نشانه‌های کرونا چیست؟

مدیر سایت 1427 روز پیش
بازدید 196 بدون دیدگاه

از وقتی کووید ۱۹ در جهان شیوع پیدا کرد تا همین امروز که حدود ۱۰ ماه از آن می‌گذرد، بحث علایم ابتلا به آن بر سر زبان‌هاست.

سازمان جهانی بهداشت که از زمان تولد این بیماری به صورت مداوم در حال رصد و پاسخگویی به پرسش‌ها درباره این بیماری است، اعلام کرده ویروس‌های کرونا خانواده بزرگی از‌ ویروس‌ها هستند که می‌توانند حیوانات و انسان‌ها را بیمار کنند. تعداد زیادی از ویروس‌های کرونا که تاکنون شناخته ‌شده‌اند، موجب ابتلا به طیفی از عفونت‎های دستگاه تنفسی در انسان‌ها می‌شوند که از سرماخوردگی تا ابتلا به بیماری‌های شدیدتری مثل سندروم تنفسی خاورمیانه (مرس-MERS) و سندروم تنفسی حاد (سارس-SARS) متغیر هستند؛ اما ویروس کرونایی که به تازگی کشف شده، موجب بیماری عفونی کووید-۱۹ می‌شود. این ویروس نوظهور و بیماری ناشی از آن، تا قبل از شروع طغیان اخیر در دسامبر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان کشور چین، ناشناخته بود.

 علائم کووید-۱۹ چیست؟

طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت؛ علائم کرونا به طور میانگین ۵ تا ۶ روز پس از آلوده شدن فرد به ویروس بروز می‌کند، اما ممکن است بروز علائم اولیه تا ۱۴ روز هم طول بکشد. تب، خستگی و سرفه‌های خشک رایج‌ترین علائم ابتلا به بیماری کووید-۱۹ هستند. بعضی از بیماران ممکن است علائم دیگری مثل درد و کوفتگی، گرفتگی بینی، آبریزش بینی، گلودرد یا اسهال هم داشته باشند. این علائم معمولا خفیف هستند و شروع آن‌ها تدریجی است. برخی از افراد مبتلا ممکن است هیچ یک از علائم بیماری را تجربه نکرده و حتی احساس ناخوشی هم نکنند. بیشتر مبتلایان (حدود ۸۰ درصد) بدون نیاز به درمان خاصی بهبود پیدا می‌کنند و تقریباً از هر ۶ نفر مبتلا به کووید-۱۹، یک نفر به شدت بیمار شده و دچار تنگی نفس می‌شود. در سالمندان و افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای مثل فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی یا دیابت دارند، احتمال وخامت بیماری بیشتر است. کسانی که علائم تب، سرفه و تنگی نفس دارند باید به پزشک مراجعه کنند. با این حال ویروس کرونا از آن دست بیماری‌های عفونی است که بروز علایم در هر فرد با فرد دیگر می‌تواند متفاوت باشد. بدین معنا که گاه ممکن است بیماری در فردی با ظهور تب و سرفه خشک باشد و در فرد دیگر علایم با از بین رفتن حس بویایی و چشایی و یا اسهال و استفراغ همراه باشد.

بیشتر بخوانید:

به بیماران کرونایی چه غذاهایی بدهیم؟

نبرد تن به تن با ویروس نابه‌کار | ضدعفونی کردن خانه در دوران کرونا

دکتر «کارول یان» متخصص گوش و حلق و بینی و جراح سر و گردن در دانشگاه پزشکی کالیفرنیا معتقد است از بین رفتن حس بویایی و چشایی به حدی مهم است که اگر افراد تنها همین یک علامت را هم داشته باشند، بهتر است از نظر ابتلا به کرونا آزمایش شوند. در این بین حتی علایم در کودکان هم متفاوت از بزرگسالان بروز می‌کند. در کودکان در حالی که عده‌ای مظاهر ابتلا را با اسهال و استفراغ تجربه می‌کنند در برخی کودکان بیماری کاملا بدون علایم است. اما پزشکان اعلام کرده‌اند که در حدود نیمی از کودکان، کووید ۱۹ عامل بروز بی‌حالی و ضعف است. همچنین کودکان مشکلات مختلف پوستی از جمله خارش، التهاب، جوش و … همراه با اسهال را از خود بروز می‌دهند.

کارهایی برای جلوگیری از ابتلا

پزشکان توصیه می‌کنند برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری همچنان در خانه بمانید و از سفرهای غیرضروری اجتناب کنید. در صورت رفتن به خرید، حداقل دو متر از دیگران فاصله بگیرید و حتما ار ماسک‌های استاندارد استفاده کنید. دست‌‌های خود را به مدت ۲۰ ثانیه با آب ولرم و صابون بشویید و از تماس با افراد مبتلا اجتناب کنید. چون ویروس کرونا می‌تواند به مدت چند ساعت در سطوحی که لمس می‌کنید، زندگی کند پس اگر روی دست شما قرار بگیرد و شما چشم، بینی یا دهان خود را لمس کنید، می‌تواند وارد بدن شما شود؛ بنابراین در طول مدتی که در بیرون از منزل به سر می‌برید از لمس سر و صورت و چشم و بینی خود خودداری کنید.

print

نظرات کاربران

  • لطفا از تایپ کردن فینگلیش خودداری کنید. در غیر این صورت نظر شما بررسی نخواهد شد.
  • هدف شما ارسال تبلیغات یا بک لینک نباشد. در غیر این صورت دیدگاه حذف می شود.
  • دیدگاه شما فقط و فقط در رابطه با این موضوع باشد.
  • به دیگران توهین نکنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *