تابستان است و امسال متاسفانه به خاطر شیوع بیماری کرونا، شرایط مانند سالهای قبل نیست که بچهها بتوانند به راحتی در باشگاههای ورزشی وقت خودشان را پر کنند. یکی از ورزشهایی که میتواند به جز باشگاه در فضای باز هم انجام شود، اسکیتبازی است.
هیچ ارزونی بیعلت نیست!
یک ضربالمثل قدیمی هست که: هیچ ارزونی بیعلت نیست!؛ بر همین اساس اگر در بازار به اسکیتی برخوردید که قیمت پایینی داشت به استاندارد بودنش شک کنید. اسکیت از آن دست وسایلی است که اگر استانداردهای لازم در ساخت آن رعایت نشده باشد میتواند در درازمدت ضربات جبرانناپذیری روی ستون فقرات و زانوی کودک بر جای بگذارد پس بهتر است به سراغ برندهایی بروید که امتحان خودشان را در این زمینه پس دادهاند. ساییدگی، جابجایی و از بین رفتن غضروف از جمله آسیبهای مفصلی هستند که در اثر استفاده از وسایل ورزشی نامناسب ایجاد میشوند. ساییدگی در اثر آسیب به صفحات مینیسک موجود در محل اتصال دو استخوان در ناحیه مفصل به دلیل زاویه نامناسب پا هنگام ورزش و انجام حرکات ناصحیح متاسفانه تا پایان سنین رشد که قد در حال افزایش است، خود را نشان نمیدهد؛ بلکه بیشتر مشکلات بعد از بسته شدن صفحات رشد بروز پیدا میکنند. همین دیر بروز کردن مشکلات باعث شده عده زیادی به نوعی گول بخورند و به دیگران هم توصیه کنند از همان اسکیتهای نامناسب استفاده کنند. پس این را بدانید که عدم بروز آسیب در کوتاهمدت دال بر عدم آسیب کلی نیست.
اسکیتهای قابل تنظیم
بهتر است بدانید اسکیت وسیلهای نیست که قرار باشد شما هر ماه آن را عوض کنید. بلکه خرید یک اسکیت قابل تنظیم میتواند تا چند سال شما را از خرید اسکیت جدید بینیاز کند. بنابراین اگر از نظر مالی مشکلی ندارید، بهتر است سایزی از کفش را انتخاب کنید که با پای کودک شما تناسب داشته باشد. اسکیتهای قابل تنظیم، بسته به نوع برند به استفادهکننده این امکان را میدهند که تا سه، چهار و یا پنج سایز اسکیت را تغییر سایز دهد. در نتیجه میتوانید سایز کفش را مطابق با پای کودک تغییر دهید.
لوازم ایمنی و محفاظتی
برای خرید لوازم ایمنی اسکیت باید دستودلباز باشید. در ورزش خطرناکی چون اسکیت که اصلا زمین خوردن آدابی دارد و یکی از درسهای آموزشی این ورزش است، هرچقدر لوازم ایمنی که خریداری می کنید دارای کیفیت بالاتری باشد میتواند سلامت فرزندتان را با درصد بیشتری تامین کند. محافظ مچ، محافظ آرنج، ضربه گیر زانو، ضربهگیرلگن و کلاه ایمنی همان لوازمی هستند که باید قبل از اسکیت سواری از امنیت و سالم بودن آنها اطمینان حاصل کرده و به فرزندتان بپوشانید. قیمت این وسایل هم روی هم رفته چیزی بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان است.
برندهای خوب
برند همیشه یکی از چیزهایی است که نه تنها در مورد اسکیت بلکه در خرید خیلی چیزهای دیگر مطرح است. به همین دلیل هم خوب است در زمان خرید کفش اسکیت از خرید اسکیتهایی با برند و مارکهای متفرقه پرهیز کنید. حتما قبل از خرید در مورد مارکهای مطرح اسکیت مانند رولر بلید (rollerblade)، فیلا (fila)، روسز (roces) ، کروز (cruise) و فلاین ایگل (flying egel ) تحقیق کنید و در هنگام خرید دقت کنید که نام برند درست نوشته شده باشد. بسیاری از مارکهای تقلبی یک یا دو حرف از نام برندهای مطرح را تغییر میدهند یا جا به جا میکنند. گاهی دیده شده که با وجود اینکه نام برند کامل روی محصول نوشته شده، اما باز هم آن محصول اصل نیست و گاه حتی کفی نامرغوب کفش این را نشان میدهد. بنابراین طول ساقها و کفی کفش چیزهایی هستند که میتوانند به شما در تمایز کفش اصل و غیراصل کمک کنند.
حالا که به طول ساقها اشاره شد خوب است بدانید کفشهای اسکیتی که ساق بلندتری دارند، میتوانند محافظت بیشتری از پاها داشته باشند. در عین حال کفش اسکیت با ساق کوتاه قدرت مانور و سرعت بالاتری دارند. در مورد کفی کفش هم که باعث میشود راحتی بیشتری داشته باشید، حساس باشید؛ پس هنگام پوشیدن کفش اسکیت در زمان خرید حتما به اینکه پای شما بر روی کفی راحت باشد، دقت کنید.
قیمت و خرید نهایی
حالا که با خصوصیات کفش اسکیت خوب آشنا شدید بد نیست سری هم به قیمتها در بازار بزنید. در فروشگاههای لوازم ورزشی میتوانید اسکیت با قیمتهای مختلفی ببینید و با این تنوع انتخاب خیلی سخت میشود. در بازار برندهای مختلفی وجود دارد و حالا این شمایید که بسته به قدرت خرید و نوع استفادهتان باید انتخاب کنید چه کفشی خریداری کنید. برای مثال کفش اسکیت برند فلاین ایگل در بازار با قیمتی در حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به فروش میرسد. انواع اسکیت در برند رولر بلید با قیمتی بالاتر از دو میلیون تومان در بازار عرضه میشود. اسکیت فیلا با لوازم ایمنی کامل مدل x-one 2 هم با قیمتی در حدود یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان است. اسکیت روکسا هم که برندی ایتالیایی است را با قیمتی در حدود دو میلیون و ۳۰۰ هزار تومان میتوانید تهیه کنید.
نظرات کاربران
نظرات کاربران