دفتر پیشخوان خدمات دولت و بخش عمومی و غیردولتی، دفاتری هستند که دولت برای ارائهٔ خدمات الکترونیک به مردم در سطح کشور ایجاد کرد و با ایجاد این دفاتر، تمامی دستگاههای اجرایی دولتی موظف شدند خدمات الکترونیکی خود را از طریق این دفاتر ارائه دهند. دفاتری که به دست بخش خصوصی اداره میشوند و هدف از تشکیل آنها جلوگیری از موازیکاری دستگاههای دولتی و حرکت به سوی دولت الکترونیک بود.
مساله بعدی کاهش فاصله مراکز خدمات با مخاطبان و توزیع متناسب امکانات در شهرها و روستاهای کشور بود که باعث شد ایجاد مراکز و دفاتری در گستره شهرها و حتی در روستاهای کشور برای عملیاتی کردن این خدمات، ضروری به نظر برسد.
برای مثال برای گرفتن شناسنامه المثنی و یا هر کاری مرتبط با شناسنامه تا پیش از تاسیس دفاتر پیشخوان دولت، ناگزیر بودیم به سازمان ثبت احوال مراجعه کنیم اما بعد از راهاندازی این دفاتر باید به آنجا مراجعه کنیم. یا حتی برای امور مربوط به عوارض خودرو و یا پرداخت قبوض برق و آب و مشکلاتی که ممکن است در این خصوص برایمان پیش بیاید محل مراجعه ما دفاتر پیشخوان دولت است.
بیشتر بخوانید:
فهرست خدماتی که دفاتر پیشخوان دولت انجام میدهند، عبارتند از:
امور محوله ثبت احوال (شناسنامه المثنی، تغییر نام خانوادگی، ثبت وقایع ازدواج و طلاق، کارت ملی المثنی، تعویض کارت ملّی، تعویض شناسنامه، درخواست هیات حل اختلاف، صدور گواهی تجرد)؛ شرکت آب و فاضلاب(خدمات حوادث آب و فاضلاب، تفکیک و ادغام انشعاب، انشعاب آب، تغییر محل، سطح و مسیر، قطع و وصل انشعاب، تعیین قطر انشعاب با ظرفیت قراردادی، تغییر انشعاب آب موقت به دائم، تعویض کنتور خراب، بررسی ترکیدگی لوله آب، درخواست واحد شماری، صدور تسویه حساب آببها، درخواست اصلاح قبض آب مصرفی، تغییر نام مشترک، جابجایی کنتور، انشعاب فاضلاب)؛ شرکت گاز و توانیر(وصل جریان گاز مشترکان بدهکار، قطع جریان گاز به علت تخریب و نوسازی، ثبت انشعاب جدید، ثبت درخواست افزایش و کاهش قدرت، ثبت درخواست آزمایش کنتور)؛ شهرداری (عوارض خودرویی سواری، عوارض خودرویی سنگین، عوارض موتورسیکلت)؛ ثبتنام جهت بیمه سلامت و …. .
نظرات کاربران
نظرات کاربران