اگر بلیط هواپیما را تهیه کردهاید و مشغول بستن بار سفر هستید باید به وزن چمدان و کیف دستیتان دقت کنید و با وسایل ممنوعه در بار و کابین هواپیما آشنا باشید تا پس از ورود به فرودگاه و تحویل بار دچار مشکل نشوید. به همین دلیل در این مطلب قصد داریم تا شما را با فهرست وسایل ممنوعه در کابین هواپیما و بخش بار آن آشنا کنیم تا سفری راحت و به دور از استرس را تجربه کنید. اما قبل از هر چیز بهتر است با تفاوت بار دستی و بار اصلی آشنا شوید.
تفاوت بار اصلی و بار دستی
در سفر با هواپیما، بار مسافر به دو دستهٔ اصلی و دستی تقسیم میشود. بار دستی همان دستی شما یا چمدان و کولهپشتی کوچکی است که میزان آن با توجه به نوع کلاس هواپیما و خطوط هواپیمایی انتخابی متفاوت است. بنابراین بهتر است تا قبل از پرواز با استعلام از خطوط هواپیمایی از اندازه و حجم مجاز آنها مطلع شوید و لیست وسایل ممنوع در کابین هواپیما را از آنها بخواهید.
منظور از بار اصلی نیز، چمدانهای بزرگ و سایر وسایلی حجیمی است که به قسمت بار هواپیما تحویل میدهید. اندازه و حجم این بار نیز بستگی به خطوط ایرلاین و کلاس هواپیما دارد.
بیشتر بخوانید:
اقلامی را که نمیتوانید با خود به هواپیما ببرید
هرچند اندازه، حجم و فهرست اقلام ممنوعه در کابین و بار هواپیما در خطوط هواپیمایی و کلاسها مختلف با یکدیگر متفاوت است اما یکسری از قوانین حمل بار در همهٔ خطوط هواپیمایی یکسان است که شامل موارد زیر است:
- هر نوع مایع، ژل و اسپری که بیشتر از ۱۰۰ گرم وزن داشتهباشد در کابین هواپیما ممنوع است و باید آن را به بار هواپیما منتقل کنید تا در بخش بازرسی بار، مامورین هواپیما آنها را داخل سطل زباله نیندازند. البته اگر این مواد را در محدودههای پس از ایستگاه بازرسی تهیه کنید میتوانید با خود به داخل هواپیما ببرید.
- از دیگر اقلام ممنوع در کابین هواپیما: انواع کرم و مرطوبکننده، روغنهای حمام،حشرهکش، خوشبو کنندهها، قطرهٔ چشم، انواع ژل و اسپری حالتدهنده مو، انواع عطر، صابون مایع، ناخنگیر، لاکناخن، ریشتراش و تیغ آنها، قیچی پلاستیکی یا فلزی، خمیر دندان، رباتهای اسباببازی، در بطری بازکن و موچین است.
- برخی از اشیا نیز با هماهنگی بخش امنیت پرواز قابل حمل در بار هواپیما هستند. مانند: تبر، چکش، دریل، مته، پیچگوشتی، انبردست و آچار، مواد محترقه و آتشزا، کپسول گاز، فشفشه و هر وسیلهای که خود به خود ممکن است آتش بگیرد. قیچی، چاقو،تیغ موکتبری، ساطور گوشت و هر وسیلهٔ تیز و برندهٔ دیگر نیز جزو اقلامی است که باید آنها را به بار هواپیما تحویل دهید.
- لوازم ورزشی مانند چوب بیسبال، تیرکمان، تختههای اسکی، تفنگهای پودری، اجزای تفنگها، اسلحهها و تپانچهها نیز در قسمت کابین هواپیما ممنوع هستند و باید آنها را به بخش بار هواپیما تحویل دهید.
وزن مجاز بار در هواپیما
توجه به وزن بار، نکتهٔ مهم دیگری است که باید به آن توجه کنید. وزن بار در بخش کابین هواپیما با توجه به کلاس هواپیما و خطوط هواپیمایی، متفاوت است اما معمولاً وزنی بین ۵ تا ۷ کیلوگرم است. برای چمدان بزرگ و سایر وسایلی که قرار است آنها را به بخش بار هواپیما تحویل دهید نیز معمولاً وزنی بین ۲۵ تا ۳۰ کیلوگرم است که در بین شرکتهای مختلف هواپیمایی متفاوت است و باید حتماً قبل از سفر از مقررات شرکتهای هواپیمایی دربارهٔ تعداد اقلام و حداکثر اندازهٔ اقلامی که میتوانید داخل هواپیما ببرید آگاه شوید.
البته اگر بار اضافهای دارید نگران آن نباشید زیرا میتوانید با پرداخت هزینهٔ اضافی آن را به بار هواپیما منتقل کنید. به طور میانگین نرخ اضافهبار برای هر کیلوگرم برابر است با یک درصد قیمت بلیط در همان مسیر که کلاس پرواز و طول پرواز نیز در قیمت آن محاسبه میشود.
در بین وسایلی که آنها را معرفی کردیم بعضی جزو وسایل عادی و بیخطر هستند و بعضی دیگر جزو وسایل عادی نبوده و توسط عموم مردم استفاده نمیشوند اما از نظر شرکتهای هواپیمایی بین این دو تفاوتی نیست و ورود هریک از آنها به داخل کابین یا بخش بار هواپیما بدون هماهنگی لازم شما را دچار مشکل میکند. بنابراین حتماً قبل از سفر به این نکات توجه کنید و اگر سفر خارجی در پیش دارید بدانید که حساسیت به این اقلام بسیار بیشتر از سفر خارجی است بنابراین با آگاهی و رعایت آنها سفر بهتری برای خود رقم بزنید.
نظرات کاربران
نظرات کاربران