۵ راهکار کلیدی برای ایمن نگاه داشتن کودکان در اینترنت

مدیر سایت 1468 روز پیش
بازدید 113 بدون دیدگاه

اکنون که کار مدارس هم تا حد زیادی به صورت مجازی پیش می‌رود، سوال بسیاری از خانواده‌ها این است که چطور فرزند خود را ایمن نگه داریم؟ فرزند ما در خانه مانده است و درس خواندنش هم به اینترنت گره خورده است. در این شرایط ۵ روش برای کمک به ایمن نگاه داشتن فرزند شما وجود دارد.

راهکارهای ایمن نگه داشتن کودکان در اینترنت

اگر در طول شیوع ویروس کرونا در خانه مانده باشید، به احتمال زیاد فرزند شما زمان بیشتری را در اینترنت می‌گذراند. مدرسه، گپ زدن با دوستان و خویشاوندان و بسیاری از فعالیت‌ها تغییر کرده است. ارتباطات کودکان و نوجوانان به سرعت به آن‌ها کمک می‌کند که تأثیر این عادت جدید موقتی را کاهش بدهند و به ادامه روند زندگی قبلی خودشان بازگردند. اما همین مدت که درگیر کرونا هستیم چطور؟ چالش‌های جدیدی برای پدران و مادران ایجاد شده است. پرسش این است که چگونه می‌توانید تمام آنچه اینترنت ارائه می‌دهد را کنترل کنید و آسیب احتمالی را به حداقل برسانید. همه ما می‌دانیم که در شرایط عادی این کار چندان راحتی نیست، چه رسد به دوران بحران کرونایی!

۱. با برقراری ارتباط آزاد آن‌ها را ایمن نگه دارید

با فرزندان خود در مورد اینکه با چه کسی و چگونه ارتباط برقرار می‌کنند گفتگوی صادقانه داشته باشید. اطمینان حاصل کنید که آن‌ها ارزش تعاملات مهربانانه و حمایتی را درک می‌کنند و در صورتی که از جانب کسی برخورد نادرستی با آن‌ها بشود، توان دفاع از خویش را دارند. فرزندتان را تشویق کنید که اگر موارد ناخوشایندی را تجربه کرد، فورا آن را به یک بزرگسال مورد اعتماد بگوید. اگر کودک شما از فعالیت‌های آنلاین ناراحت است، ممکن است آزار و اذیت اینترنتی را تجربه کند. هوشیار باشید و با اون صحبت کنید. با کودک خود صحبت کنید و قوانینی درباره نحوهٔ استفاده، زمان و مکان استفاده از دستگاه‌ها وضع کنید.

۲. از فن‌آوری برای محافظت از فرزندتان استفاده کنید

بررسی کنید که دستگاه فرزند شما آخرین نرم‌افزار و برنامه‌هاهی ضدویروس را اجرا کند. تنظیمات حریم خصوصی را برای آن‌ها فعال کنید. برای کودکان کوچکتر ابزارهایی مانند ابزار کنترل والدین از جمله جستجوی ایمن می‌تواند به مثبت نگاه داشتن تجارب آنلاین کمک کند. در سیستم عامل ویندوز قابلیت Family Safety به شما کمک می‌کند که دسترسی کودکان را مدیریت کنید. ابزار Google Family Link هم ساده‌ترین اه برای مدیریت دسترسی و نظارت بر کودک در فضای مجازی است. همچنین شما می‌توانید از سیم کارت‌های مخصوص کودکان استفاده کنید.

مراقب منابع آموزشی آنلاین رایگان باشید. گذاشتن عکس و اطلاعات خصوصی کودکان را جز در موارد ضروری محدود کنید. به کودک خود آموزش دهید که یاد بگیرد اطلاعات شخصی خود را خصوصاً از غریبه‌ها مخفی نگاه دارد.

۳. تعاملات مجازی را مغتنم بشمارید

برای فرزندتان فرصت ایجاد تعاملات آنلاین ایمن و مثبت با دوستان، خانواده و خودتان فراهم کنید. در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری ارتباط با دیگران اهمیت دارد و این بستر می‌تواند فرصتی عالی برای شما باشد تا در تعاملات مجازی، مهربانی و همدلی را به کودک خود آموزش دهید.

به کودک خود کمک کنید تا اطلاعات نادرست و محتوای نامناسب با سن خود را که ممکن است اضطراب را در مورد ویروس کرونا افزایش دهد را تشخیص داده و از آن دوری کند. منابع دیجیتالی مانند سازمان‌های معتبر یونیسف و سازمان بهداشت جهانی در دسترس شما است تا به کودک خود کمک کنید در مورد ویروس اطلاعات کسب کند. برای شناسایی برنامه‌ها، بازی‌ها و سایر سرگرمی‌های مناسب سن، برای کودک خود وقت بگذارید.

۴. عادات آنلاین سالم را تشویق کنید

رفتارهای آنلاین کودک خود را تصحیح و روی آن نظارت کنید. فرزند خود را تشویق کنید که با همکلاسی‌های خود به مهربانی و احترام رفتار کنند، مراقب لباس خود در رفتار آنلاین باشند و از پیوستن به تماس‌های ویدیویی از اتاق خواب خودداری کنند.

همانطور که کودکان وقت بیشتری در اینترنت می‌گذارند می‌توانند در معرض تبلیغات بیشتری قرار بگیرند که ممکن است باعث ترویج غذاهای ناسالم، کلیشه‌های جنسیتی و مواردی از این دست شود. به آن‌ها کمک کنید که تبلیغات را شناسایی کنند و برای آن‌ها توضیح دهید که چرا پیام آن تبلیغات اشتباه است.

۵. بگذارید آن‌ها سرگرم شوند و ابراز وجود کنند

گذران وقت در خانه می‌تواند برای فرزند شما فرصتی عالی باشد که از صدای آنلاین خود برای به اشتراک گذاشتن دیدگاه‌های خود و حمایت از نیازمندان در این بحران استفاده کنند. کودک خود را تشویق کنید که از فیلم‌های آنلاین ورزشی و بازی‌های ویدیویی که نیاز به تحرک دارد استفاده کنند. به یاد داشته باشید در صورت امکان تفریحات آنلاین و آفلاین را در حد تعادل نگه دارید.

print

نظرات کاربران

  • لطفا از تایپ کردن فینگلیش خودداری کنید. در غیر این صورت نظر شما بررسی نخواهد شد.
  • هدف شما ارسال تبلیغات یا بک لینک نباشد. در غیر این صورت دیدگاه حذف می شود.
  • دیدگاه شما فقط و فقط در رابطه با این موضوع باشد.
  • به دیگران توهین نکنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *