پروانه بال بسته خلیج‌فارس | راهنمای سفر به جزیره ابوموسی

مدیر سایت 1382 روز پیش
بازدید 240 بدون دیدگاه

خلیج فارس دارای ۱۸ جزیرهٔ غیر مسکونی و ۱۶ جزیرهٔ مسکونی است. قشم، کیش، هرمز، هنگام، لارک، لاوان، بوموسی (گپ سبزو)، هندرابی، تنب بزرگ، تنب کوچک، سیری (راز) ، فارور بزرگ (پلور)، خارک، خارکو و شیف از جزایر مسکونی خلیج فارس هستند که دارای ارزش استراتژیک، ارزش اقتصادی و زیست محیطی هستند.

۱۸ جزیرهٔ غیرمسکونی خلیج فارس که امکان زندگی در آن‌ها وجود ندارد ولی ارزش زیست محیطی و استراتژیک بالایی دارند نیز شامل: فرورگان یا فارور کوچک که به بنی فارور نیز معروف است، شیدور، عباسک، ام‌الکرم، نخیلو، جبرین یا کدامینشان تهمادو، ام سیله (خان)، گرم، بوته، دارا، قبر ناخدا، خرو، مولیات، سه دندون، مطاف، مرغی، میرمهنا و چراغی هستند.

جزیرهٔ ابوموسی در یک نگاه

جزیرهٔ ابوموسی، جزیره‌ای است در میان آب‌های آبی خلیج‌فارس که گپ‌سبزو و بوموسی نام‌های قدیمی آن هستند و ابوموسی نامی است که حدود ۱۰۰ سال قدمت دارد. تصویر هوایی جزیرهٔ ابوموسی شبیه به پروانه‌ای بال بسته است. عمق آب در خلیج فارس در فاصلهٔ میانی بین این جزیره ایرانی که حدود ۲۵کیلومتر مساحت دارد با دو تنب کوچک و بزرگ بسیار زیاد است و همین مهم ترین دلیل برای تردد نفتکش‌های بزرگ از مسیر میان این جزیره با دو تنب کوچک و بزرگ دیگر است.

جزیره به دو قسمت تقسیم شده‌است بخشی فارسی زبان و بخش دیگر عرب زبان. مهاجرانی نیز در ابوموسی زندگی می‌کنند که برخی از آن‌ها از میبد یزد و برخی دیگر از شیراز و بندرعباس به جزیره رفته‌اند. ساحل گردشگری بوموسی در بخش فارسی زبان‌ها شامل چند آلاچیق چوبی بزرگ در محوطه ساحلی است که توسط شهرداری ابوموسی چمن کاری شده و بوستانی ساحلی را ایجاد کرده‌است. در جزیرهٔ ابوموسی یک بازار کوچک که دارای یک حیاط مرکزی است قرار دارد که حجره‌های قرار گرفته در دورتادور این حیات محل خرید اهالی جزیره است.

بیشتر بخوانید:

مجانی دور تا دور دنیا را بگردید/ راهنمای اتواستوپ

هفتمین روستای منحصر به فرد جهان/ رهنمای سفر به روستای میمند

تاریخچه جزیرهٔ ابوموسی

جنوبی‌ترین جزیرهٔ ایران، تحولات تاریخی زیادی را به خود دیده است. تاریخچه حاکمیت ایران بر ابوموسی به دورانی که از آن با عنوان امپراطوری عیلامی نام برده‌اند، برمی‌گردد و کمی جلوتر به شاهان ماد، هخامنشیان، اشکانیان و عصر ساسانی تا به امروز می‌رسد.

در سال ۱۹۷۱ پس از توافق ایران و انگلستان برای خروج از جزایر ایرانی، بوموسی به همراه دو جزیره دیگر پس از ۷۰ سال شکایت مداوم دولت‌های ایرانی به کشور عودت داده شد.

فاصله و راه‌های سفر به جزیرهٔ‌ ابوموسی

از تهران تا باند کوچک فرودگاه ابوموسی نزدیک به ۱۱۵۰ کیلومتر فاصله است. مسافتی که پیمودن آن با هواپیما اندکی بیشتر از دو ساعت زمان نیاز دارد. سفر به ابوموسی البته در حال حاضر به صورت مستقیم از فرودگاه تهران میسر نیست و مسافران باید ابتدا خود را به فرودگاه شهر بندرعباس در استان هرمزگان برسانند و پس از رسیدن به فرودگاه بندرعباس، با تنها پرواز روزانه که از مرکز استان هرمزگان و در ساعات اولیه صبح انجام می‌شود بر خاک گپ سبزو قدم بگذارد.

print

نظرات کاربران

  • لطفا از تایپ کردن فینگلیش خودداری کنید. در غیر این صورت نظر شما بررسی نخواهد شد.
  • هدف شما ارسال تبلیغات یا بک لینک نباشد. در غیر این صورت دیدگاه حذف می شود.
  • دیدگاه شما فقط و فقط در رابطه با این موضوع باشد.
  • به دیگران توهین نکنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *