۸ نکته‌ای که باید قبل از اجاره خانه بدانید

مدیر سایت 1390 روز پیش
بازدید 215 بدون دیدگاه

از قدیم‌الایام گفته‌اند “اجاره‌نشینی و خوش‌نشینی”. اما این حرف بیشتر در همان زمان قدیم مصداق داشت، چون امروزه با شرایط موجود در بحث مبالغ و سخت‌تر شدن کار مستاجرها برای انتخاب خانه‌ای که هم با بودجه‌شان همخوانی داشته باشد و هم مناسب تعداد اعضای خانوار باشد، اجاره کردن خانه به پروسه طاقت‌فرسایی تبدیل شده است. با این اوصاف به خاطر فشارهای ایجاد شده شاید بسیاری از ما بیش از هر چیز فقط به فکر اجاره کردن یک محل مناسب برای زندگی باشیم و تازه بعد از اینکه در خانه ساکن شدیم به مشکلات آپارتمان یا خانه‌ای که اجاره کرده‌ایم، پی ببریم. زمانی که دیگر دیر شده و مجبور به تحمل چیزهایی هستیم که  برایمان خوشایند نیست. پس بهتر است قبل از اجاره ملک به نکات زیر توجه کنیم.

چک کردن دیوار و کف

اولین نکته که در همان بازدید اولیه از  ساختمان باید مورد توجهتان باشد، دیوارها و کف خانه است. این‌ها اولین نقاطی هستند که با آن‌ها تماس دارید. پس حواستان باشد دیوارها نم نزده باشد و کف خانه مرطوب نباشد. حتی درباره سوراخ‌های روی دیوار هم باید دقت کنید و به مالک گوشزد کنید که در صورت امکان ساختمان را نقاشی کند.

بررسی سیستم گرمایشی و سرمایشی

بسته به نوع و سن ساختمان و حتی سلیقه مالک، سیستم سرمایشی و گرمایشی مختلفی برای ساختمان تعبیه می‌شود. چون معمولا قراردادهای اجاره، یک ساله بسته می‌شود و شما قرار است فصل گرم و سرد سال را در  خانه مورد نظر تجربه کنید، پس اطلاع از این دو سیستم بسیار مهم است. قبل از اجاره سعی کنید سرمایش و گرمایش ساختمان را چک کنید و وجود هر مشکلی را با صاحبخانه در میان بگذارید.

اهمیت امنیت خانه

درست است که قرار است برای مدتی در یک خانه ساکن شوید، اما این سکونت هرچقدر هم کوتاه باشد مانع از این نمی‌شود که درباره امنیت خانه‌ای که می‌خواهید در آنجا زندگی کنید، اغماض کنید. پس در بازدید از ساختمان حتما اگر ملک در طبقات اول و دوم قرار گرفته از وجود نرده و حفاظ مناسب مطمئن شوید و درباره ایمنی ساختمان از جمله راه‌های خروج اضطراری و مقاومت ساختمان در برابر زلزله از صاحبخانه جویا شوید.

بیشتر بخوانید:

همه چیز درباره وام ودیعه مسکن

بهترین سایت‌های خرید و فروش و اجاره مسکن را بشناسید

اطلاع از میزان شارژ آپارتمانی

قبل از بستن قرارداد، میزان شارژ پرداختی ساختمان را بپرسید. همچنین اطلاعات خود را از وضعیت کنتورهای مشترک یا مجزا کامل کنید تا بعدا به مشکل برنخورید.

ارزیابی وضعیت پارکینگ و انباری

این روزها که داشتن پارکینگ برای هر ساختمانی مزیت فراوانی محسوب می‌شود، اگر خانه‌ای که اجاره کرده‌اید با پارکینگ بوده پس دقیقا درباره جای پارک خود با صاحبخانه صحبت کنید تا مزاحمتی برای سایر ساکنان ایجاد نشود. درباره انباری هم دقیقا به همین صورت از موقعیت آن مطلع شوید و امنیت آن را هم بررسی کنید.

چک کردن شیرآلات و لوله کشی ها

لوله‌کشی در هر ساختمانی از بااهمیت‌ترین چیزهاست. بنابراین در بازدیدهای اولیه ساختمان یادتان باشد شیرآلات سرویس بهداشتی، حمام و آشپزخانه را چک کنید. ممکن است کمتر کسی به این وجه از اجاره ملک توجه کند؛ اما واقعیت این است که این موردی است که تازه بعد از اجاره و ساکن شدنتان به چشم می‌آید.

اطلاع از سلامت برق ساختمان

به احتمال زیاد شما در طول روز از خانه مورد نظرتان بازدید می‌کنید و به همین خاطر هم ممکن است به روشنایی خانه و لامپ‌ها چندان توجه نکنید! اما این نکته را به خاطر داشته باشید که، بررسی سالم بودن کلید و پریزها و روشن شدن لامپ‌ها یک نکته بسیار مهم و ضروری است که در بیشتر مواقع فراموش می‌شود. حتی تعداد پریزها هم مهم است. برای مثال اگر در آشپزخانه تنها یک پریز وجود داشته باشد چگونه می‌خواهید همزمان از یخچال‌فریزر، ماشین‌لباسشویی و یا مایکروفر استفاده کنید؟ مجبورید از سیم رابط کمک بگیرید، اما مشکل اینجاست که ولتاژ سیم رابط هم ظرفیت استفاده این همه لوازم برقی را ندارد و با این حساب به دردسر می‌افتید.

تعیین وضعیت هزینه تعمیرات احتمالی

اصطلاح “جنگ اول به از صلح آخر” مربوط به همین مورد است! به این معنی که قبل از عقد قرارداد با صاحبخانه به یاد داشته باشید که با صاحبخانه درباره هزینه تعمیرات احتمالی و هزینه‌های عمومی به توافق برسید. چون خیلی اوقات همه چیز خوب پیش میرود تا اینکه مشکلی در ساختمان پیش می‌آید. آن موقع است که موجر و مستاجر درباره چیزی که از اول درباره آن صحبتی نکرده‌اند، به مشکل می‌خورند.

print

نظرات کاربران

  • لطفا از تایپ کردن فینگلیش خودداری کنید. در غیر این صورت نظر شما بررسی نخواهد شد.
  • هدف شما ارسال تبلیغات یا بک لینک نباشد. در غیر این صورت دیدگاه حذف می شود.
  • دیدگاه شما فقط و فقط در رابطه با این موضوع باشد.
  • به دیگران توهین نکنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *