۱۲ شهر باستانی جهان را بشناسید: از تخت جمشید در ایران تا ماچوپیچو در پرو

مدیر سایت 1115 روز پیش
بازدید 236 بدون دیدگاه

مجلهٔ نشنال جئوگرافیگ یکی از نشریات بین‌المللی و معتبر جهان است که نوشته‌هایی دربارهٔ جغرافیا و علوم طبیعی را به چاپ رسانده است. در یکی از نوشته‌های این مجله گزارشی از ۱۲ شهر باستانی و شگفت‌انگیر جهان معرفی شده است که شهر تخت‌جمشید هم در آن قرار دارد. در اینجا با ما همراه باشید تا با این ۱۲ شهر باستانی بیشتر آشنا شوید.

تخت جمشید در ایران

تخت جمشید در استان فارس ایران، بقایای شهری باستانی است که ۵۲۰ سال پیش از میلاد به فرمان داریوش کبیر، پادشاه هخامنشی ساخته شد. آنچه حیرت اکثر باستان‌شناسان و تاریخ‌نگاران را از این شهر باستانی برانگیخته، معماری شکوهمند و متفاوت آن است. در این معماری از طلا و نقره برای مطالح ساختمانی استفاده شده و سال‌های سال سمبل ثروت و قدرت هخامنشیان بوده است. کافی است تا قدم در این شهر باستانی بگذارید تا تماشای ستون‌های سر به فلک کشیدهٔ آن و پیکره‌های سربازان هخامنشی در ذهنتان نقش ببندد و هرگز از یادتان نرود.

شهر پترا در اردن

این شهر یکی از بزرگترین شهرهای خاورمیانه است که در کشور اردن واقع شده و به دست مردم «انباط» در دو قرن پیش از میلاد ساخته‌ شده است. شهر پترا سال‌های سال دور از چشم مردم بوده تا اینکه بدست حفاران و کاوشگران از دل شن‌های صحرا بیرون آمد.

ماچوپیچو در پرو

شهر گمشدهٔ ماچوپیچو ۱۰۰ سالی است که توسط باستان‌شناسان کشف شده است و به «شهر گشمدهٔ اینکاها» معروف است. این شهر پس از غلبهٔ اسپانیائی‌ها بر اینکاها، به مکانی سرد و متروک تبدیل شد اما پیش از آن شهری گرم و پرطپش بود.

پلانگ در مکزیک

این شهر توسط «مایاها» در دل جنگل‌‌های گرم و مرطوب واقع در جنوب‌شرقی مکزیک و گواتمالا ساخته شده است. در این شهر ریاضی‌دانان و ستاره‌شناسان متبحری زندگی می‌کردند و تجارت و بازرگانی در آن پررونق بود و آموزش علم و هنر اهمیت زیادی داشت. در این شهر رسم بر این بود که انسان‌‌ها را برای خدای خورشید سلاخی کنند.

تروا در ترکیه

تروا شهری قدیمی است که در سال ۱۸۷۱ میلادی باستان‌شناسان آن را در محدودهٔ شمال‌غرب ترکیه کشف کردند و پنج هزار سال پیش ساخته شده است. البته باستان‌شناسان در این باره که این شهر باستانی همان شهر تروای مشهور است تردید دارند، با این حال این نام را برای آن انتخاب کردند.

پالمیرا در سوریه

شهر باستانی چهار هزار سالهٔ پالمیرا یا تادمور در شهر روسیه واقع شده است و در قدیم از لحاظ تجاری بسیار مورد توجه بوده و محل داد و ستد کالا میان ایران و شهرهای بین‌النهرین بوده است. اوج شکوفایی این شهر به دوران سلطنت «زنوبی»‌ باز می‌گردد.

تانیس در مصر

یکی از بزرگترین شهرهای دنیای باستان که پایتخت سیاسی فراعنه بوده شهر تانیس است که «توتان‌خامون» آن را به عنوان محل سلطنت خود برگزیده بود. این شهر در قدیم از لحاظ سیاسی و اقتصادی موقعیت استراتژیک داشته است. این شهر در قرن ششم میلادی در معرض خطر سیلاب قرار گرفت و در نتیجه آن ساکنین‌اش این شهر را ترک کردند و در نزدیکی آن شهری به نام «تنیس» را ساختند.

گریت‌اینکلوژر در زیمباوه

گریت‌اینکلوژر به معنای دیوار یا حصار بزرگ است و نام شهری است که به دستور شخصی به نام «شونا»، موسس امپراطوری «بانتو» در زیمباوه ساخته شده است. جالب است بدانید که بلقیس ملکهٔ سبا در این شهر زندگی می‌کرده است. باستان‌شناسان احتمال می‌دهند که این شهر به منظور انجام شعائر و مناسک آئینی ساخته شده است.

نمرود در عراق

شهر نمرود در شمال کشور عراق، زمانی پایتخت امپراطوری آشوریان بوده و چهارده‌ قرن قبل از میلاد ساخته شده است. این شهر به مدت هزار سال از شهرهای بسیار مهم آشوریان بوده اما پس از آنکه به دست بابلیان افتاده از ارزش و اهمیتش کاسته شده است.

استون هنج در انگلستان

استون هنج در جنوب انگلستان،‌ ۳۱۰۰ سال پیش از میلاد ساخته شده و سازندگان آن با کنار هم قرار دادن سنگ‌ها در کنار یکدیگر به شکل دایره‌های تو در تو، دیوارهای آن را بالا برده‌اند.

باستان‌شناسان معتقدند این شکل از معماری کارکرد آئینی و مذهبی دارد و مردم این شهر از دایره‌‌های سنگی برای دیدن حرکات خورشید و ماه و ستارگان استفاده می‌کردند. جالب است بدانید سنگ‌هایی که در این شهر قدیمی استفاده شده است در «کارناک» فرانسه و«نیوگرنج» ایرلند دیده شده است.

میزآورد در آمریکا

این شهر از سرخ‌پوستان آمریکا به جا مانده است و به دست مردم کشاورز «پیئوبلوین» در سال‌های ۵۵۰ تا ۱۳۰۰ میلادی ساخته شده و امروزه ایالت کلرادوی آمریکا را مزین کرده است.

موهنجودارو در پاکستان

این شهر متعلق به تمدن ایندوهای باستان است و حدود ۴ هزار سال پیش ساخته شده است. این شهر را باستان‌شناسان در حدود سال ۱۹۲۱ میلادی کشف کردند و تا قبل از آن کسی از وجود این شهر باستانی باخبر نبوده است.

print

نظرات کاربران

  • لطفا از تایپ کردن فینگلیش خودداری کنید. در غیر این صورت نظر شما بررسی نخواهد شد.
  • هدف شما ارسال تبلیغات یا بک لینک نباشد. در غیر این صورت دیدگاه حذف می شود.
  • دیدگاه شما فقط و فقط در رابطه با این موضوع باشد.
  • به دیگران توهین نکنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *