سریال فلیبگ برای اولین بار در ژوئیه ۲۰۱۶ از بیبیسی پخش شد و با جذب مخاطب بسیار، ساخت فصل دوم آن کلید خورد. کسب امتیاز ۱۰۰ از راتنتومیتوز، ۸.۷ از آیامدیبی و جوائز بسیار از جمله جایزهٔ بهترین سریال امی، نشاندهندهٔ قدرت فیبی والر بریج (Phoebe Waller-Bridge) نویسنده آن در پرداخت کمدی و فهم ظریف و هوشمندانهٔ او از این ژانر و مخاطب امروز است. والر بریج علاوه بر نوشتن فیلمنامه، کارگردانی و بازیگری اثر را هم بر عهده داشته و توانسته شخصیتی فوقالعاده در ذهن مخاطب به یادگار بگذارد. سریال بر اساس نمایش مونولوگی به همین نام ساخته شده که لینک تماشای آن در اینترنت موجود است.
فلیبگ نام مستعار شخصیت اصلی سریال، در لغت به معنای شخصی با رفتارهای ناهنجار و خارج از عرف است. همین یک جمله ما را با جهان سریال آشنا میکند. فلیبگ دختر بد سریال و شخصیت اصلی در قامت قهرمان یا ضدقهرمانی همراهکننده ظاهر میشود و برخلاف پرداختهای تکبعدی دختران هنجارشکن در فیلمها و سریالهای دیگر، فلیبگ شخصیتی واقعی و قابل اعتناست. دختر جوان که در ابتدا به نظر کوهی از اعتمادبهنفس میآید، در مواردی بیپروا از اخلاقیات میگریزد، از این رابطه به آن رابطه میپرد و اهمیتی برای هیچ پیشامد بد و خوبی قائل نیست، کمکم روی دیگری را نمایان میسازد. ترکها و شکستگیهای دختر جوان از روابط متعدد، عذابوجدانی که رهایش نمیکند و کافهای که فقط چندقدم با ورشکستگی فاصله دارد و از همه بدتر اعتیادش به رابطه جنسی است که مانند مخدری هم آرامش کرده و هم بیشتر نابودش میکند. خواهر فلیبگ، کلیر در کارش بسیار موفق است و موقعیت شغلی ایدهآلی دارد، به ظاهر خانوادهای مستحکم ایجاد کرده و با نظم و مسئولیتپذیری بالا شغل، همسر و خانهاش را اداره میکند. او نقطه مقابل فلیبگ قرار گرفته و این تقابل، موقعیتهایی جذاب و اغلب کمدی پدید آورده است. تنها دوست ضدقهرمان دوستداشتنی ما دختری به نام بو است که در فلشبکها متوجه میشویم روابط آنها فراتر از یک رفاقت است و در واقع بو تمام آن خوبیهایی است که در فلیبگ نیست. او فرشتهای بازدارنده و مراقب فلیبگ است. برای بو چه اتفاقی افتاده که فقط در فلشبکها حضور دارد؟ پاسخ این سوال تمام ناکامی و شکستگی فلیبگ را برای مخاطب آشکار میسازد.
از درخشانترین صحنههای سریال زمانی است که فلیبگ خسته و ناامید به دنبال راه نجاتی خود را نیمهشب به خانهٔ پدریاش میرساند و مقابل پدرش الفاظ منحرف، خودخواه، حریص، منفیگرا به خود نسبت میدهد و با رفتار سردی از جانب پدر مواجه میشود؛ آنجاست که احساسات مخاطب به اوج خود میرسد و میخواهد برای یاری دختر دستی دراز کند.
استفاده از تکنیک شکستن دیوار چهارم با وجود اینکه در فیلمها و سریالهای متعددی به چشم میخورد، در این سریال به دلیل ژانر و نوع پرداخت، بسیار جذاب از کار در آمده و باعث ایجاد صمیمیت میان شخصیت اصلی و مخاطب میشود.
بازیهای درخشان سریال از جمله بازی فیبی والر بریج که جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره امی را از آن خود کرد و سیان کلیفورد در نقش کلیر در کنار کارگردانی خوب سریال از دلایلی است که نباید این کمدی شیرین، ظریف، هوشمندانه و سرحال را از دست داد. این کمدی در دو فصل و هر فصل شامل ۶ قسمت نیمساعته تهیه شده است که تماشای آن وقت چندانی نمیگیرد. پس اگر دوستدار سریالهای کمدی هستید یا حتی از زیادهرویهای کمدی نفرت دارید به شما توصیه میکنم تماشای این کمدی جمعوجور و صمیمی را از دست ندهید.
نظرات کاربران
نظرات کاربران