کمبود شیر مادر به چه علت‌هایی است؟

مدیر سایت 1625 روز پیش
بازدید 199 بدون دیدگاه

وقتی کودک پس از یک ساعت از اتمام آخرین شیردهی خشمگین و گرسنه است، طبیعی است نگران باشید که شیر کافی تولید نمی‌کنید. با این حال برخی اوقات نیز این رفتارها کاملاً عادی است و افزایش وزن کودک به شما این اطمینان را می‌دهد که همه چیز خوب پیش می‌رود. برخی از مادران پس از بررسی وزن کودکان، متوجه می‌شوند که شیر دریافتی کودک به اندازه کافی نبوده است. اغلب متخصصان می‌گویند که تغییر در روش‌های شیردهی یا کمک از متخصص تغذیه با شیر مادر می‌تواند به افزایش قابل توجهی از میزان شیر مادر منجر شود.

در اینجا برخی از شایع‌ترین دلایل کمبود شیر و راهکارهایی که به شما برای افزایش شیر کمک می‌کند را مطرح می‌کنیم:

عدم رشد غده شیردهی در زنان

برخی از زنان به طور عادی و طبیعی مجاری کافی برای تولید شیر نوزاد را ندارند. در هر بارداری مجاری رشد می‌کند و احتمالا این مشکل در بارداری دوم یا سوم کم‌تر از بارداری اول است. پمپاژ و مصرف داروی تجویزشده توسط پزشک از راه‌هایی است که متخصصان برای رفع این مشکل پیشنهاد می‌کنند.

مشکلات هورمونی یا غدد درون‌ریز

شاید شما به سندروم تخمدان پلی‌کیستیک، تیروئید کم‌کار یا پرکار، دیابت، فشارخون بالا یا مشکلات هورمونی مبتلا باشید. هر یک از این موارد ممکن است علتی برای شیر دهی ناکافی محسوب شوند. ساخت شیر به فرستنده‌های هورمونی که به سینه‌ها ارسال می‌شود تکیه دارد. در این مواقع به پزشک خود مراجعه کنید تا با شرایط خاص شما رویکری را اتخاذ کند و این مشکل را رفع کند.

جراحی‌ سینه

جراحی‌های سینه چه به علت پزشکی و چه از نظر زیبایی ممکن است موجب مشکلات شیردهی در آینده شود. سوراخ کردن سینه نیز از عواملی است که ممکن است به مجاری شیر آسیب برساند. برخی از زنان بیشتر و برخی کم‌تر از جراحی‌های پستان برای تغذیه انحصاری از شیر مادر صدمه می‌بینند. در این مواقع با مراجعه به پزشک می‌توان مسأله کمبود شیر را تا حد قابل قبولی حل کرد.

مصرف داروهای خاص یا گیاهان دارویی

سودومفردین(ماده موثر در داروهای سرماخوردگی)، متگرین، برموکریپیتین یا مقادیر زیادی از مریم‌گلی، جعفری یا نعناع می‌تواند بر میزان شیر شما تأثیر بگذارد. اگر شیر شما کاهش یافته است و از یکی از موارد فوق استفاده کرده‌اید می‌توانید با پزشک خود مشورت کنید و داروی خود را تغییر دهید.

مشکلات مکیدن یا مشکلات آناتومی

در برخی موارد ممکن است که حتی شیر مادر کم نباشد اما آناتومی دهان کودک به گونه‌ای باشد که خوردن شیر را برای کودک سخت کرده باشد. در برخی از کودکان غشای نازک بافتی در انتهای دهان باعث می‌شود که آن‌ها قادر به استفاده صحیح از زبان برای استخراج شیر نباشند. اگر این غشا در دهان کودک شما قرار داشته باشد با کمک پزشک او می‌توانید این غشا را اصلاح کرده و توانایی شیردهی به نوزاد را به سرعت بهبود بخشید. در این مواقع بدون شک با پزشک نوزاد خود مشورت کنید.

تغذیه در شب

کتاب‌ها و برنامه‌های زیادی وجود دارد که روش‌های آموزش خواب بیشتر کودکان در شب را فراهم می‌کنند، در حالی که این تکنیک‌ها ممکن است به مشکلات افزایش وزن کودکان مربوط باشد. بدون تغذیه کودک در شب شیر تولیدی مادر شروع به کاهش می‌کند.  شیر مادر در شب سطح بالاتری از پرولاکتین(هورمونی که باعث ساخت شیر در پستان می‌شود) را دارد و کاهش پرولاکتین می‌تواند به افت شیر کمک کند. در طول شب یک یا دو بار شیر دادن به کودک نقش مهمی در وزن گرفتن کودک و ازدیاد شیر ایفا می‌کند.

 

داروهای زایمان یا زردی

داروهای زایمان مانند بی‌حسی اپیدورال می‌توانند بر توانایی مکیدن نوزاد و شیر دادن به او موثر باشد. برخی از مطالعات نشان می‌دهند که اثرات داروهای بی حسی تا یک ماه پس از زایمان دوام دارند. زردی کودکان نیز می‌تواند موجب کاهش توانایی آن‌ها در شیر خوردن شود که با دوشیدن شیر و درمان زردی رفع خواهد شد و کم‌کم به روش طبیعی شیر خوردن باز گردید.

 

در هر یک از مسائل و مشکلات شیردهی، با پزشک کودک خود مشورت کنید و ناامید نشوید و بدانید که در اغلب مواقع مسائل مربوط به شیردهی مادران با صبر و راهکارهایی رفع خواهند شد.

منبع: todaysparent

print

نظرات کاربران

  • لطفا از تایپ کردن فینگلیش خودداری کنید. در غیر این صورت نظر شما بررسی نخواهد شد.
  • هدف شما ارسال تبلیغات یا بک لینک نباشد. در غیر این صورت دیدگاه حذف می شود.
  • دیدگاه شما فقط و فقط در رابطه با این موضوع باشد.
  • به دیگران توهین نکنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *