دفاتر خدمات الکترونیک شهر به منظور تسهیل امور شهروندان در خصوص مراجعات به شهرداریها و جلوگیری از بروکراسی اداری فعالیتهای تابعه این نهاد در سال ۱۳۸۶ راهاندازی شدند.
در واقع شهرداری تلاش کرد با تاسیس این دفاتر خدماتش را با سرعت و کیفیت مناسبتری ارائه کند. شهرداری با تاسیس این دفاتر دست به سادهسازی مراحل انجام کارهای اداری-خدماتی نیز زد. علاوه بر این، جلوگیری از سفرهای متعدد شهری، فراهم آوردن امکان ارائه خدمات غیرحضوری در راستای تحقق دولت الکترونیک و به کارگیری بخش خصوصی در چارچوب برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور از جمله اهداف دیگری بود که شهرداری با این حرکت به آنها دست یافت.
مزایای حضور در دفاتر خدمات الکترونیک شهری
نمیشود شهروند باشی و حداقل یک بار کارت به دفاتر خدمات الکترونیک شهری نیفتاده باشد. در واقع بسیاری از ما برای انجام کارهایمان نیاز داریم به این دفاتر مراجعه کنیم. حالا برای انجام چه کارهایی لازم است سراغ دفاتر خدمات الکترونیک شهری را بگیریم؟
مورد اول بیشتر مربوط به سازندگان ساختمان است. این افراد باید برای صدور انواع پروانههای ساختمانی شامل: تشکیل پرونده، بازدید و پیگیریهای لازم در رابطه با متقاضیان، پروانههای تخریب و نوسازی ساختمان، احداث بنا، افزایش طبقات (اضافه اشکوب)، توسعه ساختمان، تعمیرات اساسی ساختمان، تعمیرات جزیی ساختمان، تبدیل و تقسیم واحدها، تغییر کاربری، تغییر نقشه، تعویض ناظر، تعویض محاسب، صدور المثنی(چاپ مجدد)، اصلاح، تمدید و ابطال انواع پروانهها به دفتر خدمات الکترونیک شهری مراجعه کنند و نیازی نیست مستقیم به شهرداری مربوطه بروند.
حتی برای دریافت خدمات نظارت فنی ساختمان اعم از تشکیل پرونده، بازدید و پیگیریهای لازم در رابطه با متقاضیان، گواهی پایان کار، گواهی قدمت بنا، پایان کار آپارتمانی، تمدید گواهی پایان کار، گواهی عدم خلاف، اعلام بلامانع بودن از نظر ناحیه شهرداری، شهرسازی، حفاری، استرداد مابهالتفاوت و تهیه پیش سند هم لازم است به این دفاتر رجوع کنند. خدمات مربوط به تفکیک و تجمیع از قبیل تشکیل پرونده، بازدید و پیگیریهای لازم در رابطه با متقاضیان، تفکیک و افراز، تجمیع و استعلام طرح تفصیلی، استعلام میزان اصلاحی، استعلامهای مربوط به ثبت، دارایی، آب، برق، گاز، مخابرات، مترو، نظام مهندسی و بانکها هم جزو همین دسته مراجعات است.
مورد دیگر مربوط به صاحبان مشاغل و متقاضیان پروانه کسب است که برای تشکیل پرونده، بازدید و پیگیریهای لازم باید به دفتر خدمات الکترونیک شهری بروند.
حتی اگر کسی شکایتی در خصوص ساختوسازهای غیرقانونی دارد یا ادعایی برای اعلام خسارت دارد میبایست به دفتر خدمات الکترونیک شهری سری بزند.
همچنین خدمات مرتبط با مودیان پرداخت عوارض از جمله دریافت و ارائه فیشهای عوارض و نوسازی، کسب و پیشه، بهای خدمات، بهای خدمات پسماند، عوارض خودرو، نقل و انتقال و مفاصاحساب به شهروندان متقاضی و مسایل مرتبط با حوزه خدمات شهری از قبیل خاکبرداری، خاک برگ، غرفههای میوه و ترهبار، زیباسازی، ساماندهی مشاغل، تابلوهای تبلیغاتی، حمل نخاله و زباله و امور مربوط به بهشت زهرا مرتبط با این دفاتر است.
صدور مجوز حفاری، برگزاری تورهای گردشگری، ارائه اسناد فنی مناقصات شهرداری، ثبتنام الکترونیکی متقاضیان آرم ورود به محدوده طرح ترافیک، تشکیل پرونده جهت واگذاری شعب پیک بادپا در شهر تهران، تشکیل پرونده و پیگیری جهت متقاضیان معاینه فنی خودرو، ثبتنام متقاضیان تاکسی و اتوبوس، مسافربرهای شخصی، اشخاص و موسسات خصوصی، فروش بلیط اتوبوسهای بینشهری و کارتهای اعتباری مترو و اتوبوس از جمله اموری است که دراین دفاتر انجام میشود.
بیشتر بخوانید:
در حوزه املاک و مستغلات؛ تشکیل پرونده املاک و اراضی واقع در مسیر پروژههای عمرانی، پیگیری گردش پروندههای املاک و اراضی مذکور، تشکیل پرونده و پیگیری اضافه مساحت و املاک متروکه، توزیع اسناد مزایده شهرداری به متقاضیان شرکت هم از جمله اموری است که باید در دفاتر خدمات الکترونیک شهری به سرانجام برسد.
ساعات کاری دفاتر خدمات الکترونیک شهر
ساعت کار دفاتر خدمات الکترونیک شهری در سراسر کشور شنبه تا چهارشنبه ۸ صبح تا ۴ بعدازظهر است. این دفاتر روزهای پنجشنبه هم از صبح تا ساعت ۱۳ میتوانند جوابگوی شما باشند. یکی از مزیتهای مربوط به این دفاتر این است که این دفاتر در کل محدوده شهرداری در هر منطقه پخش شده و فراوانی خوبی هم دارند. برای یافتن نزدیکترین دفتر خدمات الکترونیک شهری با یک سرچ ساده در گوگل میتوانید نزدیکترین دفتر به محل سکونت یا محل کارتان را پیدا کنید و در موقع مناسب برای انجام کارتان به آنجا مراجعه کنید.
ساعت کار دقیق دفتر خدمات الکترونیک در گلبرگ غربی سر ۱۶ متری دوم را میخواهم چون یکی دوبار ساعت ۱۴:۰۰ رفتم گفتند تعطیل است درصورتیکه همه جا نوشته تا ساعت ۱۶:۰۰
بااین گستردگی خدمات بایدگفت دست مریزا