یارانه همان کمکهای حمایتی دولت است که چند سالی است به شهروندانی که تقاضا کرده و ثبتنام کردهاند، پرداخت میشود. این یارانه از سوی دولت برای افزایش رفاه حال مردم ارائه میشود تا رفاه عمومی جامعه افزایش یابد.
جدای از اینکه هر ایرانی باید برای دریافت یارانه تقاضای خود را ثبت کرده باشد، ممکن است سوال پیش بیاید که تکلیف پرداخت یارانه بعد از اتفاقاتی نظیر ازدواج، طلاق، تولد فرزند و یا فوت همسر و سرپرست خانوار چه میشود؟!
ازدواج
ازدواج تحول بزرگی در زندگی فرد است. پسری که تا پیش از ازدواج تحت تکفل پدر حساب میشد؛ حالا باید سرپرستی یک خانواده را به عهده بگیرد و بالطبع باید حساب یارانهاش هم جدا باشد. در قدم اول زوجین باید مدارکی شامل مدارک شناسایی پدر هر دو طرف، که شامل کارت ملی، شناسنامه، و کپی دیگر مدارک است، به اضافه مدارک شناسایی هر دو طرف (عروس و داماد) که شامل شناسنامه، کارت ملی، و کپی تمامی مدارک است و اصل و کپی عقدنامه رسمی زوج را آماده کنند. گام بعدی ارائه این مدارک به پلیس +۱۰ است تا نام فرد از فهرست خانواده حذف و خانواده جدید برای جدا کردن یارانه معرفی شود. در ادامه سرپرست خانوار فرمهایی که به منظور جدا کردن یارانه به او داده شده را تکمیل میکند. قبل از این، او باید حسابی برای این منظور در بانک باز کرده باشد تا یارانه به آن حساب واریز شود. برای دیدن جزییات بیشتر میتوانید به سایت refahi.ir مراجعه کنید.
طلاق
اما اگر زوجین قصد متارکه داشته باشند پس از صدور حکم طلاق میتوانند اقدام به جدا کردن یارانه خود کنند. زن یا مرد بعد از طلاق باید مدارک لازم را آماده کرده و به دفاتر پلیس+۱۰ مراجعه کند و تقاضای جدا شدن از سرپرستی همسر قبلی و ایجاد سرپرستی جدید کند. مدارک لازم عبارت است از: شناسنامه، کارت ملی، سند طلاق، کپی تمام مدارک. بعد از اینها زن یا مرد باید حسابی برای واریز یارانه در بانک باز کنند. در صورتی که زن و شوهر طلاق گرفته باشند؛ اما در خصوص انتقال یارانه هنوز به تفاهم یا تصمیم مشترک نرسیده باشند، باید به فرمانداری شهر محل اقامت خود مراجعه کنند.
فوت
اگر در خانوادهای، پدر خانواده که سرپرست خانوار محسوب میشود، فوت کند، یارانه به صورت خودکار به حساب مادر خانوار واریز میشود؛ اما با فوت پدر (سرپرست خانوار) یارانه موقتا قطع میشود و برای واریز مجدد یارانه، مادر خانواده باید مدارکی چون اصل شناسنامه و اصل کارت ملی، کپی مدارک شناسایی، کارت ملی سرپرست قبلی، شناسنامه سرپرست قبلی و گواهی فوت سرپرست را به یکی از دفاتر پلیس+۱۰ ببرد و درخواست تغییر سرپرست خانوار را در آنجا ثبت کند.
بیشتر بخوانید:
تولد فرزند
اگر کودکی در خانواده شما متولد شده و شما هم پیش از این در سامانه مربوط به سازمان هدفمندی یارانه ثبتنام کردهاید و یارانه دریافت میکنید با تولد فرزند جدید مشکلی نخواهید داشت و به صورت خودکار یارانه عضو جدید خانواده به حسابش واریز میشود؛ اما اگر پیش از این در سامانه ثبتنام نکرده باشید و اصلا یارانه دریافت نمیکن،ید پس کار کمی طولانیتر است و باید ابتدا مراحل ثبتنام خودتان را پیش ببرید.
خانوادههای بدسرپرست
در خانوادههایی که سرپرست خانوار به دلایل مختلف از جمله اعتیاد و یا مشکلات روانی قادر به اداره خانواده نیست، باید فردی از اعضای خانواده به فرمانداری مراجعه کند تا کارهای مربوط به کفالت، حضانت و غیره انجام شود. در ادامه فرد باید همراه با نامه رسمی فرمانداری به پلیس +۱۰ مراجعه کند تا مراحل پرداخت یارانه وی از طریق پلیس +۱۰ انجام شود.
مدت زمان انتقال یارانه
نکتهای که باید بدانید این است که پروسه انتقال یارانه، یک تا دو ماه زمان میبرد. اگر جزو یکی از دستههای بالا هستید برای از دست ندادن یارانه در طول این مدت میتوانید بین دهم تا بیستم هر ماه موضوع را پیگیری کنید.
نظرات کاربران
نظرات کاربران