۷ نشانه پوکی استخوان که آن را نادیده می‌گیریم

مدیر سایت 1495 روز پیش
بازدید 175 بدون دیدگاه

پوکی استخوان شرایطی است که در آن استخوان‌ها شکننده می‌شوند. توده استخوان تراکم خود را از دست می‌دهد. احتمالا تا امروز علت‌هایی زیادی در مورد ابتلا به پوکی استخوان خوانده باشیم، اما توجه به نشانه‌هایی که به ما می‌گویند احتمالاً به پوکی استخوان مبتلا هستیم هم کمک می‌کند تا زودتر برای درمان آن اقدام کنیم.

علل ایجاد پوکی استخوان

پوکی استخوان بیماری شایعی است که در افراد بالای ۶۵ سال و به خصوص در زنان تجربه می‌شود. علت‌هایی زیادی از جمله تغذیه نامناسب، استرس، فقر ویتامین و… وجود دارد که موجب پوکی استخوان می‌شود. پوکی استخوان تقریبا بدون علامت است تا زمانی که شایع‌ترین اثر بیماری یعنی شکستگی را تجربه کنیم.

بر اساس مطالعه‌ای در دانشکده پزشکی ویرجینیای شرقی در سال ۲۰۱۶، شکستگی‌هایی که در اثر پوکی استخوان اتفاق می‌افتند، نیاز به زمان بیشتری برای استراحت دارند و اغلب درمانی پرهزینه‌تر را شامل می‌شوند. به یاد داشته باشید که نشانه‌هایی وجود دارد که می‌توانید از پوکی استخوان باخبر شویم.

۱.سن

پس از اینکه به ۵۰ سالگی رسیدیم، زمان آن فرا رسیده است که در مورد عوامل ریسک پوکی استخوان با پزشک خود صحبت کنیم. ممکن است رژیم غذایی از جمله کلسیم بیشتر در این سن توصیه شود.

زنان مسن‌تر از ۶۵ سال و مردان بالای ۷۰ سال نیز سالانه باید مورد معاینه قرار گیرند. علاوه بر این هر فرد بالای ۵۰ سال که دچار شکستگی شده است، باید به طور مرتب برای پوکی استخوان آزمایش شود.

۲. داروهای خاص

برخی از عوامل سبک زندگی می‌توانند بر پوکی استخوان تأثیر بگذارند. داروهایی مانند استروئیدها،‌ قرص‌های ضدبارداری تزریقی و برخی از داروهای ضدسرطان نیز خطر را افزایش می‌دهند اما این بدان معنی نیست که شما باید از خوردن آن‌ها خودداری کنیم. با پزشک خود صحبت کنید تا در صورت لزوم مکمل اضافی برای حمایت از سلامت استخوان شما را تجویز کند.

۳. از دست دادن قد

کوتاه شدن قد و تغییر شکل بدن از حالت ایستاده، اغلب با افزایش سن همراه است و می‌تواند علائم پوکی استخوان را نشان دهد. تغییرات قابل توجه شامل از بین رفتن چند سانتی متر از قد یا انحنای ستون فقرات است. این تغییرات می‌تواند به این معنی باشد که پوکی استخوان روی بدن شما اثر گذاشته است. حتما پس از ۵۰ سالگی اندازه‌گیری قد خود را به صورت ثابت انجام دهید.

۴. کمبود ویتامین D

ویتامین D برای سلامتی استخوان بسیار مهم است، زیرا به بدن کمک می‌کند که کلسیم را جذب کند. تحقیقات همچنین به اهمیت ویتامین D  در پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان صحه گذاشته است. در صورت کمبود این ویتامین ممکن است درد استخوانی یا ضعف عضلات را تجربه کنید.

در ماه‌های فصل زمستان یا در نیمکره شمالی زمین کمبود ویتامین D بیش از سایر شرایط دیده می‌شود. منابع غذایی ویتامینD شامل زرده تخم مرغ، ماهی، شیرغنی شده و کبد گوشت گاو است. اگر گیاه‌خوار هستید به منابع دریافت ویتامین D توجه بیشتری داشته باشید.

۵. سطح بالای کلسیم یا فسفاتاز قلیایی در آزمایش خون

این آزمایش را برخی از پزشکان برای تشخیص پوکی استخوان تجویز می‌کنند. این آزمایش می‌تواند تعیین کند که آیا کمبود ویتامین D روی استخوان شما اثر گذاشته است یا خیر. این آزمایش می‌تواند ریسک ابتلا به برخی از سرطان‌های استخوانی و رشد استخوانی شما را آنالیز کند. برای جستجوی علائم اختلال کبد نیز از این آزمایش استفاده می‌شود.

۶. درد مفاصل و دردهای عضلانی

پوکی استخوان معمولا در سکوت بروز پیدا می‌کند و شما احساس درد چندانی ندارید. اما ترک‌های کوچک در استخوان ممکن است در جریان روزمره زندگی به وجود آید که دردهایی را برای شما ایجاد می‌کند.

اگر ستون فقرات شما در حال تحلیل باشد و قد از دست دهید، احتمالا در ناحیه پشت خود احساس درد می‌کنید. یکی از علائم پوکی استخوان ضعف عضلات و شل شدن اتصال با استخوان‌هایی است که عضلات را پشتیبانی می‌کنند. ممکن است این مسئله را هنگام بلند شدن از صندلی بدون فشار روی بازوها درک کنید.

۷. شکستگی

متأسفانه اولین علائم پوکی استخوان شامل شکستگی است. در حقیقت شایع‌ترین علامت برای پوکی استخوان نیز شکستگی است. وقتی استخوان‌ها دچار پوکی شده باشند، حتی ضربه خفیفی نیز باعث شکستگی آن‌ها می‌شود. گاهی اوقات مردم تا زمان مراجعه به پزشک اصلا متوجه نمی‌َشوند که استخوانی شکسته شده است.

علائم مربوط به شکستگی ناشی از درد و تورم بلافاصله پس از ضربه است. این تورم و درد معمولا کاملا آشکار است. اگر احساس درد دارید، مخصوصا اگر این درد در ناحیه پشت شما قرار دارد و چند هفته است که ادامه دارد، ممکن است نشان‌دهنده شکستگی باشد. در این مواقع بهتر است با سرعت بیشتری به پزشک مراجعه کنید و با آزمایش‌هایی از وضعیت تراکم استخوانی خود با خبر شوید.

منبع: hhdresearch

print

نظرات کاربران

  • لطفا از تایپ کردن فینگلیش خودداری کنید. در غیر این صورت نظر شما بررسی نخواهد شد.
  • هدف شما ارسال تبلیغات یا بک لینک نباشد. در غیر این صورت دیدگاه حذف می شود.
  • دیدگاه شما فقط و فقط در رابطه با این موضوع باشد.
  • به دیگران توهین نکنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *