هفتمین روستای منحصر به فرد جهان | راهنمای سفر به روستای میمند

مدیر سایت 1421 روز پیش
بازدید 193 بدون دیدگاه

اگر به دنبال قدم زدن در تاریخ گذشته و شکل زندگی ابتدایی فراموش شده ایرانی هستید به روستای میمند سفر کنید. روستایی که قدمتی سه هزار ساله دارد و از منظر فرهنگی، طبیعی و تاریخی هفتمین روستای منحصر به فرد جهان است. با قدم گذاشتن در این روستا گویی وارد عصر حجر شده‌اید و تاریخ را به صورت زنده تماشا می‌کنید. روستایی که با وجود قدمت و معماری عجیبش، هنوز هم زندگی در آن جریان دارد.

میمند کجاست؟

میمند روستایی است در ۳۶ کیلومتری شمال شرق شهر بابک و در استان کرمان واقع شده است. این دهستان در شمال شهرستان رفسنجان و جنوب شرق شهرستان سیرجان است.

تاریخچه میمند

به گفته باستان شناسان فرانسوی با توجه به سنگ نگارهای یک نقاشی که در اطراف آتشفشان روستای میمند کشف شده قدمت این روستا به دوازده هزار سال قبل برمی‌گردد. برخی از محققان معتقدند که این خانه‌ها ابتدا پرستشگاه‌ها و گورستان‌های ایرانیانی با آیین مهرپرستی بوده است و دلیل ساخت آنها تغییرات شدید آب و هوایی و زیست محیطی بوده است. دین مردم میمند در ابتدا مهرپرستی بوده که با قدرت گرفتن دین زرتشت، به آن گرویدند و با ورود دین اسلام، مذهب تشیع را اختیار کردند.

نکاتی برای سفر به میمند و مواجه شدن با مردم این روستا

میمند مردمانی مهربان دارد که آداب و رسوم خاص خود را دارند و در زبان و گویش آن‌ها هنوز کلماتی ساسانی از بطن تاریخ حفظ شده است. روستاییان میمند، زمستان را در خانه می‌مانند تا از سرما و یخبندان در امان باشند و به قالی بافی و رسیدگی به دام‌ها می‌پردازند در ابتدای بهار به نقاط خوش آب و هوا و سرسبز کوچ می‌کنند و زندگی ییلاقی دارند و بعد از آن سرگرم دامداری می‌شوند. به همین دلیل در این منطقه قالی‌بافی رواج زیادی دارد و فرش میمند کرمان بسیار معروف است.

بیشتر بخوانید:

تعطیلات کنار دلفین‌‌ها باشید/ راهنمای سفر به جزیره هنگام

گردش در کوه توچال تهران/ راهنمای صعود به قله توچال

بهترین زمان سفر به میمند

هوای میمند معتدل و کوهستانی است. زمستانش سرد است و تابستانی معتدل دارد و بهترین فصل سفر به آن بهار و اوایل تابستان است. اما اگر فصل زمستان را ترجیح می‌دهید حتماً چند دست لباس گرم و رختخواب با خود همراه داشته ‌باشید. برای تابستان همراه داشتن یک بالاپوش بهاره کفایت می‌کند. از آنجایی که این منطقه هوای خشکی دارد،‌ همگام جمع کردن چمدان کرم نرم کننده و ضد آفتاب یادتان نرود.

اقامت در روستای میمند

بهترین اقامتگاه در روستای میمند، مهمانسرای سنتی آن است. این مهمانسرا به سبک معماری خانه‌های روستایی میمند مهیا شده است تا شما یک بارهم که شده زندگی غارنشینی را تجربه کنید. البته این تجربه به سبک امروزی است.

آشپزی و خوراک در میمند

برای آشنایی با غذاهای اصیل و سنتی روستای میمند،‌ حتماً سری به سفره‌خانه سنتی آنجا بزنید. این سفره‌خانه بر اساس معماری روستا ساخته شده و با انواع غذاهای سنتی پذیرای شماست. از جمله غذاهای سنتی روستای میمند، نان‌های «کماج» است که خمیر آن با شیر درست شده و لای آن مغز گردو و خرما است. «تاوه‌ای»غذای دیگری است که بهتر است حتماً مزهٔ آن را تجربه کنید. «کرنون» نیز یکی دیگر از نان‌های تنوری معروف روستای میمند است که به همراه «اسپار» (فرآورده‌ای لبنی و خوشمزه که از دوغ جوشیده و غلیظ شده در ظرف‌های مسی و اضافه کردن انواع دانه‌های گیاهی خوش بو مانند میخک و سیاه‌دانه درست می شود و برای مدت دو ماه آن را داخل مشک نگهداری می کنند تا برسد) میل می‌شود. از دیگر غذاهای بومی این منطقه، «کله جوش» و «قرمه» (یک نوع گوشت پخته شده به سبک محلی است که داخل شکمبه گوسفند نگهداری می‌شود) است. «چای ‌آلاله» نیز نوشیدن محبوب این منطقه است. در این روستا لذت چیدن میوه‌های وحشی و خوردن آن‌ها را فراموش نکنید. در اطراف روستا درختان توت و شاتوت بسیاری وجود دارد که لذت چشیدن طعم بی‌نظیر آنها از ذهن‌تان بیرون نمی‌رود.

دیدنی‌های میمند

خانه‌های میمند جزو اولین و جذاب‌ترین بخش‌های دیدنی این روستا است. خانه‌هایی شبیه به غار که اولین سکونتگاه‌های بشری در ایران هستند و با تلاش انسان‌ها در دل کوه‌ها کنده شده‌اند. علاوه بر خانه‌های شگفت‌انگیز روستا، اماکنی مانند حمام، مدرسه، مسجد و حسینیه روستا نیز بسیار دیدنی هستند.

طبیعت روستای میمند

روستای میمند در کنار خانه‌های شگفت‌انگیز،‌ ‌طبیعت بکر و زیبایی نیز دارد. پوشش طبیعی زیبا با درختان بنه وحشی که از خانواده پسته است و مردم محلی با آن یک نوع غذا به نام قاتق بنه و ترشی درست می‌کنند در اطراف میمند قرار دارد.

این روستا به دلیل طبیعت وحشی‌ای که دارد زیست‌بوم حیواناتی چون؛ کبک، جوجه تیغی، لاک پشت، خرگوش، مار، آهو، گرگ، روباه و پلنگ است که یک باغ وحش طبیعی را تشکیل می‌دهد.

معماری میمند چگونه است؟

از فاصلهٔ ۵۰۰ کیلومتری روستای زیبای میمند خودنمایی می‌کند و با رسیدن به چشم انداز روستا مسیرهای افقی در دل شیب دار تپه‌ها که به آن‌ها «کیچه» می‌گویند خود را نشان می‌دهند. انتهای کیچه به فضای ایوان مانندی به نام دالان و در عمق به خانه‌های صخره‌ای که در دل کوه کنده شده می‌رسد.

خانه های میمند در یک تا پنج طبقه و به شکل پلکانی و یک در میان روی هم قرار دارند به نحوی که هیچکدام از آن‌ها با یکدیگر برخوردی ندارند و فاصله کیجه‌ها در طبقه زیرین بیشتر از فاصله آن‌ها در طبقات بالایی است. در حدود ۴۰۰ کیچه کوچک و بزرگ در میمند وجود دارد.

داخل خانه‌های میمند شامل یک یا چند اتاق و اصطبل است با یک ورودی مشترک. داخل اتاق نشیمن طاقچه‌هایی به اندازه‌های مختلف کنده شده است. فضای خانه دود زده است چون هیچ پنجره و دودکشی ندارد و این دودها حاصل آتش روشن کردن در اجاق‌های کیچه دیدن است و مانند یک عایق عمل می‌کند و مانع ریزش سنگ از سقف و دیوار می‌شود.

معماری مسجد میمند اما کمی متفاوت است. مسجد از تغییر یک یا چند واحد مسکونی به شکل مدور و نامنظم شکل گرفته و محراب و منبر آن در دل سنگ بدون هیچ تزئینی کنده شده و کف آن با هنر دست قالیبافان میمندی فرش شده است.

حسینیه میمند نیز با سه در ورودی در میدان وسیعی قرار گرفته است که از به هم پیوستن چند کیچه درست شده، به این ترتیب که بخشی از دیوارهای مشترک بین اتاق‌ها را حذف کرده‌اند و فضایی بزرگ به وجود آورده‌اند. در گذشته از منبری تراشیده از صخره در حسینه استفاده می‌شده که به دلیل کمبود جا آن را از بین برده‌اند و امروزه منبر حسینیه چوبی است.

print

نظرات کاربران

  • لطفا از تایپ کردن فینگلیش خودداری کنید. در غیر این صورت نظر شما بررسی نخواهد شد.
  • هدف شما ارسال تبلیغات یا بک لینک نباشد. در غیر این صورت دیدگاه حذف می شود.
  • دیدگاه شما فقط و فقط در رابطه با این موضوع باشد.
  • به دیگران توهین نکنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *