گیاه مقاوم برای نگهداری در آب و هوا مختلف | نکات نگهداری و تکثیر انواع نخل

مدیر سایت 1444 روز پیش
بازدید 231 بدون دیدگاه

کمتر کسی است که گیاه نخل را ندیده باشد، گیاهی با برگ‌های نازک و سوزنی شکل که در هر قد و قامتی رشد می‌کند و از آنجایی که نگهداری آسانی دارد،‌ انتخاب مناسبی برای نگهداری در آپارتمان یا محیط کار است. نخل انواع گوناگونی دارد و موطن اصلی آن مناطق گرمسیری و استوایی است. اما از آنجایی که گیاه مقاومی است در هر محیطی قابلیت رشد و نگهداری دارد. کافی است تا با نکات سادهٔ نگهداری آن آشنا شوید تا از این گیاه زیبا و تکثیر آن در خانه لذت ببرید.

خاک مناسب برای انواع نخل

برای نگهداری انواع نخل از هر خاکی می‌توانید استفاده کنید اما بهتر است خاک آن سبک باشد و ۳۰ درصد آن را مواد آلی تشکیل دهد. از ترکیب خاک برگ، شن، کود گاوی و خاک لمونی یا خاک برگ و خاک پیت یا تورب برای نگهداری انواع نخل می‌توان استفاده کرد.

آبیاری و درجه حرارت برای انواع نخل

نخل‌ها نیاز به آبیاری زیادی ندارند و هر زمان که مشاهده کردید خاک آن خشک شده است می‌توانید آنها را آبیاری کنید. اما بهتر است محیطشان مرطوب باشد. رطوبتی بین ۲۵ تا ۳۰ درصد برای رشد نخل بسیار مناسب است. به همین دلیل نخل‌ها در مناطقی که نزدیک به دریا هستند رشد بهتری دارند.

نور مناسب برای انواع نخل

نور متوسط تا زیاد برای این گیاه بسیار مناسب است اما بهتر است نخل‌های زینتی آپارتمانی را در زیر تابش مستقیم نور خورشید قرار ندهید و آنها را کنار پنجره‌های شرقی و جنوبی اتاق بگذارید.

بیشتر بخوانید:

سفره شام گیاهان آپارتمانی/آشنایی با انواع خاک و کود برای گیاهان آپارتمانی

استفاده از کود شیمیایی (ازت، ‌فسفر و پتاس) مناسب انواع نخل‌ها است که به آن کود ۵-۱۰-۵ می‌گویند. می‌توانید از کود حیوانی مانند کود گاو و گوسفند نیز برای نخل استفاده کنید و آن را جایگزین کود شیمیایی کنید. البته برای نخل‌های آپارتمانی کود شیمیایی محلول در آب مناسب است مانند کود قطره طلا و پوکون که باید آنها را مطابق با دستوری که دارند استفاده کرد. فصل بهار و تابستان بهترین زمان برای کوددهی انواع نخل است. و بهتر است فواصل کوددهی آن بین یک تا دو ماه باشد. در اواخر فصل پاییز و زمستان کوددهی به نخل را باید متوقف کرد زیرا رشد گیاه در این زمان کاهش می‌یابد و نیازی به کود ندارد.

نحوه تکثیر انواع نخل

برای تکثیر یا قلمه‌زدن نخل، باید پاجوش‌هایی که در اطراف ساقهٔ اصلی روییده‌اند را با دقت و به همراه ریشه از خاک جدا کنید و در گلدان دیگری آن را بکارید. همچنین می‌توانید نخل را به وسیله بذر نیز تکثیر کنید،‌ که این عمل را باید در فصل بهار انجام دهید و بذر را داخل خاک کم عمق قرار داده و آنرا مرطوب نگه دارید تا جوانه بزند سپس آن را به گلدانی با خاک و کود مناسب منتقل کنید تا رشد کند.

print

نظرات کاربران

  • لطفا از تایپ کردن فینگلیش خودداری کنید. در غیر این صورت نظر شما بررسی نخواهد شد.
  • هدف شما ارسال تبلیغات یا بک لینک نباشد. در غیر این صورت دیدگاه حذف می شود.
  • دیدگاه شما فقط و فقط در رابطه با این موضوع باشد.
  • به دیگران توهین نکنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *