اگر شما در حال جدا شدن از همسر خود هستید و یا از همسر خود جدا شدهاید، به احتمال زیاد نگران تأثیر این اتفاق بر فرزند یا فرزندان خود هستید. این دوره میتواند برای آنها نیز بسیار سخت و طاقتفرسا باشد. احساسات کودکان در این دوران از غم، گیجی، عصبانیت، گناه یا نگرانی را شامل شود. فراموش نکنیم نحوه کنترل و مدیریت این تغییرات برای احساس آرامش و رفاه کودکان اهمیت زیادی دارد.
در مورد طلاق خود باید به فرزندان چه بگوییم؟
اول از همه باید برنامهریزی کنید که چگونه این اتفاق را به فرزند خود بگویید. بهتر است والدین این کار را با هم انجام دهند. به مکان و زمان مناسب فکر کنید، صادق باشید و هنگام تصمیمگیری به سن و سایر عوامل روحی کودک خود توجه کنید. کودکان بزرگتر شاید اطلاعات بیشتری طلب کنند. در این رابطه فکر کنید و تصمیم بگیرید.
به کودک اطمینان خاطر دهید
به فرزند خود اطمینان دهید که او را دوست دارید و هر دو به مراقبت از او ادامه خواهید داد. به او بگویید که فرصتهای زیادی برای گذراندن وقت با هر دو والد وجود دارد. به طور صریح و شفاف به او بگویید که عامل جدایی شما نیست. کودکان خردسال به خصوص نگران خواهند بود که مقصر جدایی یا طلاق والدین هستند. برای او توضیح دهید که این مشکل مربوط به بزرگسالان است و فرزند شما نمیتواند برای جلوگیری از آن کاری انجام دهد.به آنها کمک کنید تا درک کنند که طلاق یک اتفاق حتمی است و امید به تغییر آن نداشته باشند.
بگذارید کودک از احساساتش بگوید
فرزند خود را تشویق کنید تا به طور صریح از احساسات خود صحبت کند. وقتی از احساسات خود حرف میزند، با دقت به او گوش دهید و سعی کنید حرف او را قطع نکنید. طبیعی است که کودکان در بیان احساسات خودشان مشکل داشته باشند، بنابراین صبور باشید گرچه سخت به نظر برسد. بگذارید در مورد ترس و نگرانی خود صادق باشند. اگر از گفتگو با شما احساس ناراحتی میکند، کمک کنید تا کسی را پیدا کند که بتواند به او اعتماد کند، فردی مانند اعضای خانواده، پزشک، روانشناس یا مددکار اجتماعی.
درباره تصمیمات خود بحث نکنید
به کودکان خود فقط آنچه را که باید بدانند بگویید. درباره تصمیمات بزرگسالان و در مقابل فرزند خود بحث نکنید. آنها نباید در جلسات شما با وکیل یا دیگران که در رابطه با جدایی و طلاق شما است، حضور داشته باشند.
راهکارهایی در جهت سادهتر شدن طلاق برای کودکان
- هنگامی که برنامههای خود را نهایی کردید در مورد چگونگی تغییر شرایط زندگی با آنها صحبت کنید. در مورد اینکه فرزند شما با چه کسی و در چه موقعی زندگی میکند را برای او روشن کنید. آنها حق دارند از تصمیماتی که برای آنها گرفته میشود آگاه باشند. ممکن است این برنامهها با افزایش سن تغییر کند. درباره شرایط زندگی با او گفتگو کنید و به احساسات او احترام بگذارید.
- برنامهها را تا حد ممکن عادی نگه دارید تا کودک احساس امنیت و اطمینان خاطر بیشتری داشته باشد. برای ایجاد روال مشترک بین خود و همسر سابقتان تلاش کنید.
- در مورد همسر سابق خود با فرزندان، خانواده و یا دوستان خود صحبتهای منفی نکنید. اگر با عواطف و احساسات خود دست و پنجه نرم میکنید، یک دوست یا مشاور حمایتی پیدا کنید و با او صحبت کنید.
- کودکان ممکن است در این شرایط احساس تنهایی کنند. در صورت امکان تلاش کنید که کودک دیگری را که مانند او است را پیدا کنید تا ببینند تنها آنها نیستند که چنین شرایطی دارند.
در این زمینه بیشتر بخوانید:
پروتکلهای جهانی کرونا برای دانشآموزان چیست؟
- کودکان ممکن است در این شرایط احساس کنند تنها هستند. در صورت امکان ، به دنبال خانواده های دیگر با “دو خانه” باشید تا فرزند شما ببیند که تنها آنها نیستند که والدین آنها جدا از هم زندگی می کنند.
- هنگام تحویل گرفتن فرزند خود مودب باشید. این کار به او اطمینان میدهد که بتوانند با شرایط کنار آیند.
- به محدودیتهای معقول و تعیینشده توسط والد دیگر احترام بگذارید. اقتدار والد دیگر را تضعیف نکنید. در مورد قوانین و نظم با والد دیگر گفتگو کنید که هر دو ثابت قدم و هماهنگ پیش روید.
- به طور مستقیم با والد دیگر ارتباط برقرار کنید و انتظار نداشته باشید که کودک به عنوان پیامرسان عمل کند. نباید از کودکان انتظار داشته باشید که اطلاعاتی در مورد فعالیت والد، دوستان او و خانوادهاش در اختیار شما قرار دهد.
- اطلاعات مهم پزشکی و مدرسه را با همسر سابق خود به اشتراک بگذارید. سعی کنید با هم در جلسات و قرارها شرکت کنید و هر دو از اتفاقات باخبر باشید.
- سایر بزرگسالان مهم در زندگی فرزندتان(معلم، مشاور، مربی و…) را در جریان آنچه اتفاق افتاده است بگذارید تا بتوانند علائم هشداردهنده کودک شما را رصد و به شما اطلاع دهند و در صورت لزوم آن را رفع کنند.
- اطلاعات مهم پزشکی و مدرسه را با والدین دیگر به اشتراک بگذارید. سعی کنید با هم در جلسات و قرارها شرکت کنید تا بتوانید از آنها مطلع شوید.
نظرات کاربران
نظرات کاربران