همه ما گاهی اوقات خستگی را تجربه میکنیم که این نوع خستگی با خواب و استراحت برطرف میشود. برخی خستگیها آنقدر زیاد هستند که با خواب و استراحت تسکین پیدا نمیکنند. ۱۰ علت در وضعیت سلامت بدن شما ممکن است باعث خستگی مداوم شما باشد که در این گزارش به آن میپردازیم.
۱. کمخونی
یکی از شایعترین دلایل پزشکی برای احساس خستگی مداوم فقر آهن است. زنانی که عادت ماهیانه سنگین دارند و زنانی که باردار هستند به ویژه مستعد کمخونی هستند. در این حالت شما احساس میکنید که نمیتوانید کاری انجام دهید، عضلات شما سنگینی میکنند و خیلی سریع خسته میشوید.
۲. وقفه تنفسی در خواب
آپنه خواب یا وقفه تنفسی در خواب به شرایطی گفته میشود که گلوی شما هنگام خواب باریک یا بسته میشود و بارها تنفس شما را قطع میکند. این اتفاق منجر به خر و پف با صدای بلند و افت سطح اکسیژن خون شما میشود. شما در این حالت اغلب در شب بیدار میشوید و روز بعد احساس خستگی میکنید. این بیماری در مردان میانسالی که اضافه وزن دارند بیشتر دیده میشود. نوشیدن الکل و سیگار کشیدن نیز باعث افزایش آن میشود.
۳. مشکلات تیروئید
مشکلات تیروئیدی به این معنا است که هورمون تیروئید(تیروکسین) بیش از حد یا کمتر از حد در بدن شما وجود دارد. این حالت باعث میشود شما احساس خستگی کنید. این بیماری در زنان شایع است و بیشتر در سنین بالا اتفاق میافتد. پزشک شما میتواند با انجام آزمایش خون از وضعیت غده تیروئید شما آگاهی پیدا کند.
۴. بیماری سلیاک
این بیماری مادامالعمر ناشی از واکنش سیستم ایمنی بدن به گلوتن است. گلوتن پروتئینی است که در کیک، نان و غلات وجود دارد. به گفته گروه بیماران سلیاک انگلستان از هر ۱۰۰ نفر، یک نفر به این بیماری مبتلا هستند و حتی از آن مطلع نیستند. علائم این بیماری علاوه بر خستگی، اسهال، نفخ، کمخونی و کاهش وزن است. این بیماری با آزمایش خون قابل تشخیص است.
۵. دیابت
یکی از علائم اصلی دیابت نوع یک و دو احساس خستگی زیاد است. سائر علائم کلیدی دیابت احساس تشنگی، گرسنگی زیاد خصوصا در شب و کاهش وزن است. اگر فکر میکنید علائم دیابت را دارید، با پزشک خود صحبت کنید.
۶. تب غدهای
تب غدهای یک عفونت ویروسی شایع است که همراه با تب، گلودرد و تورم باعث ایجاد خستگی میشود. این بیماری بیشتر در نوجوانان و جوانان اتفاق میافتد. علائم معمولا در طی چهار الی شش هفته از بین میرود، اما خستگی میتواند تا چند ماه در بدن باقی بماند.
۷. افسردگی
علاوه بر این که شما در افسردگی احساس غم و اندوه زیادی دارید، همچنین افسردگی میتواند انرژی شما را تخلیه کند. خواب شما نیز وقتی افسردگی دارید کاهش پیدا میکند و اغلب صبح زود بیدار میشوید و در طول روز احساس خستگی میکنید.
۸. اضطراب فراگیر
احساس اضطراب گاهی کاملاً طبیعی است اما برخی از افراد احساس اضطراب غیرقابل کنترل مداوم را تجربه میکنند که روی زندگی روزمره آنها و احساس خستگی مفرط نیز اثر میگذارد. پزشکان این اختلال را اضطراب فراگیر مینامند. این بیماری بسیار شایع است و در زنان بیش از مردان دیده میشود.
۹. کمخوری
وقتی بدن شما سوخت کافی نداشته باشد یا غذاهای ناسالم بخورید به سادگی خسته میشوید. یک رژیم غذایی متناسب، قند خون شما را در حالت مناسب قرار میدهد و از بروز خستگی جلوگیری میکند. همه افراد با کاهش قند خون دچار کسالت و خستگی میَشوند. خوردن وعده صبحانه در دوری از خستگی و کسالت بسیار موثر است. سعی کنید در وعده صبحانه خود پروتئین و کربوهیدرات را بگنجانید.
۱۰. مصرف بیش از حد کافئین
مصرف متعادل کافئین همواره باعث بالا رفتن تمرکز و هوشیاری افراد میشود. اما در مورد مصرف زیاد از حد آن باید بدانید که باعث ایجاد دلواپسی، نگرانی و افزایش ضربان قلب میشود. تحقیقات نشان میدهد که اگر این حالتها زیاد باشد میتواند به افراد احساس خستگی بدهد. موادی که کافئین دارند اعم از قهوه، شکلات، چای و داروهای حاوی کافئین را به تدریج محدود کنید. به جای آن بیشتر آب بنوشید که در مقابله با احساس خستگی بسیار مفید است.
منبع: nhs
نظرات کاربران
نظرات کاربران