دریاچهها در سراسر دنیا، یکی از جاذبههای طبیعی هستند که گردشگران زیادی را به خود جذب میکنند. خوشبختانه در کشور عزیزمان ایران نیز، از این نعمت زیبا بهرمند هستیم. در ایران بعضی از دریاچهها مانند خزر و ارومیه برای همه آشنا هستند و بعضی دیگر کمتر شناختهشدهاند. به همین دلیل در این مطلب قصد داریم شما را با یک فهرست کوچک از دریاچههای ایران آشنا کنیم. این دریاچهها، چشماندازهای بسیار زیبایی دارند و تماشای آنها از نزدیک لطف دیگری دارد.
دریاچه زریوار
این دریاچه در استان کردستان قرار دارد و اکثر افرادی که به این شهر زیبا سفر میکنند عکسی هم در کنار آن دارند. این دریاچه در استان مریوان واقع شده و مهمترین دریاچهٔ غرب کشور است اما حیف که برای زیباسازی و حفظ طبیعت پیرامون آن کار چندانی انجام نشده است. یکی از بهترین فصول برای دیدار از این دریاچهٔ زیبا، فصل پاییز است اما بهتر است دیرتر نروید، زیرا هوا در این منطقه بسیار سرد میشود.
دریاچه آوان
این دریاچه در شهر قزوین روزگاری مانند یک رویا بود اما اکنون دور دریاچه خیلی شلوغ شده، به طوری که در ایام آخر هفته ممکن است یک وجب جا برای نشستن پیدا نکنید. اما این دریاچه چشمانداز بسیار زیبایی دارد و تماشای آن در روزهای وسط هفته بسیار دلچسب است. در این منطقه علاوه بر تماشای دریاچه میتوانید از چشماندازهای مسیر و مناطق زیبای البرز مرکزی و الموت نیز لذت ببرید.
بیشتر بخوانید:
دریاچه ارومیه
دریاچهٔ ارومیه، دومین دریاچه آبشور دنیاست که بهترین زمان سفر به آن اواخر فصل بهار است که کمی آب دریاچه بالا بیاید و تماشاییتر باشد. در سفر به این دریاچه حتماً باید برای دیدن روستاهای آن وقت بگذارید و از جزایر زیبا و بندرگاههای کوچک آن بازدید کنید و لجن درمانی را هم فراموش نکنید.
دریاچه نئور اردبیل
مابین اردبیل تا طالش جایی است که تنوع طبیعت زیبای آن در کمتر جایی از ایران مشاهده میشود و مابین آن دریاچه زیبای نئور قرار دارد. بنابراین اگر مسیر سفرتان مابین گیلان و اردبیل قرار دارد، تماشای این دریاچهٔ زیبا را از دست ندهید و شک نکنید که گردنههای الماس و حیران در این مسیر مبهوتتان میکند.
دریاچه کافتر- شادکام
در سفر به فارس، گوشه چشمی هم به شهرستان اقلید داشتهباشید تا از جاذبههایی مانند کافتر و برخی از عمارتهای تاریخی آن لذت ببرید. البته این دریاچه همانند دیگر دریاچههای استان فارس از خشکسالی دهه هفتاد بسیار لطمه خورد و امروزه بیشتر تبدیل به یک آبگیر شده است تا یک تالاب، اما تماشای آن خالی از لطف نیست.
دریاچه تار و هویر
این دریاچه در محدودهٔ البرز مرکزی قرار دارد. که هویر دریاچهٔ بزرگتر و تار دریاچهٔ کوچکتر است. در واقع هویر دشت کوچکی است بر سر راه تار. مسیر اصلی دسترسی به این دریاچه از کنارهٔ شهر دماوند است اما راه سختگذری دارد و امکانات توریستی آن کم است.
دریاچه هامون
دریاچههای سهگانهٔ هامون در استان سیستان واقع شده است. این دریاچه در هنگام پرآبی تبدیل به یکی از بزرگترین دریاچههای آب شیرین جهان در حوالی عرضهای نزدیک به استوای کرهٔ زمین میشود. اگر به این دریاچه سفر کردید، توتنسواری (نوعی قایق محلی ساخته شده از پوشال نی) را از دست ندهید و به تماشای ماهیگیران محلی بنشینید.
دریاچه مهارلو
از جمله دریاچههای استان فارس، دریاچه مهارلو است که از نظر شوری قصد رقابت با دریاچه ارومیه را دارد. در کنار این دریاچه تماشای پرواز پرندگان بر فراز آن را از دست ندهید و در لیست طبیعتگردیتان حتماً استان فارس را انتخاب کنید.
دریاچه گهر
این دریاچه نگین لرستان و اشترانکوه است و دریاچهٔ بزرگ و پرآبی است. عدهٔ زیادی معتقدند که این دریاچه یکی از زیباترین دریاچههای کوهستانی ایران است. دریاچهٔ گهر چشمانداز زیبایی دارد و یکی از مهمترین مقاصد گردشگری در ایران است.
دریاچه پریشان
این دریاچه چندین نام دارد مانند: مور، یون، پریشم و فامور. آب این دریاچه شیرین است و به همین دلیل یکی از مهمترین زیستگاههای استان فارس به شمار میآید. این دریاچه به عنوان یک ذخیرهگاه بینالمللی در فهرست کنوانسیون رامسر ثبت شده است و در ترکیب با کوهستان پیرامون آن چشمانداز بسیار زیبایی خلق کردهاست.
دریاچه بزنگان
این دریاچه یکی از دریاچههای ناشناخته است و سفر به آن در محدودهٔ البرز شرقی بسیار هر فردی بسیار خاطرهانگیز است.
نظرات کاربران
نظرات کاربران