تاجیکستان برای ایرانیان سرزمین ناآشنایی نیست. حتی اگر به این سرزمین سفر نکرده باشید، شنیدن نام شهرهای خُجند و بدخشان، شما را به رویای ایران کهن میبرد. مردم این کشور نیز اگرچه دیگر ایرانی به حساب نمیآیند و از مرزهای سیاسی گذشتهاند اما همچنان فرهنگ ایرانی دارند. برگزاری جشن نوروز و مراسم تحویل سال از آداب و رسومی است که در تاجیکستان نیز اجرا میشود. دیدن جشن نوروز در کشور دیگر و با آدابی کمی متفاوتتر از آنچه در ایران میگذرد برای ایرانیانی که هر سال نوروز را در خانههایشان جشن میگیرند و به دید و بازدید عید میروند جالب است.
فاصله و راههای سفر به تاجیکستان
راحتترین راه برای رسیدن به شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان، پرواز مستقیم از تهران به دوشنبه است. برای سفر زمینی نیز راههای مختلفی پیش رو دارید که طولانیتر است اما تجربه خوبی است و میتوانید در طول مسیر از مناظر زیبای تاجیکستان لذت ببرید. از آنجایی که ایران با تاجیکستان مرز مشترک ندارد برای رسیدن به تاجیکستان باید ابتدا به سمرقندِ ازبکستان بروید سپس با قطار راهی شهر دوشنبه شوید. اگر انتخاب شما برای رسیدن به تاجیکستان، استفاده از خودروی شخصی است حتماً باید گواهینامهٔ بینالمللی داشته باشید و مسیر را طوری انتخاب کنید که روزها رانندگی کنید و شبها در محل مناسبی استراحت کنید.
از آنجایی که مسیر تهران به تاجیکستان مسیری کوهستانی است سفر با دوچرخه برای عبور از این مسیر توصیه نمیشود زیرا عبور از جادههای کوهستانی به دلیل شیب زیادی که دارد با دوچرخه دشوار است.
حل مشکل بلدنبودن زبان در سفر به تاجیکستان
از آنجایی که زبان مردم تاجیکستان فارسی است گردشگران ایرانی مشکلی برای ارتباط برقرار کردن با آنها ندارند. البته گویش مردم تاجیکستان با گویش فارسیزبانان کمی متفاوت است و برای نوشتن از خط سیریلیک استفاده میکنند که کاملاً برای ما ناآشناست.
بیشتر بخوانید:
سفر به زادگاه دموکراسی/ راهنمای سفر به یونان
سفری به سرزمین باران در سایه آرارات/ راهنمای سفر به اَرمنستان
راهنمای اقامت در تاجیکستان
در شهرهای مختلف تاجیکستان به خصوص شهر دوشنبه هتلهایی با قیمتها و امکانات متفاوت وجود دارد که میتوانید براساس سلیقه و هزینهتان آنها را انتخاب کنید. در تاجیکستان میتوانید از خانههای محلی نیز برای اقامت استفاده کنید اما بهتر است از قبل با آداب و رسوم آنها آشنا شوید.
جشنها، جشنوارهها و رویدادهای تاجیکستان
یکی از جشنهای بزرگ تاجیکستان، جشن نوروز است که برخلاف ایرانیان در خیابانها و پارکها برگزار میشود. مردم تاجیکستان در هر سن و سالی که باشند به خیابانها میآیند تا در این جشن ملی سهیم باشند. مردم تاجیکستان برای عید نوروز سفرهای همانند سفره هفتسین خودمان میچینند که نام آن سفرهٔ دسترخان است. اگر در هنگام عید نوروز به تاجیکستان سفر کنید متوجه میشوید که تمام شهر پر است از شیرینی و غذاهایی که زنان تاجیک برای سال نو پختهاند.
آشپزی و خوراک در تاجیکستان
تاجیکستان مقصد خوب برای افرادی است که به خوردن غذاهای مختلف علاقه دارند. در کشور تاجیکستان میتوانید غذاهای بومی و قدیمی تاجیکی و غذاهای افغانستانی، پاکستانی و روسی را پیدا کنید. تاجیکیها چند غذای مشترک با ایرانیها نیز دارند مانند دلمهٔ برگمو، پلو و شیشلیک. از آنجایی که این سرزمین محصور در خشکی است، نباید توقع غذاهای دریایی در تاجیکستان را داشته باشید. چای سبز نوشیدنی سنتی تاجیکستان است که به شیوهٔ خاصی دم می شود و خوب است که آن را امتحان کنید.
جاذبههای تفریحی تاجیکستان
خیابان اصلی شهر دوشنبه به نام خیابان رودکی، مسیر زیبایی برای پیادهروی در شهر دوشنبه است. این خیابان تفاوت زیادی با خیابان رودکی تهران دارد و تماشای آن و پی بردن به تفاوتهایش برای گردشگران ایرانی جالب است.
یکی دیگر از جاذبههای تفریحی تاجیکستان، خرید کت، کلاه و کمربندهای تولیدی مردم این سرزمین است. از آنجایی که تاجیکستان کشور ثروتمندی نیست محصولات تولیدی چندانی ندارد و بهتر است به دنبال بازارهای رنگارنگ و پررونق نباشید.
جاذبههای طبیعی تاجیکستان
در بین کشورهای آسیای میانه، کشور تاجیکستان کشور کوچکی محسوب میشود که چندان شناخته شده نیست و معمولاً گردشگرانی که به دنبال امکانات کامل هستند علاقهای به دیدار از تاجیکستان ندارند. اما این کشور بهشتی است برای کسانی که به دنبال جلوههای شگفتانگیز طبیعت هستند. اغلب گردشگرانی که به کوهنوردی و عکاسی علاقه دارند میتوانند در کنار لذت بردن از مناظر زیبای کوه پامیر، میهمان مردم دوستداشتنی تاجیکستان باشند.
متشکرم/ مفید بود