در مسیر آب همسفر شو | راهنمای سفر به تنگه‌واشی

مدیر سایت 1327 روز پیش
بازدید 196 بدون دیدگاه

در روزهای گرم‌ سال در شهر تهران هیچ چیز مانند قدم گذاشتن در آب سرد و در طبیعت بکر حال آدم را جا نمی‌آورد. پس اگر به دنبال مقصدی برای گردشگری می‌گردید تا حال و هوای روح‌تان عوض شود و حسابی خنک شوید، برای شما پیشنهاد سفر به تنگه‌واشی را داریم. مکانی نزدیک به شهر تهران که طبیعت بسیار زیبایی دارد و متفاوت از سایر تجربه‌های گردش‌گریتان است.

تنگه‌واشی کجاست؟

تنگه‌واشی در ۱۷ کیلومتری شهر فیروزکوه است. این تنگه در نزدیکی روستای «جلیزجند» قرار دارد و اگر ۴ کیلومتر از شمال روستا عبور کنید کوه واشی در جلو دیدتان قرار می‌گیرد و تنگه‌واشی در دل این کوه است. در تنگه‌واشی رودخانه‌ای جریان دارد که از کوه ساواشی سرچشمه می‌گیرد و پس از عبور از میان دشت در پای تنگه گم می‌شود.

تنگه‌واشی صخره‌ای به طول ۳۰۰ متر است و دیواره‌های آن ۱۰۰ متر ارتفاع دارد و می‌توان از بین آن برش زیبایی از آسمان را دید.

بیشتر بخوانید:

گردش در کوه توچال تهران/ راهنمای صعود به قله توچال

سفر با تور و مزیت‌‌های آن

بهترین فصل سفر به تنگه واشی

بهترین فصل سفر به این تنگهٔ دلبر فصل تابستان و ماه مرداد است اما زمستان‌های تنگه‌واشی بسیار سرد است و رود آن بسیار خروشان بوده و فصل خطرناکی برای سفر است. بنابراین در فصل تابستان سفر به تنگه زیبا را از دست ندهید زیرا سفر به آن تجربه‌ای بسیار متفاوت و شیرین است.‌

چگونه به تنگه‌واشی برسیم؟

برای سفر به تنگه‌واشی باید قدم در جادهٔ تهران- فیروزکوه بگذارید و در ۲ کیلومتری شهر فیروزکوه وارد جادهٔ فرعی شوید و پس از طی کردن مسافت ۹ کیلومتر، به روستای «جلیزجند» می‌رسید. از روستا باید مسیر پیاده‌روی را شروع کنید و پس از گذشتن از چند صخره، قدم در آبهای سرد رودخانه بگذارید.

همین که تنگه را با موج‌های آرام و آب سرد آن پشت سر بگذارید وسعت آسمان را به یکباره مشاهده می‌کنید و به دشتی می‌رسید که بسیار سبز است و با گل و گیاهان زیبا آذین شده است و جویباری در کنار آن روان است. بعد از استراحت در این منطقه برای تماشای آبشار باید راه تنگهٔ دوم را در پیش بگیرید. از تنگهٔ‌ اول تا تنگهٔ دوم ۲ کیلومتر است اما تنگهٔ دوم فضایی متفاوت دارد و در دل دشتی سرسبز است. در انتهای این تنگه آبشار ساواشی قرار دارد که ۱۵ متر ارتفاع دارد.

جاذبه‌های تاریخی تنگه‌واشی

در این تنگه ردپایی از تاریخ قاجار به چشم می‌خورد و کتیبه‌ای در ابعاد ۶ در ۷ متر بر سینهٔ صخره آن کنده شده است. در قدیم این تنگه شکارگاه شاه قاجاری بوده و کتیبهٔ آن به دستور فتحعلی‌شاه قاجار بر سنگ‌ها حک شده است. بزرگترین نقش برجستهٔ این کتیبه، نقش شکارگاهی لبریز از اسب، نیزه و شکارهایش است. صیدهایی که پیکر بی‌جانشان بر صخره‌های تنگه‌واشی نقش بسته است.

آنچه باید در سفر به تنگه‌‌واشی بدانیم

  • برای سفر به تنگه‌واشی اگر به دنبال آرامش و سکوت هستید روزهای تعطیل را انتخاب نکنید اما اگر خواهان هیاهو، شادی و هیجان هستید روزهای جمعه برای سفر به این تنگه زیبا مناسب است.
  • برای حرکت در تنگه پر آب واشی فکر پوشیدن دمپایی را از سرتان بیرون کنید زیرا در مسیر با سنگ های نوک‌تیزی مواجه می‌شوید که باعث ایجاد خراش یا درد در پاهایتان می‌شود و از طرفی با دمپایی احتمال لیز خوردتان بیشتر است بنابراین بهتر است از کفش ورزشی استفاده کنید تا این مسیر را به راحتی طی کرده و از تماشای آن لذت ببرید.
  • برای عبور از تنگه بار اضافی حمل نکنید. تنها کافیست یک جعبهٔ کوچک کمک‌های اولیه، یک بطری کوچک آب، تلفن همراه و چند تکه شکلات به همراه داشته‌باشید و وسایل را در کوله جا دهید تا مسیر را با خیال راحت‌تری طی کنید.
  • در این سفر کودکان زیر ۷ سال را همراه خود نبرید. زیرا مسیر طولانی است و مجبورید تا کودک را در آغوش بگیرید و در نهایت خستگی به جانتان می‌ماند.
  • پس از طی کردن تنگهٔ دوم از ادامه مسیر منصرف نشوید و مسیر را تا رسیدن به آبشار طی کنید. در ادامه این مسیر شاهد آبشارهای بلند و کوتاهی می شوید که جلوهٔ زیبایی به آنجا داده‌است و می‌توانید به پشت آبشارها هم بروید و با ایستادن پشت آن تجربهٔ جدیدی کسب کنید.
  • از آنجایی که مسیر این رودخانه از میانه‌ تنگهٔ بلندی می‌گذرد آفتاب به سختی به آن می‌تابد و آب همیشه سرد است بنابراین بهتر است در فصل مرداد به آنجا بروید تا سرمای آب کمتر اذیتتان کند.
  • از آنجایی که در این تنگه گیاه کم‌یاب «باریچه» می‌روید بهتر است از چیدن این گیاه خودداری کنید زیرا چیدن آن جرم است و پیگرد قانونی دارد.
print

نظرات کاربران

  • لطفا از تایپ کردن فینگلیش خودداری کنید. در غیر این صورت نظر شما بررسی نخواهد شد.
  • هدف شما ارسال تبلیغات یا بک لینک نباشد. در غیر این صورت دیدگاه حذف می شود.
  • دیدگاه شما فقط و فقط در رابطه با این موضوع باشد.
  • به دیگران توهین نکنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *