بازی‌های ایرانی چقدر عمر می‌کنند؟

مدیر سایت 1463 روز پیش
بازدید 262 بدون دیدگاه

با شیوع ویروس کوید – ۱۹ بسیاری از کسب‌وکارهای ایرانی از رونق افتادند و دچار مشکلات اقتصادی فراوانی شدند. این درحالیست که صنعت بازی‌سازی در ایران و جهان نه تنها از رونق نیفتاد بلکه با توجه به تمامی مشکلات، دارای روند رو به رشد نیز هست. به طوری که در سال ۹۸، ۸۳ میلیون بازی ایرانی نصب و به طور فعال به روز رسانی شد. این آمار می‌تواند حکایت از این باشد که بازیِ ایرانی توانسته است جایگاه خوبی بین مردم دست و پا کند. همچنین درک درستی بین بازی‌سازان از ذائقه و سلیقهٔ مردم نسبت به نوع بازی‌های ایرانی ایجاد شده است. با این‌حال هر محصول و خدماتی دارای چرخهٔ عمری است، به این معنی که در طول عمر هر محصول مقطع‌های مختلفی وجود دارد که با شناخت آن دوره‌ها می توان در جهت بهبود محصول و ماندگاری‌اش در بازار قدم برداشت. برای ارزیابی روند رو به توسعهٔ بازی‌های ایرانی به سراغ گزارش سالانهٔ کافه‌بازار به عنوان یکی از بسترهای مهم توسعه و عرضهٔ بازی‌های ایرانی رفته‌ایم. صنعتی جوان و روبه‌رشد که جای زیادی برای رشد کردن دارد.

بیشتر بخوانیم 

۴ بازی مهیج استراتژیک ایرانی

معرفی سه بازی ماشین‌سواری موبایلی

چرخه عمر بازی

بازی‌ها پس از عرضه و انتشار در بازار دارای رشد نسبتاً کمی هستند، این مرحله، مرحلهٔ معرفی بازی به مخاطبان است. در مرحلهٔ معرفی بازی،‌ کم کم کاربران و بازیکنان اولیه سراغ بازی ‌می‌روند. این مرحله از دوران بازی می‌تواند بسیار حساس باشد. اگر معرفی بازی همراه با مشکلات فنی و کاربردی نباشد می‌توان گفت که بازی وارد دورهٔ رشد می‌شود. در مرحلهٔ رشد  شاهد افزایش درآمد، نصب فعال و خرید بازی هستیم. پس از مدتی که کاربران درگیر بازی ‌می‌شوند، به نقطهٔ حساس دیگری می‌رسیم. به طوری که حداکثر فروش و نصب بازی انجام می‌شود و بازار به حالت اشباع می‌رسد. از این دوره اصطلاحاً به عنوان دوران بلوغ یاد می‌شود. حالت اشباع زمانی رخ می‌دهد که رقیبی دیگر وارد بازار شده و یا اینکه بازی تمام توانش برای کسب سهم بازار را مصرف کرده است. در این دوره تولیدکنندگان بازی باید به دنبال تمایزبخشی در بازی و ایجاد به روز رسانی‌های جدید باشند، در غیر این صورت محبوبیت میان کاربران دچار افول می‌شود و رفته رفته از دور رقابت حذف می‌شوند.

بسیاری از بازی‌ها به دلیل تمرکز بر ژانر سرگرمی، دارای نموداری منحنی در چرخه عمر هستند. اینگونه است که کاربران در ابتدای بازی به دلیل سرگرم‌کننده بودن کمی جذب بازی می‌شوند، سپس بازی اوج می‌گیرد و متعاقبا دچار افول می‌شوند. شاید این سؤال به وجود آید که چرا چرخهٔ عمر مهم است؟ در واقع با ارزیابی چرخهٔ عمر بازی، تولید کنندگان می‌توانند با آپدیت‌های به موقع و اضافه و کم کردن آیتم‌های جذاب همچنان در دوران رشد و رقابت در بازار باقی بمانند.

 طول عمر بازی‌ها

اصلی‌ترین هدف ساخت بازی، ایجاد فضای سرگرمی و لذت در وهلهٔ اول است و بعد از آن بازی می‌تواند به فراخور ژانر اصلی‌اش، اهداف دیگری مانند آموزش و یادگیری را هم دنبال کند. اما اینکه بازی پس از انتشار تا چه زمانی بتواند در بازار ماندگار شود، سؤال اصلیِ تولیدکنندگان است. چراکه ماندگاری هرچه بیشترٰ، نشانهٔ موفقیت و  به دنبال آن کسب درآمد برای بازی است. طبق گزارش تحلیلی کافه بازار، ۱۵ درصد از بازی‌ها تا شش ماههٔ اول و ۸۰ درصد بازی‌ها تا سالِ چهارم بعد از انتشار، دورانشان خاتمه می‌یابد. طول عمر بازی مدت زمانی است که بازی به طور فعال فروش داشته است. و توانسته است درآمد خالصی برای بازی سازان ایجاد کند.

بازی‌های ماجراجویی و بازی با کلمات و دانستنی‌ها تا ۳۹ ماه به طور میانگین طول عمر دارند. به طور کلی ۵۳ درصد از بازی‌های ایرانی تا دوسال پس از انتشار فعال هستند، که در طول عمر بازی، میانگین رشد بازی و نصب فعال آن می‌تواند مورد بررسی قرار گیرد. طبق آمارهای بدست آمده، روند رو به رشد بازی‌ها از ۲۳ درصد در ماه دوم و تبدیل به ۱ درصد در سال دوم بوده است. ژانر ماجراجویی، استراتژی و دانستنی‌ها بین ۶ تا ۲۰ درصد، نرخ رشد در بازار داشته‌اند که در انتهای سال به ۰ تا ۶ درصد رسیدند. این درحالی است که به طور میانگین بازی‌های اکشن با نصب فعال سطح A ( بیش از یک میلیون نصب فعال) در ماه دوم ۳۴۹ درصد نرخ رشد در ماه را داشته‌اند.

print

نظرات کاربران

  • لطفا از تایپ کردن فینگلیش خودداری کنید. در غیر این صورت نظر شما بررسی نخواهد شد.
  • هدف شما ارسال تبلیغات یا بک لینک نباشد. در غیر این صورت دیدگاه حذف می شود.
  • دیدگاه شما فقط و فقط در رابطه با این موضوع باشد.
  • به دیگران توهین نکنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *