زندگی این روزهای ما آنقدر شلوغ و درهم و برهم است که غذا خوردن سالم را تا حد زیادی از دست میدهیم. کبد چرب یکی از عوارضی است که زندگی مدرن امروز ما به بار آورده است. راههای درمان کبد چرب آنقدرها که فکر میکنید سخت نیست و با تغییراتی در سبک زندگی ممکن است.
راههای درمان کبد چرب
کاهش وزن: برای درمان کبد چرب یکی از سادهترین و مهمترین راهها کاهش وزن است. اگر اضافه وزن دارید برای کاهش وزن، کالری دریافتی خود را محدودتر کنید و فعالیت بدنی خود را افزایش دهید. اگر در گذشته سعی در کاهش وزن داشتید و موفق نشدهاید، پس بهتر است از پزشک خود کمک بگیرید.
یک رژیم غذایی سالم انتخاب کنید: یک رژیم غذایی سالم و غنی از میوه، سبزیجات و غلات سبوسدار داشته باشید. لازم نیست حتما اضافه وزن داشته باشیم تا به تغذیه سالم اهمیت دهیم.
ورزش کنید: تحرک خودتان را افزایش دهید تا کبد چرب از بدن شما بار و بندیل بندد! حداقل ۳۰ دقیقه ورزش در چند روز از هفته آغاز خوبی است. اضافه وزن هم در این حالت بیشتر کنترل میشود. به آرامی شروع کنید و به تدریج زمان و تعداد روزهای ورزش را افزایش دهید.
دیابت خود را کنترل کنید: برای کنترل دیابت دستورالعمل پزشک خود را دنبال کنید. داروهای خود را بر اساس دستور پزشک مصرف کنید و قند خود خود را کنترل کنید.
کلسترول خود را کاهش دهید: یک رژیم غذایی سالم گیاهی، ورزش و داروها میتوانند کلسترول و تریگلیسیرید را در سطح مناسبی نگه دارند.
استرس: از کبد خود محافظت کنید. از مواردی که استرس اضافی را به شما وارد میکند، دوری کنید. الکل مصرف نکنید و اگر پزشک برای شما دارویی تجویز کرده است، با دقت آن را مصرف کنید.
ویتامین E: ویتاین E و سایر ویتامینها میتواندد با کاهش یا خنثی کردن آسیبهای ناشی از التهاب، از کبد محافظت کنند. برخی از شواهد نشان میدهد که مکملهای ویتامین E برای افرادی که آسیب کبدی ناشی از بیماری کبد چرب غیرالکلی دارند، مفید بوده است.
قهوه: در مطالعات روی افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی، کسانی که قهوه خوردهاند گزارش کردند که نسبت به افرادی که قهوه مصرف نکردهاند، آسیب کمتری به کبد آنها وارد شده است. در مورد مصرف قهوه بهتر است بدون مشورت با پزشک در صورتی که عادت به مصرف قهوه نداریم، نوشیدن آن را آغاز نکنیم.
غذاهایی که دشمن کبد چرب هستند
اول از همه رژیم مدیترانهای را امتحان کنید. این سبک تغذیه گرچه برای مبتلایان به کبد چرب ایجاد نشده است، اما این سبک غذا خوردن ترکیبی از غذاهایی است که به کاهش چربی در کبد کمک میکنند: چربیهای سالم، آنتیاکسیدانها و کربوهیدراتهای پیچیده.
این مواد غذایی را بیشتر مصرف کنید:
- ماهی و غذاهای دریایی
- میوهها
- غلات کامل
- روغن زیتون
- سبزیجات
- آووکادو
- حبوبات
در این زمینه بیشتر بخوانید:
۸ راه ساده برای پاکسازی روده در خانه
۷ نشانه پوکی استخوان که آن را نادیده میگیریم
چربیهای مناسب و کبد چرب؟!
سلولهای بدن ما از گلوکز، که نوعی قند است برای تأمین انرژی استفاده میکند. هورمون انسولین کمک میکند تا گلوکز از مواد غذایی هضم شده به سلولهای شما وارد شود.
افرادی که بیماری کبد چرب دارند، غالباً بیماری مقاومت انسولینی دارند. یعنی بدن شما انسولین میسازد اما نمیتواند به خوبی از آن استفاده کند. گلوکز در خون شما جمع میشود و کبد آن را به چربی تبدیل میکند.
برخی از چربیها در رژیم غذایی شما کمک میکنند که بدن بهتر از انسولین استفاده کند. این بدان معنا است که سلولهای شما میتوانند گلوکز دریافت کنند و کبد شما نیازی به ذخیر چربی ندارد.
چند مورد از چربیهای مفید برای کبد چرب
امگا۳: ماهی، روغن ماهی، روغنهای گیاهی، مغزها(به ویژه گردو)، دانههای کتان و روغن بذر کتان. |
چربیهای اشباع نشده در منابع گیاهی مانند زیتون، آجیل و آووکادو |
از خوردن این مواد غذایی خودداری کنید
خوردن چربیهای اشباع شده که منجر به رسوب چربی در کبد میشود |
طیور به جز گوشت سفید بدون چربی |
پنیر پر چرب |
ماست، به جز انواع کم چرب |
گوشت قرمز |
غذاهای سرخ شده با روغن نخل و نارگیل |
اقلام قندی مانند آب نبات، جوش شیرین معمولی و سایر مواد غذایی قندی از جمله شربت ذرت با فروکتوز بالا |
منابع: mayoclinic ، webmd
نظرات کاربران
نظرات کاربران