راهنمای خرید تلویزیون؛ برای خرید جعبه جادو چقدر پول خرج کنیم؟

مدیر سایت 1492 روز پیش
بازدید 209 بدون دیدگاه

کلمه تلویزیون از دو قسمت یونانی و لاتین تشکیل می‌شود. “تل” در یونانی به معنی “دور” و “ویزیون” که از زبان لاتین و از کلمه”ویزیو” می‌آید به معنای “دیدن یا بینایی” است. درست است که اختراع تلویزیون تنها توسط یک نفر انجام نگرفته، اما فردی به نام “جان لاجی” شخصی بود که تلویزیون را کامل و قابل استفاده کرد. در ایران فکر راه‌اندازی تلویزیون به سال ۱۳۳۵ بازمی‌گردد. اما با گذشت این همه سال هنوز هم این اختراع جذاب به عنوان جعبه جادو شناخته می‌شود. در این مدت تلویزیون‌ پیشرفت قابل ملاحظه‌ای داشته و به نوعی اختیارات زیادی در اختیار بینندگان قرار داده است.

این روزها خرید تلویزیونی که باب میلتان باشد با پرداخت هزینه‌های نه‌چندان کمی امکان‌پذیر است. در واقع مثل هر وسیله دیگری در خانه باید به این فکر کرد که از یک تلویزیون باید سال‌‌ها استفاده کرد و امکان عوض کردن آن خیلی زود به زود میسر نیست؛ بنابراین پیش از خرید بهتر است اطلاعاتی کسب کنیم که در موقع خرید به درد می‌خورند.

تلویزیون‌های LED

نسل بعد از LCD‌ها، تلویزیون‌هایLED  هستند که تکنیک تابش نور متفاوتی دارند. تلویزیون‌های LED در مقایسه با LCDها از کنتراست تصویر بهتری برخوردارند. اندازه تلویزیون‌های LED بین ۴۰ تا ۷۰ اینچ متغیر است و کمترین ضخامت آنها به ۲.۵ سانتی‌متر می‌رسد. به نوعی می‌توان گفت LED‌‌ها بین انواع تلویزیون‌های HD انرژی کمتری مصرف می‌کنند و مقرون به صرفه هستند. تلویزیون ال ای دی ال جی۴۳ اینچ با قیمتی در حدود ۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد. تلویزیون ال ای دی سامسونگ ۴۹ اینچ هم با قیمتی در حدود ۱۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان در بازار عرضه می‌شود.

 تلویزیون‌های OLED

همان طور که قبلا هم گفتیم تلویزیون‌ها در انواع مختلف تولید شده‌اند و بسته به تکنولوژی روز متفاوت هستند. با ورود تلویزیون‌های OLED به بازار، LCD  و حتی   LEDبه فناوری‌های درجه دو تبدیل شدند. این تلویزیون‌ها به نازکی یک ورق کاغذ هستند و چند صد گرم بیشتر وزن ندارند. این نوع تلویزیون‌ها خوراک فیلم‌بازها هستند، چون صفحه نمایش درخشانی دارند و به خاطر مقاومت زیاد در برابر ضربه و چرخش‌های ناگهانی، کارایی بالایی در دماهای مختلف دارند و مصرف پایین انرژی به علت عدم استفاده از نور پس‎زمینه هم جزو نقاط قوت آن‌هاست. اما خوب باید قیمت بالای آن را هم در نظر بگیرید. برای مثال تلویزیون ۶۵ اینچ سامسونگ با قیمتی در حدود ۲۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد. این را در نهایت در نظر داشته باشید که تلویزیون‌های با صفحه نمایش منحنی، فقط مد هستند و لزوما کیفیت تصویر بهتری نسبت به مدل‌های دیگر ندارند.

تلویزیون‌های هوشمند

تلویزیون‌های هوشمند همان‌طور که از اسمشان پیداست، امکانات زیادی در اختیار بینندگان و خریدارانشان قرار می‌دهند. این تلویزیون‌ها امکان اتصال به اینترنت و استفاده از سرویس‌های آنلاین ویدیویی و شبکه‌های اجتماعی و غیره را دارند.
آن‌ها قادرند با کامپیوتر ارتباط برقرار کرده و اطلاعات را دریافت یا ارسال کنند. این شرکت سامسونگ بود که اصطلاح تلویزیون‌های هوشمند و یا اسمارت تی‌وی را برای نخستین بار مطرح کرد. پس از آن شرکت‌هایی چون ال‌جی و فیلیپس هم این تکنولوژی را ادامه دادند. این روزها که بیشتر فیلم‌ها و سریال‌ها به صورت اینترنتی پخش می‌شوند، داشتن تلویزیون‌های هوشمند مزیتی است که می‌توانند شما را از شبکه‌های مجازی پخش فیلم بی‌نیاز کنند؛ برای مثال این تلویزیون‌ها نماوا، فیلیمو، نتفلیکس و سایر برنامه‌های آنلاین را پوشش می‌دهند. با این حال قیمت این نوع تلویزیون‌ها هم قدری بالاست و این امکان را به همه نمی‌دهد که بتوانند آن‌ها را تهیه کنند. تلویزیون ال ای دی هوشمند اسنوا ۴۳ اینچ با قیمتی در حدود ۵ میلیون تا ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان عرضه می‌شوند. تلویزیون ال ای دی هوشمند تی سی ال سایز ۵۰ اینچ از ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تا حدود ۹ میلیون تومان در بازار به فروش می‌رسند. تلویزیون ال ای دی هوشمند فیلیپس ۴۳ اینچ هم از ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان تا ۱۶ میلیون تومان تفاوت قیمتی دارند.

بهتر است بدانید

حالا اگر تازه قصد دارید تلویزیون بخرید و یا می‌خواهید تلویزیون جدیدی را جایگزین تلویزیون فعلی‌تان کنید، بهتر است این نکات را به خاطر بسپارید؛ اول اینکه دقت کنید سایزی که مناسب منزل یا محل کارتان است را انتخاب کنید، و بعد به سراغ برندی بروید که امتحانش را پس داده باشد و در ضمن خدمات پس از فروش خوبی هم داشته باشد. در گام بعدی هرگز سراغ تلویزیون‌هایی با رزولوشنی کمتر از ۴k نروید. حواستان باشد آن نوعی را انتخاب کنید که رنگ‌ها را با واقعیت بیشتر و کنتراست عالی نشان می‌دهند. در این زمینه شاید بهتر باشد که به جای حرف‌های فروشنده و یا آمار و ارقامی که به شما می‌دهد به چشمان خودتان اعتماد کنید. در عین حال به تعداد پورت‌های تلویزیون هم توجه کنید یعنی تلویزیونی بخرید که حداقل ۴ پورت HDMI  داشته باشد. برای اینکه صدای بهتری از تلویزیون بشنوید، بلندگوهای آن را در نظر نگیرید و اگر بودجه‌تان می‌رسد حتما باند جداگانه خریداری کنید. در نهایت هم  به گارانتی‌هایی که هر شرکت برای محصول خود در نظر گرفته و مدت زمان پوشش‌دهی آن توجه کنید، چون ممکن است به زودی به آن احتیاج پیدا کنید!

 

 

 

print

نظرات کاربران

  • لطفا از تایپ کردن فینگلیش خودداری کنید. در غیر این صورت نظر شما بررسی نخواهد شد.
  • هدف شما ارسال تبلیغات یا بک لینک نباشد. در غیر این صورت دیدگاه حذف می شود.
  • دیدگاه شما فقط و فقط در رابطه با این موضوع باشد.
  • به دیگران توهین نکنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *