صبح و ظهر و شب ندارد، نوشیدن چای در هر زمانی میچسبد، به خصوص چای ایرانی که ۱۰۰ درصد طبیعی است و خیالتان راحت است که رنگ افزودنی ندارد و هیچگونه مواد شیمیایی در آن استفاده نشده است. اما در بین انواع چای سیاه ایرانی، بعضی از آنها کیفیت بالایی دارند و بعضی دیگر نامرغوب بوده و طعم تلخی دارند. پس بهتر است تا چای سیاه ایرانی را بهتر بشناسیم تا با خرید یک چای ایرانی با کیفیت و درجه یک از نوشیدن یک فنجان چای اصیل ایرانی لذت ببریم.
انواع چای ایرانی
چای چین اول یا چای بهاره: این چای در فصل بهار و ماه اردیبهشت برداشت میشود و نسبت به انواع دیگر چای عطر و طعم بهتری دارد و در سه نوع سرگل، شکسته و قلمی به فروش می رسد. از آنجایی که این چای از برگهای جوان تهیه شده است طعم گسی دارد و رنگ آن نسبت به انواع دیگر چای بیشتر است.
چای چین دوم یا چای تابستان: این چای در فصل تابستان و ماه تیر برداشت میشود و نسبت به چای بهاره عطر و رنگ کمتری دارد و طعم آن تلختر است.
چای چین سوم یا چای پاییزه: این چای در ماه مهر و آبان برداشت میشود و نسبت به چای بهاره و تابستانه کیفیت کمتری دارد، زیرا برگهای آن طراوت و تازگی برگهای چین اول سال را ندارند و از آنجایی که خاک پس از برداشت بهار و تابستان بسیار ضعیف شده است،کیفیت برگهای چای در فصل پاییز پایینتر است در نتیجه طعم چای آن نیز تلختر است و عطر کمتری دارد.
بیشتر بخوانید:
تشخیص چای بهاره از انواع دیگر چای
از آنجایی که هر سه نوع چای ایرانی پس از خشک شدن شبیه یکدیگر میشوند و از روی ظاهر نمیتوان به کیفیت آن پی برد، بهترین راه تشخیص کیفیت آن خرید مقداری از چای و چشیدن طعم و مزهٔ آن و بررسی میزان عطر چای است. چای ایرانی نسبت به چای خارجی زمان دم کشیدن بیشتری دارد و حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان لازم است تا چای به قدر کافی دم بکشد، اگر بعد از طی شدن این زمان، طعم چای تلخ بود و رنگ دهی کافی نداشت، نشان از پایین بودن کیفیت آن است.
همچنین اگر چای ایرانی به سرعت دم کشید بهتر است به کیفیت آن شک کنید. برخی از انواع چای در آب سرد نیز رنگ میدهند که این نشان از وجود رنگ مصنوعی در آن دارد و بهتر است از خرید آن خودداری کنید. اگر یکبار چای مرغوب بهاره را از کشاورزان لاهیجانی تهیه کنید متوجه طعم و عطر و کیفیت بالای این چای میشوید و تشخیص چای مرغوب از چای بیکیفیت برایتان راحتتر میشود.
دلم چایی خواست