پاییز با چاشنی تلخ عطسه و خارش ؛ چگونه از دست آلرژی پاییزی خلاص شویم؟!

مدیر سایت 1454 روز پیش
بازدید 173 بدون دیدگاه

عطسه، آبریزش بینی، خارش و قرمزی چشم، خارش گلو و بینی و کلافگی که طعم نارنجی و ملس روزهای پاییزی را تلخ می‌کند؛ علایم یک بیماری شایع است. اشتباه نکنید نمی‌خواهیم درباره ویروس کووید ۱۹ صحبت کنیم. آلرژی بیماری شایعی است که سال‌ها قبل از تولد کووید ۱۹ گریبانگیر مردم همه جای دنیا بوده است. گرچه بیشتر نام آلرژی فصلی با پیش‌زمینه ذهنی فصل بهار همراه می‌شود، اما واقعیت این است که آلرژی فصل پاییز هم دست کمی از مدل بهاره‌اش ندارد!

آلرژی چیست؟

درست است که علایم این بیماری کلافه‌کننده را می‌دانیم؛ اما خوب اینکه بدانیم اصلن چرا دچارش می‌شویم هم بد نیست. طبق تحقیقات محققان از ۳۳ درصد تا حدود ۹۱ درصد از مردم حساسیتی به گرده بیش از حد درختان، چمن‌ها یا علف‌های هرز و یا ذرات موجود در هوا دارند. آن‌ها مثل خار میکروسکوپی به مجاری تنفسی شما می‌چسبند و سیستم ایمنی را تحریک می‌کنند تا یک حمله متقابل انجام دهد. در پاسخ به این خارهای میکروسکوپی بدن شما هم ساکت نمی‌نشیند و شروع به تولید خلط و مایع اضافی می‌کند تا بتواند مواد خارجی را از بدن خارج کند و در این شرایط است که بینی و گلو ممکن است متورم شود و یا خارش پیدا کند.

بیشتر بخوانید:

۱۰ نشانه که می‌گوید شما در معرض حمله قلبی هستید

۱۰ علت اصلی خستگی مداوم را بشناسید

کرونا یا آلرژی؛ مسأله این است!

اما این روزها که تب همه‌گیری بیماری کرونا داغ است و همه ما با کوچکترین احساس ناخوشایندی در بدن سریع به مبتلا شدن به کرونا شک می‌کنیم باید بدانیم که اگر سابقه بروز حساسیت آلرژیک را از سال‌های قبل داشته‌ایم و البته علایمی همچون سال‌های قبل داریم جای نگرانی نیست و ابتلا به کرونا منتفی است. برای مثال اگر دچار خارش گلو و حلق به طرز آزاردهنده‌ای هستید، باید بدانید که یکی از اصلی‌ترین و شاخص‌ترین علامت افتراق‌دهنده میان بیماری آلرژی تنفسی و بیماری کرونا همین خارش بیش از حد در ناحیه گوش و حلق و بینی است. در آلرژی فصلی و به طور کلی آلرژی‌های تنفسی اساساً خارش، بسیار زیاد است‌‌‌؛ در حالی‌که در بیماری کرونا خارش اصلا وجود ندارد و یا بسیار اندک است.
مورد مهم دیگر اینکه گرچه فرد دارای آلرژی ممکن است گاهی احساس گرما کند، اما تب نمی‌کند در صورتی که در بیماری کرونا تب یکی از علائم اصلی به شمار می‌آید. بدن درد و کوفتگی عضلات یکی از علائم اصلی بیماری کرونا است؛ حال آنکه در آلرژی بعضی از افراد مبتلا،  احساس رخوت و بی‌حالی دارند که با درد و کوفتگی بدن کاملاً متفاوت است. پاسخ به آنتی‌هیستامین‌ها یکی از روش‌های متمایزکننده بیماری آلرژی با بیماری کرونا است! بدین صورت که آنتی هیستامین‌ها در افراد آلرژیک به خوبی پاسخ می‌دهد و علایم را تا حد زیادی کاهش می‌دهد ولی در کرونا با وجود مصرف آنتی هیستامین‌ها بهبودی حاصل نمی‌شود و درد و کوفتگی و تب همچنان ادامه می‌یابد.

پیش به سوی درمان

برای درمان آلرژی فصلی هم راه‌های پزشکی وجود دارد و هم راه‌هایی که طب سنتی پیش رویتان قرار می‌دهد. در درمان پزشکی، پزشک معمولن داروهایی تجویز می‌کند که التهابات مخاط بینی بیمار کاهش پیدا کند. داروهای آنتی‌هیستامین هم معمولا همراه با داروهای کورتیکوستروئیدهای بینی تجویز می‌شود. برای کم کردن خارش چشم هم از قطره‌های چشمی استفاده می‌شود. یک روش دیگر ایمونوتراپی است که یک روش درمانی طولانی‌مدت برای درمان آلرژی بزرگسالان است. در این روش مقدار خیلی کمی از ماده آلرژی‌زا به فرد تزریق می‌شود تا سیستم ایمنی بدن تحریک شود و کم‌کم این میزان بیشتر می‌شود تا جایی که بدن حساسیتش به ماده را از دست بدهد. این روش درمانی زمان زیادی می‌برد و اغلب پزشکان این درمان را سه تا پنج سال برای بیمار ادامه می‌دهند.

و اما طب سنتی هم مثل همیشه راه‌کارهای طبیعی زیادی برای آلرژی دارد که بنا به علاقه و دسترسی‌تان می‌توانید امتحانشان کنید. یکی از راهکارها استفاده از گیاه مفید زنجبیل است. زنجبیل سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و همچنین به‌عنوان یک آنتی‌هیستامین طبیعی عمل می‌کند. خاصیت ضدالتهابی زنجبیل به کاهش تورم و التهاب بینی و دیگر علایم آلرژی کمک می‌کند. چند تکه زنجبیل تازه را برداشته و کمی نمک روی آن بپاشید و چند بار در روز آن را بجویید تا آبریزش بینی، سرفه و حتی سردرد شما بهبود یابد. همچنین می‌توانید دو تا سه فنجان دمنوش زنجبیل را هر روز برای بهبود سریع‌تر بیاشامید. برای درست کردن دمنوش زنجبیل، یک قاشق غذاخوری زنجبیل رنده شده را به یک فنجان آب افزوده و آن را به مدت پنج دقیقه بجوشانید. سپس از صافی گذرانده و کمی عسل و آبلیمو ترش به آن اضافه کنید و به‌صورت گرم بنوشید. مورد بعدی استفاده از پیاز است. پیاز حاوی بیوفلانوئید به نام کورستین هستند که خارش، چشم‌های آبکی، تب و آسم را به حداقل می‌رساند. ماست هم خوردنی خوشمزه‌ای است که می‌تواند در کاهش علایم موثر باشد. ماست طبق گفته متخصصان تغذیه توانایی خلاص شدن از علایم آلرژی به خاطر باکتری و پروتئین‌های ضد التهاب را دارد. سعی کنید یک فنجان ماست را در وعده‌های روزانه خود بگنجانید. چای رویبوس عموما به عنوان درمان سردردهای مزمن کاربرد دارد. این نوشیدنی می‌تواند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شود و آنتی کسیدان‌ها را افزایش دهد. حتی عسل محلی اگر نوع اصلی آن را پیدا کردید هم می‌تواند در درمان آلرژی به شما کمک کند. مصرف یک تا دو قاشق سوپ‌خوری در روز برای کاهش حساسیت گرده، کاهش گرفتگی بینی و التیام خارش در چشم‌ها موثر است.

print

نظرات کاربران

  • لطفا از تایپ کردن فینگلیش خودداری کنید. در غیر این صورت نظر شما بررسی نخواهد شد.
  • هدف شما ارسال تبلیغات یا بک لینک نباشد. در غیر این صورت دیدگاه حذف می شود.
  • دیدگاه شما فقط و فقط در رابطه با این موضوع باشد.
  • به دیگران توهین نکنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *