چگونه تغذیه با شیر مادر روی حفظ محیط زیست اثر می‌گذارد؟

مدیر سایت 1681 روز پیش
بازدید 190 بدون دیدگاه

شیردهی مادران به کودکان مزایای بسیار زیادی دارد که یکی از آن‌ها که اغلب مورد غفلت واقع می‌شود، تأثیر آن بر محیط زیست است. شیردهی طبیعی‌ترین و اکولوژیکی‌ترین روش برای تغذیه کودک شما است. مواد نگهدارنده یا خطر آلودگی در شیر مادر وجود ندارد و به طور کلی فرآوری روی شیر مادر انجام نشده است. شیر مادر همچنین موجب صرفه‌جویی در مصرف انرژی می‌شود و نیازی به گرم کردن شیر وجود ندارد. بدن مادر تمام مواد مناسب را در دمای مناسب و مطلوب کودک فراهم می‌کند و می‌توانید بگویید از هر نظر محیط زیستی‌ترین انتخاب است.

کاهش ضایعات و زباله‌های شیردهی

تغذیه از شیر مادر باعث کاهش تولید ضایعات می‌شود. از تولید شیر تا تغذیه کودک، در شیر مادر هیچ کالایی لازم نیست و فقط بدن مادر و نوزاد در آن دخیل است. بطری‌ها، بسته‌بندی‌های مورد نیاز و شیشه‌هایی که در طول تغذیه با شیر خشک مورد نیاز انسان است، موجب آسیب به محیط ‌زیست در ابعاد وسیع می‌شوند و ضایعات و زباله‌های زیادی را تولید می‌کنند. همچنین شیر مادر نیاز به حمل‌ونقل ندارد و باعث هدر رفتن یا کاهش منابع طبیعی نمی‌شود.
درست است که استفاده از شیردوش‌ها لوازم جانبی را می‌طلبد اما از همین نظر هم بسیار دوستانه‌تر با محیط زیست عمل می‌کند و به خصوص که این محصولات قابل استفاده مجدد نیز هستند. تغذیه با شیر مادر باعث ایجاد زباله کم‌تر و استفاده از منابع طبیعی در سطح اندک می‌شود. آنقدر دور از ذهن نیست که بگوییم مادران شیرده در حفاظت محیط زیست نقش زیادی ایفا می‌کنند.

تولید دی‌اکسید کربن و گازهای گلخانه‌ای

برخلاف شیر مادر، شیرهای مصنوعی تأثیر منفی بر محیط زیست می‌گذارند و با انتشار گازهای گلخانه‌ای که باعث گرم شدن کره زمین می‌شود به زمین صدمه می‌زنند. این شیرها در مراحل ساخت، پردازش و حمل و نقل غیر محیط‌زیستی محسوب می‌شوند. جانشینی شیر مادر با شیرهای صنعتی، باعث تولید زباله‌های قابل ملاحظه‌ای می‌شود که رودخانه‌ها و آب‌های زیرزمینی را آلوده می‌کند و بر اکوسیستم وابسته به آن تأثیر منفی می‌گذارد. طبق مطالعه سال ۲۰۱۹ توسط کالج امپریال لندن به طور کلی تغذیه با شیر مادر به مدت شش ماه معادل ۹۵ الی ۱۵۳ کیلوگرم دی‌اکسید‌کربن را ذخیره می‌کند و در نتیجه برای آینده زمین نیز اقدامی موثر است.

افزایش فاصله بارداری در زنان

تغذیه با شیر مادر به طور گسترده‌ای فاصله بارداری را بیش‌تر می‌کند و در برخی مناطق که روش‌های پیشگیری از بارداری رعایت نمی‌شود، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. تغذیه انحصاری با شیر مادر به مدت شش ماه و ادامه شیردهی پس از آن می‌تواند یک شیوه بسیار موثر در پیشگیری از بارداری باشد.

print

نظرات کاربران

  • لطفا از تایپ کردن فینگلیش خودداری کنید. در غیر این صورت نظر شما بررسی نخواهد شد.
  • هدف شما ارسال تبلیغات یا بک لینک نباشد. در غیر این صورت دیدگاه حذف می شود.
  • دیدگاه شما فقط و فقط در رابطه با این موضوع باشد.
  • به دیگران توهین نکنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *