آرمیتاژ پناهگاهی برای فرهنگ و هویت روسیه

مدیر سایت 1334 روز پیش
بازدید 211 بدون دیدگاه

کمتر کسی است که نام موزه را نشنیده باشد و معنی آن را نداند. موزها فرهنگ و هویت ملت‌ها را نشان می‌دهند و پناهگاهی برای میراث تاریخی کشورها هستند. موزهٔ آرمیتاژ روسیه نیز یکی از پناهگاه‌های تاریخی است که سالیانه بیش از ۸ میلیون نفر گردشگر را به سوی خود می‌کشاند. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر با موزهٔ‌ آرمیتاژ آشنا شوید.

دربارهٔ موزهٔ‌ آرمیتاژ

کاخ موزهٔ‌ آرمیتاژ که سومین موزهٔ‌ بزرگ جهان است در شهر سن‌پترزبورگ روسیه واقع شده است. آرمیتاژ یا کاخ زمستانی،‌ از ۵ ساختمان تشکیل شده که ساختمان اول یا همان آرمیتاژ، محل اقامت خاندان سلطنتی روسیه بوده که آن را یک معمار ایتالیایی در قرن ۱۸ میلادی ساخته است. خشت اول این موزه در سال ۱۷۶۴ گذاشته شده و کاترین کبیر با خرید ۲۰۰ نقاشی اروپایی مجموعه‌ای شخصی برای خودش درست کرده و نام آن را آرمیتاژ یا هرمیتاژ به معنای «خلوتگاه» گذاشته است.

امروزه ۳ میلیون اثر هنری از تمامی نقاط و تمدن‌های جهان در این موزه نگهداری می‌شود که هیچکس نمی‌تواند تمام این مجموعه را از نزدیک ببنید زیرا اگر برای تماشای هر اثر تنها یک دقیقه وقت بگذارد حدود ۱۰ سال زمان لازم دارد.

بیشتر بخوانید:

کشوری در کرانه رود دانوب/ راهنمای سفر به مجارستان

سفر به سرزمین کانگوروها/ راهنمای سفر به استرالیا

آثار نگهداری شده در موزهٔ آرمیتاژ

در بزرگترین موزهٔ روسیه یعنی آرمیتاژ، بیش از ۴۰ هزار تابلوی نقاشی، هزاران اثر تاریخی و صدها هزار اثر حکاکی در کنار مجموعه‌هایی ارزشمند از جواهرات و گنج‌های طلا نگهداری می‌شود و بخش از گنج طلای «تروا» را نیز در معرض نمایش گذاشته است. در این موزه آثار هنرمندان روس و معروف‌ترین نقاشان اروپایی مانند:‌«گوگن»،‌ «پیکاسو»،‌ «ونگوگ» و «رامبراند» نیز در معرض بازدید عموم است.

ایران نیز یک سنگ‌نگاره از تخت‌جمشید را در سال ۱۹۳۵ میلادی به موزهٔ‌ آرمیتاژ اهدا کرد و چند نمونه از کاشی‌های ۷۰۰ سالهٔ ایرانی و فرش‌های ابریشمی نیز در سالنی که این موزه به تمدن ایران اختصاص داده قابل مشاهده است. در این سالن قدیمی‌ترین فرش جهان یعنی «پازیریک» که عمری حدود ۲۰۰۰ سال دارد نیز به نمایش گذاشته شده‌است.

آسیب‌ها و تخریب‌های تاریخی

موزهٔ آرمیتاژ نیز مانند اکثر میراث‌های تاریخی و فرهنگی که زمانی مورد تهاجم یا کج سلیقگی‌ها قرار گرفته‌اند از گزند این آسیب‌ها در امان نبوده و در زمان حکومت شوروی از آنجایی که حکومت از هنر بورژواها خوشش نمی‌آمد برخی از آثار به خارج از کشور فروخته شد و در اثر بمباران هوایی در زمان محاصرهٔ لنینگراد در جنگ جهانی دوم از این موزه به عنوان پناهگاه استفاده شد و مورد آسیب قرار گرفت.

همچنین در سال ۱۸۳۷،‌ این بنا شاهد یک آتش‌سوزی بود که خوشبختانه مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت. جالب است بدانید ساختمان این موزه و آثار آن در اثر برگزاری کنسرت‌های موسیقی راک که در نزدیکی آن برگزار می‌شود و ارتعاشات صوتی ایجاد شده در آن خساراتی وارد شده است.

اما خوشبختانه از سال ۱۹۴۵ دولت روسیه تلاش کرد تا آثار از دست رفته را دوباره جمع‌آوری کند و بخشی از آنها را از سربازان ارتش سرخ آلمان پس بگیرد و تعدادی از نقاشی‌های شاهکار امپرسیونیست‌ها را هم از دست مجموعه‌داران بخش خصوصی که از طبقهٔ مرفه جامعهٔ ‌آلمان بودند درآورد و به فصل خاکستری و سخت موزهٔ‌ آرمیتاژ پایان دهد.

print

نظرات کاربران

  • لطفا از تایپ کردن فینگلیش خودداری کنید. در غیر این صورت نظر شما بررسی نخواهد شد.
  • هدف شما ارسال تبلیغات یا بک لینک نباشد. در غیر این صورت دیدگاه حذف می شود.
  • دیدگاه شما فقط و فقط در رابطه با این موضوع باشد.
  • به دیگران توهین نکنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *