ساختمان میتواند با اظهارنامه و اجرائیه به دادگاه مراجعه کند و دادخواست تنظیم کند. معمولا به این موارد خارج از نوبت رسیدگی میشود و اگر همسایه خاطی محکوم شود نه تنها از برخی خدمات دولتی محروم میشود که گاهی تا دو برابر هم جریمه خواهد شد که این جریمه به حساب ساختمان واریز میشود.
اگر مالک یا مستاجر به نظر مدیر ساختمان معترض باشد چه کند
نظر مدیر ساختمان ظرف ده روز پس از ابلاغ اظهارنامه به مالک در دادگاه عمومی حقوقی محل وقوع آپارتمان قابل اعتراض است و دادگاه به این اعتراض خارج از نوبت و بدون رعایت تشریفات آئین دادرسی مدنی رسیدگی میکند و رای میدهد و این رای قطعی است و در مواردی که خدمات مشترک قطع میشود و رسیدگی سریع به اعتراض مالک یا مستاجر ممکن نباشد اگر دلایل معترض قابل قبول بود دادگاه دستور متوقف ماندن تصمیم قطع خدمات مشترک را صادر میکند.
نظرات کاربران
نظرات کاربران