تهران- ایرنا- وزیر ارتباطات گفت: این اشتباه است که فکر کنیم راهاندازی شبکه ملی اطلاعات قرار است اینترنت را مختل کند.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، «محمدجواد آذری جهرمی» در حاشیه هیات دولت در جمع خبرنگاران، افزود: شبکه ملی اطلاعات، زیرساخت اینترنت است و تضادی با اینترنت ندارد و این چیزی که در اذهان شکل گرفته که اگر شبکه ملی اطلاعات راه بیفتد اینترنت مختل میشود از اساس اشتباه است.
وی اضافه کرد: اختلال در دسترسی در رابطه با نسخه وب یکی از اپلیکیشنها بود. بر اساس پیگیریهایی که در شرکت زیرساخت انجام دادند، مشخص شد که برای مدیریت ترافیک، بخشی از ترافیک را در سرورهای خدمات ابری آمازون منتقل می کردند که آمازون در خدمترسانی به کاربران ایرانی برخی از محدودیتها را اعمال کرده بود که پس از پیگیریهای لازم این مشکل حل شد. مساله عمومی تحت عنوان اختلال وجود ندارد.
وزیر ارتباطات درباره شباهت گوشیهای رونمایی شده صاایران به یک شرکت چینی گفت: من هم این ماجرا را در شبکههای مجازی دیدم. اینکه تولید صفر تا صد گوشی را خودمان در کشور داشته باشیم در حال حاضر ممکن نیست. در ابتدای راه، طبیعی است که با مدلهای skd و ckd آغاز کنند و به مراحل بعدی برسند.
وی افزود: اگر این شرکتها با یک شرکت خارجی به تفاهم رسیده باشند که خط تولید را در داخل کشور راهاندازی کنند برای فاز اول مثبت است و باید شکل بگیرد.
او درباره اپلیکیشن شاد افزود: حدود ۸.۵ میلیون نصب فعال در اپلیکیشن شاد وجود داد و ۱.۵ میلیون نفر استفاده مستمر دارند. متوسط استفاده از اپلیکیشن شاد برای هر کاربر حدود ۱۵۰ کیلوبیت بر ثانیه است و این چیزی نیست که شبکه ما را دچار چالش کند. مجموعه ترافیکی که این اپلیکیشن مدیریت می کند حدود ۲۰۰ گیگابایت است بنابراین عددی نیست که ظرفیت ۲۰ هزار گیگابیت شبکه را دچار مشکل کند.
جهرمی اضافه کرد: مسئله ربطی به پهنای باند ندارد. شبکه اینترنت کشور به تمام پیامرسانها پهنای باند میدهد و همین مسئله نشان میدهد که موضوع اصلی پهنای باند نیست. شاد اولین پیام رسان ایرانی است که مدلهای خارجی خود را پشت سر گذاشته و استفاده آن از واتساپ هم بیشتر است. طبیعی است که چالشهایی به وجود بیاید.
او تصریح کرد: نرمافزارهای این شبکه باید به روز رسانی شود. از همراه اول خواستیم که مرکز تماس راه بیندازند. سه اشکال عمده این است که نمیتوانیم احراز هویت انجام دهیم که به سیستم سناد آموزش و پرورش برمیگردد. موضوع دوم این است که شاد روی گوشیها نصب نمیشود. دلیلش این است که طراحی اپلیکیشن شاد برای یک نسخهای از اندروید به بعد است و تیم توسعه دهنده باید این را اصلاح کند چرا که برخی از مردم گوشیهای قدیمی با اندروید پایین دارند.
«مشکل سوم کندی است که به سرورهای اپلیکیشن شاد برمیگردد که بحث لبه تکنولوژی است. کار بسیار پر تلاشی را در پیش گرفتهاند و این که توانستهاند نرم افزاری مانند واتساپ را پشت سر بگذارند به علت همین تلاش است. باید در این مسئله کمک کنیم و این کار را انجام می دهیم. ظرفیت مراکز داده ما در چهار استان اصلی شبکه ملی اطلاعات در مشهد تبریز، شیراز و تهران وجود دارد که میتوانند سرورهایشان را به این مراکز منتقل کنند.»
جهرمی خاطرنشان کرد: «شخصا جلسهای با تیم اجرایی این اپلیکیشن گذاشتم و از جزئیات کار با خبر شدم. ضمن این که اشکالاتی وجود دارد نباید از اقدامات خوب آنها چشمپوشی کرد. اگر بخواهیم یک مسئول پیدا کنیم و گردن آن بیندازیم من حاضر هستم تقصیر من باشد. اما باید مشکل را برطرف کنیم.»
او درباره رایگان نبودن اینترنت شبکه شاد که در برخی رسانهها به آن اشاره شده است، افزود: درج میزان مصرف به منظور درج میزان هزینه نیست و شاد در تمامی آنها رایگان است. اگر کسی شکایتی دارد میتواند با ۱۹۵ آن را به اشتراک بگذارند. البته ما تا الان یک شکایت مستند هم دریافت نکردیم اما برخی رسانهها دوست دارند این مسئله را نشر دهند.
وزیر ارتباطات اشاره کرد: لیست ۱۰۴ هزار نفره استاد دانشگاه در سراسر کشور توسط وزارت علوم، دانشگاه آزاد و دیگر مراکز به دست ما رسیده است که از این تعداد ۴۶ هزار نفر برای استفاده از بسته رایگان هدیه وزارت ارتباطات درخواست دادهاند که تقدیمشان میکنیم. کارهای مربوط به بخش اساتید کارش تمام شده و از ۱۵ مهرماه بستهها فعال میشود.
او درباره دانشجویان گفت: حدود ۴ میلیون دانشآموز هستند که برای آموزش مجازی هزینه میکنند. تصمیمی که با وزیر علوم گرفتهایم این است که تمامی یک هزار و ۱۰۰ دانشگاه کشور به شبکه فیبر نوری متصل شوند تا هزینه آموزش رایگان شود. کارهای اجرایی در این خصوص را انجام دادهایم.
جهرمی با بیان اینکه وزارت ارتباطات در حال انجام کارهای مربوط به ارائه تسهیلات لازم برای دریافت خدمات ابری برای آموزش مجازی دانشگاهها است، گفت: بنا بود ابتدای مهر مسائل مربوط به تسهیلات مربوط به آموزش مجازی دانشجویان را اطلاعرسانی کنیم، اما از آنجایی که هنوز اطلاعات مناسبی در این زمینه از سوی وزارت علوم و دانشگاهها به دست ما نرسیده است، نتوانستیم بسته را ارائه کنیم. در سه چهار روز آینده حتما جزئیات این بسته را نیز در اختیارشان قرار خواهیم داد. از دانشجویان بابت تاخیری که پیش آمده عذرخواهی میکنم.
نظرات کاربران
نظرات کاربران