فوت و فن باغبانی در منزل | نکاتی برای آبیاری گیاهان آپارتمانی

مدیر سایت 1547 روز پیش
بازدید 237 بدون دیدگاه

یکی از مهمترین عناصر تشکیل دهندهٔ سلول گیاه، آب است که مقدار آن در الیاف گیاهان جوان ۹۰٪ است. اما در استفاده از این عنصر مهم نباید افراط و تفریط داشت زیرا برای موفقیت در کاشت و پرورش گیاهان آپارتمانی میزان آبیاری آنها بسیار مهم است. میزان آبیاری گیاه بستگی به مراحل رشد،‌ نوع گیاه،‌ فصول سال و نوع خاک گلدان دارد.

کم آبی در گیاهان آپارتمانی

از آنجایی که آب وسیلهٔ تغذیهٔ گیاه است،‌ اگر آب کافی به آن نرسد گیاه زرد می‌شود و برگ‌های آن شروع به ریزش می‌کند. در این حالت گل‌های گیاه سریع شروع به پژمردگی و ریزش می‌کنند و رشد برگ‌ها متوقف می‌شوند. برای رفع این حالت گیاه باید گلدان‌ها را هر روز از لحاظ رطوبت بررسی کنید و قبل از آنکه در گیاه شرایط فوق ایجاد می‌شود،‌ با یک برنامه‌ریزی منظم و با توجه به شرایط محیطی گیاه، آن را آبیاری کنید.

بیشتر بخوانید:

گیاهان آفتاب مهتاب ندیده | آشنایی با گیاهان آپارتمانی

گیاه خجالتی و حساس

آبیاری بیش از حد گیاهان آپارتمانی

وقتی به گلدانی بیش از حد نیاز آب دهید،‌ مقدار اضافی آب از ته گلدان خارج می‌شود و این کار سبب می‌شود تا مواد غذایی موجود در خاک گلدان در آب حل شود و بعد از خارج شدن از انتهای گلدان از دسترس ریشه گیاه خارج شود و با ادامهٔ این شیوه آبیاری،‌ خاک گلدان دچار فقدان مواد مغذی شده و به اصطلاح خاک فقیر ‌شود که نتیجه آن کند شدن رشد گیاه است.

از طرفی دیگر زیاده‌روی در آبیاری گیاهان آپارتمانی باعث می‌شود تا فضای خالی موجود در خاک، ‌که مانند تهویه عمل می‌کند و اکسیژن را به ریشه و موجودات مفید خاک می‌رساند،‌ بسته شود و اکسیژن مورد نیاز خاک به خوبی تامین نشود. همچنین آب اضافی موجود در خاک گیاه، باعث می‌شود تا خاک حالت لجن پیدا کند و در نتیجه ریشهٔ گیاه بپوسد. بنابراین در زمان آبیاری گیاهان آپارتمانی،‌ اجازه دهید تا سطح خاک گلدان خشک شود سپس مجدد آبیاری را انجام دهید

بهترین زمان آبیاری گیاهان آپارتمانی

برای آبیاری گیاهان آپارتمانی، ‌سطح خاک نباید بیش از حد خشک باشد زیرا ریشه این گیاهان بسیار ظریف است و در اثر بروز خشکی آسیب می‌بیند، بنابراین بهترین زمان آبیاری گیاهان آپارتمانی توجه به میزان خشکی خاک آن است. از طرفی نیاز آبی گیاهان مختلف آپارتمانی بر حسب نوع گیاه و سن آن و میزان رشدی که دارد، متفاوت است. درجهٔ حرارت محیط،‌ شدت نور، رطوبت نسبی و محل قرار گرفتن گیاه نیز در میزان آبیاری گیاه مؤثر است.

تشخیص زمان آبیاری گیاهان آپارتمانی

تعیین دقیق زمان آبیاری گیاهان به آسانی میسر نیست اما با توجه به موارد زیر،‌ می توانید زمان آبیاری گیاهان آپارتمانی را به طور تقریبی مشخص کنید.

  • روشن شدن رنگ سطح خاک
  • کم شدن وزن گلدان
  • افتادگی برگ گیاهان و چرب شدن آنها به هنگام لمس
  • استفاده از وسایل رطوبت سنج برای سنجش میزان رطوبت خاک گلدان
print

نظرات کاربران

  • لطفا از تایپ کردن فینگلیش خودداری کنید. در غیر این صورت نظر شما بررسی نخواهد شد.
  • هدف شما ارسال تبلیغات یا بک لینک نباشد. در غیر این صورت دیدگاه حذف می شود.
  • دیدگاه شما فقط و فقط در رابطه با این موضوع باشد.
  • به دیگران توهین نکنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. مهدیس گفت:

    کاشکی زودتر این مطلب رو خونده بودم . من یکی از گیاهای آپارتمانیم رو خیلی آب دادم از ریشه پوسید.