چگونه خریدی آنلاین اما امن داشته باشیم؟

مدیر سایت 1602 روز پیش
بازدید 175 ۴ دیدگاه

با خانه نشینی در دوران کرونا خرید‌های اینترنتی رو به افزایش است. البته خرید اینترنتی بسیار دوست داشتنی است. چراکه با صرف کمترین زمان ممکن و تنها با چند کلیک محصول دلخواه خود را پیدا می‌کنید. این درحالیست که جرایم اینترنتی همراه با افزایش بازارهای اینترنتی درحال افزایش است. داشتن خریدی ایمن برای طرفداران خریدهای اینترنتی می‌تواند دغدغه بزرگی باشد. از این رو لازم است تا با یکسری از خصوصیات اصلی خرید‌های ایمن آشنا شوید.

درباره وب‌سایت و فروشنده تحقیق کنید

هزاران وب سایت برای خرید در اینترنت وجود دارد، بسیاری از آن‌ها با هزاران فروشنده مستقل دیگر همکاری می‌کنند. اکثر وب‌سایت‌ها قابل اعتماد هستند، اما برخی از آنها در جهت کلاهبرداری راه‌اندازی شده‌اند. اگر با وب‌سایتی آشنا شده‌اید که قبلاً از آن استفاده نکرده‌اید، حتماً آن را به صورت آنلاین جستجو کنید تا ببینید آیا بازخورد منفی دارد یا نه. به آدرس تماس و محصولات عرضه شده، سابقه کاری و دیدگاه کاربران به طور جدی توجه کنید. همچنین توجه داشتید محصولات عرضه شده قانونی و قیمت کالاها پایین‌تر از حد معمول نباشد. از طرفی دیگر برخی از بسترهای فروش از طریق تلگرام یا اینستاگرام به عرضهٔ محصولات می‌پردازند. برای یافتن صحت و سقم صفحات فروش، ‌می‌توان با بررسی از طریق دامنهٔ دوستان و آشنایان نیز به معتبر بودن آن‌ها پی برد.

بیشتر بخوانیم

چگونه قبوض تلفن همراه را آنلاین پرداخت کنیم؟

قیمت کالاهای دیجیتال؛ صعود از دل یک شایعه

اصل یا تقلبی بودن

برای اینکه مطمئن شوید کالایی که می‌خرید اصل یا تقلبی است، خدمات پس از فروش سایت را بررسی کنید. همچنین برای جلوگیری از کلاهبرداری سایبری مطمئن شوید چه مدت طول می‌کشد که کالا از کجا ارسال شود؟ اگر کالایی موجود باشد، فروشنده باید کالا را نهایتاً بین ۳ تا ۷ روز تحویل مشتری دهد. نداشتن خدمات پس از فروش مشکوک به نظر می‌رسد. چرا که کالا ممکن است در هنگام تحویل دچار آسیب یا خرابی باشد پس لازم است خدماتی را در جهت ضمانت از کالا مشتری دریافت کند. همچنین بازار آنلاین گسترده‌ای برای فروش کالاهای تقلبی وجود دارد. تشخیص این موارد حتی اگر کالایی را در دست داشته باشید ممکن است دشوار باشد. اما آگاهی از این موضوع و تحقیق در مورد هزینهٔ واقعی کالا، به شما ایده می‌دهد که چه کالایی با چه خصوصیاتی قابل اعتماد هستند.

چگونه می‌توانید امنیت وب سایت را تشخیص دهید

فقط جزئیات کارت خود را فقط در وب‌سایت‌های امن قرار دهید. مراقب علائم زیر باشید تا بدانید که با خیال راحت خرید می‌کنید. به یاد داشته باشید، این موارد زیر تنها به معنای ایمن بودن سایت است، نه این که فروشنده صادق است:

  • نماد قفل – در نوار آدرس در کنار آدرس وب سایت باید یک قفل وجود داشته باشد.
  • آدرس وب سایت – این باید با https: // شروع شود. S مخفف safe است.
  • نوار آدرس سبز – در مرورگرها و وب سایت های خاص نوار آدرس سبز می شود.
  • گواهی معتبر – اگر روی نماد قفل یا فقط در سمت چپ نوار آدرس کلیک کنید، باید اطلاعات گواهی سایت را ببینید. این باید به شما بگوید که چه کسی سایت را ثبت کرده است. اگر درباره گواهی اخطار گرفتید ، از وب سایت خودداری کنید.

مهمترین نکته در مورد اعتبار و امنیت سایت باید به نشان اعتماد الکترونیکی‌ای نماد اشاره کرد. ای‌نماد نوعی جواز و تاییدیه است که مرکز توسعه‌ٔ تجارت الکترونیک وزارت صنعت و معدن برای فروشگاه‌های اینترنتی صادر کرده است. همچنین داشتن ای‌نماد در هر سایتی علاوه بر نماد اعتماد سبب ایجاد خریدی مطمئن برای مشتریان می‌شود. چرا که با داشتن این نماد از برگشت‌پذیری و صحت و سقم کلاهای عرضه شده می‌توان مطمئن شد. لازم به ذکر است اگر سایتی دارای نشان اعتماد الکترونیکی باشد و دچار تخلفی شود، می‌توان از سایت شکایت کرد و خسارت وارد شده را پیگیری کرد.

حملات کلاهبرداری به صورت آنلاین تحت عنوان فیشینگ اتفاق می‌افتد. در این روش هکر تلاش می‌کند که خریدار را گمراه و اطلاعات شخصی آن را در اختیار بگیرد. در این روش هنگام پرداخت آنلاین، فرد خریدار به درگاه بانکی مربوطه هدایت نمی‌شود بلکه به درگاه بانک جعلی هدایت می‌شود که هیچ پرداختی در جهت خرید کالا صورت نمی‌گیرد. بهترین روش برای در امان ماندن از حملات فیشینگ، استفاده از رمز دوم پویا است. توجه کنید که به هیچ وجه از ایمیل‌هایی که به صورت مشکوک به آدرس ایمیلتان ارسال می‌شود،‌ استفاده نکنید.

امنیت آنلاین

چندین کار وجود دارد که می توانید برای حفظ امنیت آنلاین خود انجام دهید. مطمئن شوید که نرم افزار و ضد ویروس شما به روز است. با به روزرسانی اغلب آنتی ویروس‌ها می‌توان از دستگاه‌هایتان در برابر کلاهبرداران و مجرمان آنلاین محافظت کنید. همیشه با استفاده از ترکیبی از حروف بزرگ، حروف کوچک، تعداد و نویسه‌های خاص، رمزهای عبور قوی برای حساب‌های آنلاین خود انتخاب کنید. استفاده از یک عبارت یا جمله تمرین خوبی است.

امنیت Wi-Fi

از اتصال اینترنت مورد استفاده اطمینان حاصل کنید. از Wi-Fi عمومی در کافی‌شاپ‌ها‌، مراکز خرید و مکان‌های دیگر برای خرید آنلاین استفاده نکنید. از اینترنت بانک یا هر اپلیکشن دیگری که نیاز به ارسال اطلاعات شخصی دارد، استفاده کنید. دلیل این امر آنست که Wi-Fi عمومی غالباً ناامن است و این بدان معناست که کلاهبرداران می‌توانند به هر اطلاعاتی در هنگام اتصال به این شبکه‌ها دسترسی داشته باشند. حتی اینترنت تلفن همراه شما از Wi-Fi عمومی ایمن‌تر است.

print

نظرات کاربران

  • لطفا از تایپ کردن فینگلیش خودداری کنید. در غیر این صورت نظر شما بررسی نخواهد شد.
  • هدف شما ارسال تبلیغات یا بک لینک نباشد. در غیر این صورت دیدگاه حذف می شود.
  • دیدگاه شما فقط و فقط در رابطه با این موضوع باشد.
  • به دیگران توهین نکنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. هستی نشاطیان گفت:

    لازمه که همه حداقل یک بار این مطلبو بخونن،عالی بود 😍🙏

  2. رحمان گفت:

    بسیار عالی.تمامی نکات مفید را لحاظ کرده اید.

  3. سجاد گفت:

    ممنون از مطلب مفیدتون واقعا به کارم اومد

  4. رکسانا گفت:

    بسیار کلیدی و کاربردی