مراحل قانونی احداث ساختمان(قسمت ششم) | چگونه مجوز نمای ساختمان بگیریم؟

مدیر سایت 1484 روز پیش
بازدید 122 بدون دیدگاه

نمای هر ساختمان نقش موثری در شکل‌دهی به مجموعه شهری که در آن حضور دارد، ایفا می‌کند. اگر به نمای یک ساختمان بدون در نظر گرفتن نمای دیگر ساختمان‌های شهر توجه شود، همگونی نمای شهری در مجموع از بین می‌رود.

بررسی آماری نشان می دهد که در هر سال ۵۰ میلیون نفر به جمعیت شهر نشین کشورهای در حال توسعه اضافه می‌شود. در ایران نیز شهرنشینی طی دهه‌های گذشته با شتاب فزاینده‌ای گسترش یافته و همچنان این روند ادامه دارد. شهرداری هم بنا به مسولیت خود درباره نمای ساختمان‌ها کنترل‌هایی لحاظ می‌کند و مالکان باید مجوز  نما را از شهرداری اخذ کنند.

نقشه‌ها و مدارک لازم برای کنترل نمای ساختمان

با هدف آشنایی کارشناسان کنترل‌کنندۀ نما در شهرداری‌های مناطق نیاز است که اطلاعات و مستندات لازم برای کنترل نمای ساختمان‌ها در اختیار آن‌ها قرار گیرد. متقاضیان باید نقشۀ حجمی ابنیه و مشخصات کیفیت مصالح به کار گرفته شده در طراحی ابنیۀ جدید و ابنیۀ مجاور (همسایگی) را برای اخذ پروانۀ ساختمانی به مراکز بررسی و کنترل نقشه و مراجع صدور پروانۀ ساختمانی تحویل دهند. در این نقشه‌ها ایجاد هماهنگی میان احجام از نظر فرم، جنس و رنگ مصالح در واحدهای همسایگی ضروری است.

بیشتر بخوانید:

مراحل قانونی احداث ساختمان(قسمت چهارم)/ انواع گواهی ساختمان را بشناسید

مراحل قانونی احداث ساختمان(قسمت پنجم)/ تفکیک، تجمیع و افراز اراضی چیست؟

برای کنترل نمای ساختمان مدارکی لازم است که عبارت است از نقشه‌های نماهای اصلی در مقیاس ۵۰/۱ و نماهای فرعی در مقیاس ۱۰۰/۱ به انضمام جدول نازک‌کاری با قید مصالح و مواد و رنگ‌های مصرفی در هر بخش از نما؛ نقشۀ موقعیت استقرار ساختمان در محدودۀ زمین (سایت پلان) به انضمام پلان بام (به‌عنوان نمای پنجم)؛ ارائۀ نقشه‌ها و تصاویر سه‌بعدی از حجم کلی ساختمان که مبین وضعیت استقرار بازشوها، ورودی، بالکن‌ها و سایر احجام شاخص بنا، مصالح بافت کلی نما و رنگ ساختمان در آینده در جوار پلاک‌های ساخته شده پیرامونی است، شامل برش عمودی و افقی از نحوۀ تعبیۀ بازشوها در دیوار. ارائۀ نقشه جزئیات اجرایی پیش‌بینی‌شده برای نما در مقیاس ۵۰/۱ شامل همۀ عناصر موجود در نما نظیر فضای ورودی، خط آسمان، بازشوها، بالکن‌ها، احجام عقب نشسته یا برجسته، نرده و جان‌پناه، سایبان و… همراه اندازه‌گذاری کامل، به انضمام جزئیات اتصالات نما به اسکلت ساختمان در مقیاس۲۰/۱ شامل نقشۀ سازۀ نما؛ ارائۀ شیوۀ نورپردازی نما و تصاویری از نورپردازی شب ساختمان (بنا به ضرورت)؛ تکمیل و تأیید چک‌لیست طراحی توسط مهندس معمار.

مالکان به چه نکاتی توجه کنند؟

مالکان باید حداقل تصویر نمای دو پلاک مجاور از هر طرف را به هنگام اخذ نقشۀ نمای ساختمان ارائه کنند. مهندسان ناظر و مأموران بازدید نواحی ضروری است هرگونه تغییر در اجرای نقشه‌های مصوب‌شده در زمان اجرا را به ادارۀ شهرسازی ناحیه و منطقۀ مربوطه گزارش کنند تا ادارات نامبرده دستورات لازم را برای تکمیل عملیات ساختمان‌سازی صادر کنند. صدور پایان‌‌کار و گواهی عدم‌خلاف برای ابنیۀ جدیدالاحداث منوط به اجرای نقشه‌های ارائه‌شده برای اخذ پروانۀ شهرسازی است. مهندسان ناظر مسئول اجرای دقیق نقشه‌های مصوب نما و حجم خواهند بود. صدور گواهی پایان‌کار ساختمان منوط به ممنوعیت نصب تجهیزات الکتریکی و مکانیکی و لوله‌های تأسیساتی در نمای ساختمان و بالکن‌های بدون پوشش است. مالکان قبل از صدور گواهی پایان‌کار ساختمان باید نماسازی جانبی را انجام دهند.

print

نظرات کاربران

  • لطفا از تایپ کردن فینگلیش خودداری کنید. در غیر این صورت نظر شما بررسی نخواهد شد.
  • هدف شما ارسال تبلیغات یا بک لینک نباشد. در غیر این صورت دیدگاه حذف می شود.
  • دیدگاه شما فقط و فقط در رابطه با این موضوع باشد.
  • به دیگران توهین نکنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *