از کاشت نعنا تا کاشت چغندر در گلدان | نحوه کاشت و نگهداری سبزیجات در گلدان

مدیر سایت 1411 روز پیش
بازدید 202 بدون دیدگاه

هرچند در زندگی‌های آپارتمانی خبری از باغچه‌های بزرگ نیست تا هر نوع سبزیجاتی که دوست داریم بکاریم و از چیدن و خوردن آنها لذت ببریم اما می‌توانیم با کمی همت و حوصله و چند گلدان زیبا، بهترین و باکیفیت‌ترین سبزیجات را در خانه پرورش دهیم. سبزیجاتی که در کنار عطر و بویی که به خانه می‌آورند، از خوردن آنها لذت ببریم و خیالمان آسوده باشد که نه سم مضری به آنها داده‌ایم و نه آب آلوده‌ای پای آنها ریخته‌ایم. در ادامه با ما همراه باشید تا با شیوهٔ کاشت و نگهداری تعدادی از سبزیجات محبوب و دوست‌داشتنی آشنا شوید.

کاشت گوجه‌فرنگی

گوجه‌فرنگی مولدترین گیاهی است که می‌توانید آن را در گلدان پرورش دهید. اما برای کاشت در آپارتمان نیاز به مکانی پرنور دارید تا آفتاب به مدت ۵ تا ۶ ساعت به آن بتابد و گیاه علفی رشد نکند. گوجه‌فرنگی مکان‌های سرد را دوست ندارد و گلدان‌های کمی بزرگ برای کاشت آن بهتر است. در هنگام کاشت بذر حتماً آن را در عمق ۱ تا ۲ سانتی‌متری خاک قرار دهید و با آب و کود مناسب از آن نگهداری کنید.

بیشتر بخوانید:

گیاه خوش‌یمن آپارتمانی/ آشنایی با گیاه آگلونما

عروس گل‌های آپارتمانی/ آشنایی با گیاه بنفشه آفریقایی

کاشت ریحان و نعنا

ریحان و نعنا به دو روش بذر‌پاشی و قلمه‌گیری تکثیر می‌شود. همچنین می‌توانید ریحان و نعنایی که از سبزی فروشی می‌خرید را در آب نگه دارید تا ریشه دار شود. اگر در محیط گرم و خشک زندگی می‌کنید قلمه را داخل آب قرار دهید و با پلاستیک آن را بپوشانید.

از ترکیب خاک سبک یعنی خاک برگ، پرلیت و کمپوست برای کاشت این سبزیجات در خاک استفاده کنید. اگر خاک مناسب در اختیار ندارید و از خاک معمولی استفاده می‌کنید حتماً خاک را با ضدعفونی‌کننده مخصوص آن، استریل کنید تا برگ‌های ریحان سیاه نشود. برای ضدعفونی کردن خاک ۳ تا ۴ قاشق از محلول ضدعفونی را داخل یک لیتر آب بریزید و در دو نوبت به فاصلهٔ هفت تا ده روز خاک را آبیاری کنید.

کاشت تربچه

تربچه منبع غنی از ویتامین C، کلسیم، فیبر و آهن است. سرعت رشد تربچه زیاد است اما نیاز به خاکی بارور با زهکشی مناسب دارد. برای اطمینان از سلامتی بذر تربچه، ابتدا آنها را داخل یک پارچه نخی تمیز و مرطوب قرار دهید و آن را یک روز داخل پارچه نگه دارید و بعد از اطمینان از جوانه‌زدن تربچه، آن را در خاک برگ ترکیبی قرار دهید و سپس آن را آبیاری کرده و در تراسی با نور سایه روشن قرار دهید.

کاشت هویج، کرفس و چغندر

برای کاشت این سبزیجات از خزه و کوکوپیت استفاده کنید و به آن کود هربان اضافه کنید تا مزه سبزیجات بهتر شود و رشد بهتری داشته ‌باشد. حالا انتهای کرفس، چغندر و هویج را با چاقوی تمیز و تیز برش بزنید و آن را داخل خزه یا کوکوپیت بگذارید. بعد از سبز شدن ریشه، سبزیجات را داخل خاک قرار دهید و با آبیاری منظم به رشد آن کمک کنید.

کاشت فلفل قرمز

برای کاشت فلفل قرمز بهتر است فلفلی کاملاً رسیده را انتخاب کنید تا بتوانید از بذر آن برای سبز کردن استفاده کنید. برای اینکه بذر زودتر سبز شود، بهتر است آن را چند روزی داخل یخچال قرار دهید و خاک را با ماسه ترکیب کنید و با چند قاشق کود هربان غنی کرده سپس بذر را در سطح خاک قرار دهید و با کمی خاک روی آن را بپوشانید. تا سبز شدن فلفل، روی گلدان را با لاستیک بپوشانید و در جای کم نور و سایه نگهدارید و بد از قد کشیدن گیاه، آن را در طول روز، چند ساعتی در آفتاب مستقیم قرار دهید و زمانی که گیاه به گلدهی رسید آبیاری را کم کنید زیرا آبیاری زیاد باعث شوک به ریشه و ریزش گل‌ها می‌شود.

print

نظرات کاربران

  • لطفا از تایپ کردن فینگلیش خودداری کنید. در غیر این صورت نظر شما بررسی نخواهد شد.
  • هدف شما ارسال تبلیغات یا بک لینک نباشد. در غیر این صورت دیدگاه حذف می شود.
  • دیدگاه شما فقط و فقط در رابطه با این موضوع باشد.
  • به دیگران توهین نکنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *