تامین رطوبت گیاهان آپارتمانی در رشد و طراوت آنها بسیار مؤثر است و بهتر است هوایی که این گیاهان در آن نگهداری میشوند حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد رطوبت داشته باشد. این میزان برای اکثر گیاهان آپارتمانی مفید است اما مقدار بیشتر آن باعث ایجاد قارچ و باکتری در گیاه میشود. در ادامه چند راهکار ساده به شما پیشنهاد میدهیم تا رطوبت مورد نیاز گیاهان آپارتمانی را تامین کنید.
قرار دادن گروهی گیاهان کنار یکدیگر
گیاهان از طریق فرآیند تعرق، آب موجود در برگهای خود را از دست میدهند و به میزان بخار آب موجود در هوا اضافه میکنند. این بخار آب باعث میشود تا رطوبت محلی در اطراف گیاه بالا رود و در صورتی که گیاهان به صورت گروهی کنار یکدیگر قرار بگیرند میزان تعرق افزایش یابد و در نتیجه، رطوبت هوا نیز به میزان قابل توجهی بالا رود. این روش یک روش عالی و کاربردی برای افزایش رطوبت گیاه است.
اسپری کردن آب یا غبار افشانی
این روش جزو اولین روشهایی است که اکثر افراد برای تامین رطوبت گیاهان آپارتمانی خود از آن استفاده میکنند. در این روش مقداری از آبی که روی برگهای گیاه اسپری میشود به سرعت تبخیر شده و رطوبت محیط را افزایش میدهند و مقدار زیادی از آن روی برگ یا اطراف گیاه باقی میماند و به آرامی تبخیر میشود و رطوبت محلی را برای چند ساعت افزایش میدهد.
از مزیتهای این روش آسان و سریع بودن آن است اما از آنجایی که آب بعد از چند ساعت تبخیر میشود نیاز به تکرار این فرآیند است. از طرفی در هنگام اسپری کردن آب، بخشی از آن به ساقههای گیاه نیز میرسد که در اثر تکرار این فرآیند موجب افزایش بیماریهای قارچی و باکتریایی در گیاه میشود. برای جلوگیری از ایجاد قارچ و باکتری در ساقه گیاه، بهترین راه اسپری کردن آن در طی روز است تا اطمینان حاصل کنید که آب قبل از خنک شدن هوا در شب تبخیر شده است.
استفاده از دستگاههای رطوبتساز
یکی از راههای بیدردسر برای افزایش رطوبت گیاهان آپارتمانی استفاده از دستگاههای رطوبت ساز برقی است که با استفاده از آن میتوانید سطح رطوبت موجود در هوا را تنظیم کنید. این دستگاه علاوه بر تامین رطوبت گیاه برای خشکی پوست و مو نیز مناسب است.
گیاهان آپارتمانی را در حمام قرار دهید
حمام یکی از مرطوبترین فضاهای خانه است و نگهداری گیاهان آپارتمانی در آن به شکوفا شدن آن کمک زیادی میکند. وان، دوش و حتی حولههای حمام نیز میتوانند به آسانی رطوبت مورد نیاز گیاهان را تامین کنند. ارکیده و گیاه شیپوری از جمله گیاهان مناسب برای نگهداری در فضا حمام هستند.
بیشتر بخوانید:
فوت و فن باغبانی در منزل | نکاتی برای آبیاری گیاهان آپارتمانی
استفاده از سینی سنگریزه
یکی از سادهترین روشهای تامین رطوبت گیاه استفاده از سینی سنگریزه است. برای این کار شما به یکی سینی لبه دار احتیاج دارید که کمی بزرگتر از گلدان باشد. بهتر است عمق آن حدود دو سانتیمتر باشد تا اطمینان حاصل کنید که آب به سرعت تبخیر نمیشود. سنگریزهها را که سایز یکسانی دارند در سطح سینی قرار دهید و سینی را با آب پر کنید تا حدی که آب زیر سنگریزهها باشد و روی آن را نپوشاند. گلدان را روی سنگریزهها قرار دهید و از محکم بودن محل قرار گرفتن آن مطمئن شوید. دقت داشته باشید که پایه گلدان روی آب قرار نگیرد تا آب جذب گیاه نشود و باعث پوسیده شدن ریشه شود.
در این روش آب به آرامی تبخیر می شود و محیط اطراف گیاه را مرطوب میکند. از آنجایی که از این روش برای هر گلدان به صورت مجزا میتوانید استفاده کنید نیازی به تعداد زیادی گل و گیاه ندارید تا مانند روش گروهی، رطوبت گیاه تامین شود. همچنین در این شیوه بقیهٔ بخشهای خانه تحت تاثیر رطوبت سینی سنگریزه قرار نمیگیرند. اما وجود سینی آب در خانه جذب آفات را بیشتر میکند و احتمال افزایش بیماریهای قارچی و باکتریایی در گیاه را بالا میبرد.
گیاهانتان را به حمام ببرید
شستن برگ گیاهان در محیط حمام یا سینک آشپزخانه علاوه بر تامین رطوبت گیاه باعث تمیز شدن برگ آن میشود و جذب رطوبت را به مدت چند روز افزایش میدهد.
استفاده از تراریوم
تراریومهای در دو صورت سرباز و سربسته برای تامین رطوبت گیاه بسیار مفید هستند و از آنجایی که اکوسیستم خودکفا دارند برای تامین آب و رطوبت نیاز به رسیدگی مداوم ندارند. البته تراریومهای بسته نسبت به تراریومهای روباز رطوبت بیشتری دارند و برای همه گیاهان مناسب نیستند.
گلدان دو تایی
در این روش گلدان گیاه را داخل یک گلدان ۲ تا ۴ سانتیمتر بزرگتر قرار دهید و بین آن را با خزه اسپانگتوم پر کنید و آن را با آب خیس کنید. خزه آب را داخل خود نگه میدارد و در طی چند روز به آرامی خشک میشود و بخار آب را در هوا اطراف گیاه آزاد میکند.
پوشش پلاستیکی
پلاستیک بزرگ و رنگ روشن را روی گیاه قرار دهید تا مانند محیط گلخانه عمل کند و رطوبت گیاه را تامین کند. میتوانید دو تا سه پایه چوبی در خاک گیاه قرار دهید تا پلاستیک به شاخ و برگ گیاه آسیب نزند.
این روش برای نگهداری گیاهان در فصل زمستان نیز بسیار مناسب است و تنها باید مراقب باشید تا گیاه در معرض تابش مستقیم نور خورشید نباشد تا بیش از حد گرم نشود.
شما بین این راه ها کدوم رو پیشنهاد می کنید؟
شما بین این راه ها کدوم رو پیشنهاد می کنید؟
به نظر من بی دردسر ترین راه استفاده از سینی سنگریزه است.