لپتاپهای استوک یا دست دوم همیشه به معنی کارکرده نیست. در کشورهای اروپایی و آمریکایی کالاهایی که پس از ۳۰ روز مرجوع میشوندرا به دلیل باز شدن کارتن کالا به انبار فرستاده میشوند و تحت عنوان کالای استوک شناخته میشوند. کالاهای ذخیره شده در انبار در گریدههای A,B,C,D درجه بندی میشوند. خرید کالاهای استوک با گریدهای بالا میتوانند در صرف هزینههای زیاد بابت آکبند بودن یک کالا بکاهد. اما خرید کالای دیجیتال استوک دارای ریسک فراوانی است، از این رو برای کاهش اشتباهات در هنگام خرید کالا نیازمند آشنایی با یکسری اصول و فوت وفنهایی هستیم. برای خریدی مطمئن این مقاله را بخوانید.
درصورت امکان رو در رو خرید کنید
بسیاری از سایتهای فروش آنلاین کالاهای دیجیتال استوک ازجمله لپتاپ گارانتی در مقابل محصولات ارائه نمیدهند یا حداقل بعضی از محصولات دارای ضمانتنامه هستند. پس توصیه میشود به صورت حضوری با فروشنده ملاقات کنید. اگر برای خرید امکان حضور در مکانهای عمومی ندارید، میتوانید از سایتهای معتبر خرید و فروش کالاهای استوک خریداری کنید. چه خرید حضوری و چه تحویل گرفتن کالا به صورت آنلاین، اولین کاری که میکنید این است که سخت افزار و نرم افزار را چک کنید. همچنین بررسی های زیر را انجام دهید: آیا سیستم عامل فعال است و یک نسخه اصلی است؟ آیا آسیب قابل توجهی به لپ تاپ وارد شده است؟ همه پورت ها و هم درایو نوری که دارد را تست کنید. صفحه کلید و پد لمسی را امتحان کنید ، اطمینان حاصل کنید که میزان حرکت کلید در همه قسمتها وجود دارد، دکمهها سالم باشند و پد لمسی همانطور که انتظار دارید روان باشد. وب کم را روشن کنید، مطمئن شوید که با استفاده از چیزی مانند برنامه دوربین ویندوز کار میکند.
هارد را تست کنید
خوب است بدانید که هارد دیسکهای SSD از سرعت بالاتری برخوردار هستند و در عین حال هارد دیسکهای HDD از دوام بالاتری برخودارند. پس لازم است هنگام خرید لپتاپ هارد دیسک و درایوها را تست کنید. برای تست حافظه و سرعت هاردها از نرمافزارهایی مانند HD Sentinel استفاده کنید. این نرمافزار با داشتن سربرگهایی مختلفی به وضعیت ذخیرهسازی و سلامت هارد را مورد بررسی قرار میدهد. همچنین در سربرگ ساعت استفاده از هارد دیسک میتوانید به زمان استفاده و روشن بودن لپ تاپ پی ببرید.
بیشتر بخوانیم
معرفی ۳ لپتاپ ارزان و با کیفیت استوک
گشت و گذاری در بازار لپتاپهای استوک
عمر باتری لپ تاپ را بررسی کنید
یکی از بزرگترین دلایلی که مردم لپ تاپ خود را میفروشند این است که باتری به خوبی کار نمیکند. حتماً به لپ تاپ نگاهی بیندازید و آن را از پریز برق جدا کنید تا ببینید سرعت شارژ باتری چقدر است. شما نمی خواهید یک لپ تاپ را ارزان خریداری کنید اما ۳ دقیقه طول نکشیده، خاموش شود. اگر تنها قسمت باتری مشکل دارد قیمت آن را حساب کنید و از فروشنده بخواهید به همان میزان تخفیف دهد. به یاد داشته باشید مردم لپ تاپ میخرند تا آنها را از کلاس به کافی شاپ ببرند. پریز برق همیشه در دسترس نیست.
بدانید دنبال چه هستید
لپتاپها انواع مختلفی دارند. هر یک از آنها سرعت و نوع پردازش، حافظه و سایر موارد مختلف را دارند. مهم است که بدانید قبل از خرید رایانه به چه مواردی نیاز دارید. اگر در طراحی گرافیک یا بازیهای سطح بالا کار میکنید، به لپتاپی با قدرت پردازش بالا، کارت گرافیکهای انویدیا و AMD، نقش تعیین کنندهای دارند. افرادی که نیاز به لپتاپهای مهندسی دارند، میتوانند سراغ لپتاپهای گیمینگ بروند. پس در ابتدا نیازهای خود را از یک لپتاپ بررسی و اولویتبندی کنید.
حافظه و رم را بررسی کنید
هنگام خرید لپتاپهای استوک به سن و سال آنها توجه کنید،چراکه با گذشت بیش از ۴ و ۵ سال از سن لپتاپ عمر آنها به مرور کمتر میشود. به طوری که بیشتر سبب ایجاد هزینه مازاد میشود. همچنین در هنگام خرید ابتدا مدل لپتاپ را در اینترنت جستجو کنید و از مقدار و واقعی رم باخبر شوید.
تغییر رنگ مانیتور
گرانترین قسمت یک لپتاپ صفحه نمایش آن است. پس از روشن کردن لپتاپ با مشاهده هرگونه تغییر رنگ( صورتی، بنفش و حتی بیرنگ) در صفحه نمایش دقت کنید. علاوه بر هزینه بالای تعویض صفحه نمایش،ممکن است د ر حین تعویض قطعات،سایر قسمتهای لپ تاپ نیز دچار مشکل بوده و تشدید شود.
قدرت پردازش صفحه نمایشگر را چک کنید
ابتدا دکمههای تنظیم نور مانیتور را چک کنید که سالم باشند. از طرفی دیگر نوتبوکها دارای دوکارت گرافیک هستند. کارت گرافیک اول برای نمایش دسکتاپ و موارد سبک استفاده میشود. کارت گرافیک دوم موارد سنگینتر را پردازش میکند. به عنوان مثال بازیهای رایانهای مربوط به این کارت گرافیک دوم میشود، پس اجرای بازی در هنگام خرید لپتاپ استوک پیشنهاد میشود.
سیستم خنککننده
آنچه مشخص است با گذشت زمان، سیستمهای خنککننده نیازمند سرویس دارند،در غیر این صورت صدماتی به CPU لپتاپ وارد میکنند. برای تست این قسمت میتوانید از نرم افزارهایی مانند GPU-Z و CPU-Z استفاده کنید. برای تست دمای کلی قطعات نیز نرم افزارهایی مانند HW Monitor نیز پینشهاد میشود. با انجام تستها از دمای قطعات مطلع میشوید. اگر مواردی مانند سرعت بالای فن، نویز صوتی بالا و دمای بالای قطعات را مشاهده کردید نشان از یک خنک کننده ضعیف است که نیازمند تعویض است.
نظرات کاربران
نظرات کاربران