در اکثر غذاهای ایرانی سبزی جایگاه ویژهای دارد. اما در تمام طول سال سبزی تازه و با کیفیت مانند: شوید، نعنا، مرزه، جعفری و گشنیز یافت نمیشود. بنابراین بهتر است آنها را به صورت خشک شده تهیه کنیم تا در تمام طول سال سبزی مورد نیاز آشپزی را داشته باشیم. سبزی خشک شده همیشه در دسترس است و مانند سبزی تازه زود خراب نمیشود. اما بهتر ست سبزی را در خانه خشک کنیم تا اینکه آن را به صورت آماده تهیه کنیم. زیرا سبزی خشک خانگی کیفیت بالاتری دارد و از تمیز بودن آن مطمئن هستیم. به همین دلیل در این مطلب قصد داریم تا شما را با مراحل و نکات خشک کردن سبزی در خانه آشنا کنیم.
سبزی تازه و مرغوب بخرید
اولین نکته برای داشتن سبزی خشک و با کیفیت، خرید سبزی تازه و مرغوب است. بنابراین در هنگام خرید سبزی از خرید سبزیهای پلاسیده و چند روز مانده خودداری کنید. زیرا استفاده از آنها کیفیت سبزی خشک را کم میکند.
پاک کردن صحیح سبزی
در هنگام پاک کردن سبزی به هیچ عنوان برگهای زرد و خراب را استفاده کنید. ساقههای ضخیم سبزی را دور بریزید و تا حد امکان از برگها و ساقههای نازک برای خشک کردن استفاده کنید. زیرا ساقههای ضخیم دیرتر خشک میشود و در زمان استفاده ظاهر بدی به غذا میدهند. برای پاک کردن نعنا نیز بهتر است تنها برگ آن را پاک کنید.
بیشتر بخوانید:
شستشوی اصولی سبزی
برای شستشوی سبزی پاک شده، ابتدا لگن را پر از آب سرد کنید، سپس سبزی را به مدت یک دقیقه داخل آن خیس کنید. از آنجایی که این آب اول شستن سبزیها است به سرعت گل و لای سبزی وارد آن می شود به همین دلیل بهتر است سریع سبزیها را از آب خارج کنید تا بیش از حد در آب گلآلود نماند.
مجدد سبزیها را داخل آب سرد بریزد و این بار کمی مایع ضدعفونی کننده به آن اضافه کنید. پس از ۵ دقیقه سبزیها را آبکشی کنید. اگر آب سبزیها هنوز تیره بود. بار دیگر به مدت۲ تا ۳ دقیقه سبزیها را در آب سرد قرار دهید. این مرحله را تا جایی ادامه دهید که آب سبزی کاملاً زلال شود.
پس از اطمینان از تمیز شدن سبزیها، آنها را داخل آبکش بزرگی بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. بهتر است چند دقیقه صبر کنید تا سبزیها کمی خشک شود. زیرا آب اضافی سبزی باعث گندیدن آن میشود.
نکات خشک کردن سبزی
پس از آنکه آب اضافی سبزیها خارج شد. اگر سبزی ساقههای بلندی داشت کمی با چاقو آن را خرد کنید تا زمان کمتری برای خشک شدن نیاز داشته باشد.
در ادامه به ۳ روش میتوانید سبزیها را خشک کنید: تابش غیرمستقیم نور خورشید، استفاده از باد پنکه، استفاده از فر. در روش تابش مستقیم نور خورشید و استفاده از باد پنکه، سبزیها را باید روی چند لایه پارچه نخی قرار دهید. به هیچ عنوان از سفره یا پلاستیک استفاده نکنید تا هوا به خوبی در زیر سبزیها رد و بدل شود و سبزی نپوسد.
فصل تابستان برای خشک کردن سبزیها به شیوهٔ تابش غیر مستقیم نور خورشید بهتر است. زیرا خورشید گرمای بیشتری دارد و سبزیها زودتر خشک میشوند. در این شیوه نباید سبزیها را زیر تابش مستقیم نور خورشید قرار دهید زیرا از کیفیت آن کاسته میشود.
برای استفاده از پنکه نیز سبزیها را در خانه، روی پارچهٔ نخی پهن کنید و با باد پنکه آنها را خشک کنید. دقت داشته باشید که باد پنکه مستقیم به سبزیها نخورد تا سبزیها در محیط پراکنده نشوند. همچنین سبزیها را در محیط پر رفت و آمد پهن نکنید تا مو و گرد و غبار روی آن نشیند.
برای استفاده از فر نیز ابتدا فر را در دمای ۱۸۰ درجهٔ سانتیگراد به مدت ۲۰ دقیقه گرم کنید. در فر را باز کنید تا از گرمای آن کاسته شود و فر را خاموش کنید. سپس سبزیها را روی سینی فر بچینید و داخل فر قرار دهید تا همزمان با خنک شدن فر، سبزیها خشک شود. این مرحله را هر نیم ساعت تکرار کنید و سبزیها را زیر و رو کنید تا کامل خشک شود. مراقب باشید تا فر بیش از حد گرم نباشد زیرا باعث سوزاندن سبزیها میشود.
نظرات کاربران
نظرات کاربران