آشیانه عقاب بر بلندای کوه درفک | راهنمای فتح قلهٔ درفک

مدیر سایت 1314 روز پیش
بازدید 233 بدون دیدگاه

اگر قصد کوهپیمایی و فتح یکی از قله‌‌های مناطق شمالی را دارید قلهٔ درفک را انتخاب کنید. قلهٔ درفک در شهر گیلان و شهرستان رودبار قرار دارد. این قله را آشیانهٔ عقاب معنی کرده‌اند عقابی که بال‌های بلند خویش را بر روی مراتع کوهپایه‌ها و صدها روستای کوچک و بزرگ گسترانیده و در سایه وسیع بال‌هایش تنوعی کم نظیر از انواع پوشش گیاهی و زیستگاه‌هایی منحصر به فرد برای حیات وحش فراهم شده است.

این منطقه رویشگاه گونه‌های ارزشمند گیاهان و جانوران است و از میان پرندگان، کبک دری در ارتفاعات درفک و قرقاول در شمال و غرب منطقه حائز اهمیت‌اند. مطالعات جنگل‌شناسی منجر به شناسایی ۲۳ تیپ جنگلی و همچنین چندین تیپ مرتعی، صخره‌ای و کشاورزی در این منطقه شده‌است.

قلهٔ‌درفک

بلندترین منطقهٔ درفک یعنی قلهٔ درفک، کاسه‌ای آتشفشانی است که با گذشت زمان به یک بشقاب پهن و زیبا تبدیل شده و در گوشه و کنار آن می‌توان سنگهایی بازمانده از آتشفشان‌های فعال هزاران سال پیش دید. قلهٔ درفک نه چندان بلند و نه چندان دشوار برای صعود است و تنها ۲۷۰۰ متر از سطح دریا بالاتر است. اما قرار گرفتن در بلندای آن، به معنای تجربه راه رفتن در میان ابرها و نگاه کردن به دریا است. قله‌ای که می‌گویند شاید در زبان گیلانی از ترکیب دو واژه «دال» به نام یک پرندهٔ شکاری و «فک» به معنی آشیانه شکل گرفته‌باشد و به معنای آشیانه عقاب باشد. یا شاید هم از نام ایل «دروک» که در گذشته از گیلان به این منطقه کوچ کرده‌اند.

کوه درفک کجاست؟

درفک از جنوب به کوه‌های منجیل می‌رسد و از شمال، جنگل‌های گیلان را در می‌نوردد تا به آب‌های دریای مازندران برسد. از مشرق و جنوب شرقی منظرهٔ پیشکوه و تخت سلیمان را پیش چشم‌های کوهنوردان می‌نشاند و تا درهٔ سه هزار تنکابن ادامه پیدا می‌کند و در غرب نیز به درهٔ سفیدرود می‌پیوندد تا راه را برای ارتفاعات البرز غربی باز کند. از هر کدام از این جهت‌ها که نگاه کنی، قلهٔ درفک را می‌بینی که در میان ابرها پنهان شده‌است.

بیشتر بخوانید:

سفر به قلب تاریکی‌ها/ فوت و فن غارنوردی

آشنایی با تکنیک‌های جنگل‌نوردی

راه‌های رسیدن به کوه درفک

کوتاه‌ترین مسیر رسیدن به درفک سفر از جهت شرقی کوه، از سیاهکل و دیلمان و روستای شاه شهیدان است. بعد از گذشتن از میان علفزارها و مراتع و یک ساعت پیاده‌روی از مسیر جنگلی قدم در زیباترین مسیر کوهستانی کشور می‌گذارید. سپس به ییلاق «وزنه بن» با چشمه‌های گوارایش می‌رسید. از اینجا تا قله سه ساعت باید کوهنوردی کنید که می‌توانید آن را از دو مسیر پیش بگیرید. یکی سمت راست، که به خط الرأس کاسه می‌‌رسد و یکی مسیر سمت چپ که از حاشیهٔ دره‌ای پرشیب به ارتفاعات قله می‌پیوندد.

صعود از جبههٔ غربی طولانی‌تر است اما اگر این مسیر را انتخاب کنید به یکی از زیباترین مسیر‌های کوهستانی ایران قدم می‌گذارید. مسیری که از روستای «اسطلخ جان» آغاز می‌شود. و با عبور از «گرده تال» و «سیاه دره» به «جیرونی پایین»می‌رسد. در این مسیر چند گودال در سمت چپ و چشمهٔ آبی پایین‌تر از آن انتظار کوهنوردان را می‌کشد. از اینجا که بگذرید، به «جیرونی بالا» می‌رسید. حالا تا ایستادن بر بلندای قلهٔ درفک حدود دو ساعت و نیم کوهنوردی دارید.

۳ مسیر دیگر هم برای رسیدن به قلهٔ درفک وجود دارد شامل:

روستای «شیرکوه» به «لارنه» و رسیدن به «جیرونی» و بعد، قلهٔ درفک.

روستای «شاه شهیدان» و رفتن به «ونه بن» و«اربنات» و بعد، قلهٔ درفک.

روستای «راجعون» و گذشتن از جیرونی و باز، قلهٔ درفک.

بهترین فصل صعود به قلهٔ‌ درفک

اواسط بهار یا اوایل پاییز از نظر کوهنوردان بهترین فصل صعود به این قله است. اگر برای اولین بار قصد کوهنوردی در این مسیر را دارید، لباس گرم و اضافی با خود ببرید. همراه داشتن دوربین عکاسی را از یاد نبرید تا از پوشش گیاهی زیبای منطقه عکس بگیرید.

 

print

نظرات کاربران

  • لطفا از تایپ کردن فینگلیش خودداری کنید. در غیر این صورت نظر شما بررسی نخواهد شد.
  • هدف شما ارسال تبلیغات یا بک لینک نباشد. در غیر این صورت دیدگاه حذف می شود.
  • دیدگاه شما فقط و فقط در رابطه با این موضوع باشد.
  • به دیگران توهین نکنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *