قیمت کالاهای دیجیتال؛ صعود از دل یک شایعه

مدیر سایت 1580 روز پیش
بازدید 258 بدون دیدگاه

بازار کالاهای دیجیتالی همواره پر از تلاطم و نوسانات قیمتی بوده است. پس از بروز شایعه ممنوعیت واردات گوشی‌های بالای ۳۰۰ یورو و افزایش قیمت ارز در کشور باعث بالا رفتن قیمت گوشی‌های پرچم دار و میان رده شد.این درحالی بود که با بروز ویروس کووید-۱۹ در کشور و کاهش تقاضا، قیمت محصولات دیجیتالی روندی رو به صعودی داشته‌اند. این امر برخلاف روند بازارهای جهانی بود. تاثیرگذاری خبر منع ورود گوشی‌های ۳۰۰ یورویی نه تنها بر روی روند قیمت‌ گوشی‌های همراه تاثیر گذاشت بلکه سبب شد تا قیمت کالاهای دیجیتالی دیگر به صورت روزشمار تغییر کند.از این رو در این گزارش روند تغییر و تحولات قیمت  در بازار موبایل و کالاهای دیجیتال در دو مقطع ۲۸ اسفند ۹۸ تا ۷ مهر ۹۹ بررسی شده است. به همین دلیل با بررسی سه برند پرفروش اپل، سامسونگ و شیائومی  در حوزه گوشی و ۳ برند ایسوس، ایسر و لنوو در بخش لپ‌تاپ، به مقایسه‌ی قیمت‌های هر محصول از این برند‌ها می‌پردازیم تا دریابیم آیا شایعه منع ورود گوشی‌های ۳۰۰ یورویی تاثیری هرچند ناچیز بر این کالاهای دیجیتالی داشته است یا خیر.

بیشتر بخوانیم 

فوت و فن خرید هارد اکسترنال

هیاهوی بی‌سرانجام بسته‌های اینترنت

افزایش ۵۰ درصدی قیمت گوشی‌های موبایل

سامسونگ از جمله برندهای پرطرفدار گوشی‌های همراه است. تلفن‌های هوشمند سامسونگ جایگاه اول فروش در ایران را دارند. باتوجه به سهم بزرگ واردات گوشی‌های همراه سامسونگ به بررسی نوسانات قیمت‌های این برند پس از بروز شایعه ممنوعیت واردات گوشی های ۳۰۰ یورویی پرداختیم.

طبق آمار و اطلاعات به دست آمده  طی ۵ ماه از تاریخ ۲۸اسفند ۱۳۹۸ تا ۷ مهر سال جاری قیمت Galaxy note s10 Lite  با افزایش ۵۵ درصدی از حدود ۹میلیون تومان به بیش از ۱۵ میلیون تومان رسیده است.

محصول دیگرGalaxy 50As است که قیمت آن با افزایش ۵۰ درصدی در دوره مذکور، از ۴.۹میلیون تومان به حدود ۸ میلیون تومان رسیده است. سومین محصول این برند که قیمت آن افزایش قابل‌توجهی در ۵ ماه اخیر داشته، Galaxy s۱۰ lite  است که قیمت آن با رشد ۷۷ درصدی از ۹.۴ میلیون تومان به ۱۵ میلیون تومان به بازار عرضه می‌شود. باتوجه به اینکه گوشی‌های سامسونگ بیشترین سهم خرید و فروش در بازار را برعهده دارند و طبق بررسی‌هایی که انجام شده است گوشی‌های موبایل سامسونگ با بیش از ۵۰ درصد افزایش قیمت در نوع خود رشد چشمگیری داشته است.

تلفن‌ همراه‌های اپل با اینکه از نظر تعداد فروش جایگاه و سهم قابل ملاحظه‌ای در مقایسه با دیگر برندها ندارند و با وجود اینکه جزوگران ترین گوشی‌های هوشمند به حساب می‌آیند،اما محبوبیت ویژه‌ی بین طرفداران حرفه‌ای گوشی‌های هوشمند دارند. مقایسه تغییرات قیمت‌ها در طی ۵ماه اخیر در نشان از افزایش ۵۰ درصدی محصولات اپل داشته است.  قیمت Apple iPhone ۱۱ با افزایش ۵۲ درصدی از ۱۶ میلیون تومان به ۳۷ میلیون تومان رسیده است. پس از آن، دو محصول Apple iPhone ۱۱ پرو و Apple iPhone  ۱۱ پرو مکس  به‌ترتیب با ۵۲ و ۵۵ درصد بیشترین افزایش قیمت را طی ۵ ماه اخیر داشته‌اند. همچنین قیمت  Apple iPhone Xs max نیز از ۱۷ میلیون تومان به ۲۸ میلیون تومان جهش پیدا کرده است.

شیائومی جزو محبوب‌ترین برندهای پرفروش گوشی‌های موبایل محسوب می‌شود. آمار دقیقی از اینکه چه مقدار از سهم بازار تحت اختیار این برند است در دسترس نیست اما به گفته‌ی دیجیکالا در سال گذشته جزو هفتمین برند پرفروش در نیمه سال بوده است. قیمت گوشی موبایل این شرکت با نام۸ Xiaomi Redmi note  از۲.۵ میلیون به ۶ میلیون رسیده است که در نوع خود افزایشی ۵۰ درصدی را به همراه داشته است. گوشی ۹ Xiaomi Mi با افزایش ۵۰ درصدی از ۵.۳ میلیون به ۷.۴ میلیون رسیده است. همچنین گوشی پرچم دار ۱۰ Xiaomi Mi Note با افزایش ۷۱ درصدی از اسفند سال ۹۸ با قیمت ۷.۵ میلیون و اکنون در مهر ماه سال جاری با قیمت ۱۳ میلیون به فروش می‌رسد.

در همین زمینه بخوانیم

گشت و گذاری در بازار لپ‌تاپ‌های استوک

در بازار لپ تاپ‌ها چه میگذرد؟

آمار دقیقی از اینکه چه مقدار لپ تاپ وارد کشور شده و پرمصرف‌ترین برندهای لپ تاپ کدام است اطلاعات دقیق و چندان مستندی وجود ندارد. اما آنچه مشخص است پس از شیوع ویروس کرونا و بروز شایعه ممنوعیت واردات و افزایش قیمت ارز در کشور نوسانات قیمت دامن لپ‌تاپ ها را نیز گرفت. پس طبق تغییرات قیمت‌ها،‌ به بررسی مختصر سه برند پرفروش بازار ایران، ایسر،‌ ایسوس و لنوو میپردازیم.

در گروه لپ‌تاپ‌های ایسوس بیشترین سهم رشد قیمت را مدل ASUS ROG Strix G531GW   که یک لپ تاپ گیمینگ محسوب می‌شود با ۵۰ درصد رشد قیمت اکنون با قیمت ۵۰ میلیون به فروش می‌رسد.  سپس مدل MB-c ۵۴۰ X با افزایش ۱۷ درصدی از ۶.۵ میلیون به ۱۵ میلیون رسیده است. همچنین در گروه لپ‌تاپ های ایسر، مدل PP-B ۷۱۵-۵۱-۷۶ AN با افزایش ۱۵ درصدی از ۳۲ میلیون به ۳۹ میلیون تومان تغییر پیدا کرده است. در رده‌ی بعدی مدل XS ۷۱۵-۵۱-۷۶ AN با افزایش ۱۰ درصدی از قیمت ۲۸ میلیون تومان به ۳۱ میلیون تومان تغییر یافته است.

گروه لنوو که یکی از پرفروش‌ترین لپ تاپ های ایران محسوب می‌شود در طی بازه ۵ ماه از اسفند ۹۸ تا مرداد ماه سال جاری دستخوش تغییراتی در قیمت‌ها شده است. لپ‌تاپ لنوو مدل Ideapad L340 – NPGبا افزایش ۲۰ درصدی از قیمت ۲۲ میلیون به ۲۸ میلیون تومان تغییر یافته است . همچنین در مرتبه‌ی بعدی لنوو مدل Ideapad 330 – NPTبا افزایش ده درصدی از قیمت ۱۸ میلیون به ۲۰ میلیون جهش داشته است.

سقوط قیمت‌ها یا افزایش دوبرابری

آنچه مشخص است دلایل متعددی از جمله افزایش نرخ تورم، افزایش تقاضا و نرخ ارز و قیمت‌های جهانی می‌تواند سبب رشد چشمگیر قیمت گوشی و کالاهای دیجیتال شود. اما این روزها علاوه بر دلایل ذکر شده چندعامل دیگر نیز سبب بروز تغییرات زیادی در قیمت‌های کالاهای دیجیتال شده که عدم نظارت بر این بازار،  روند صعودی در قیمت‌ها را  ایجاد کرده است. شیوع ویروس کوید-۱۹، شایعه ممنوعیت واردات گوشی‌های ۳۰۰ یورویی وافزایش نرخ ارز همگی دست به دست هم داده‌اند تا وارادات کالاهای دیجیتال محدودتر و قیمت‌های گوشی و لپ‌تاپ افزایش پیدا کند. باتوجه به آمارهای جهانی انتظار می‌رفت در دوران قرنطینه و کاهش تقاضا شاهد افزایش قیمت‌ها نباشیم اما روند بازارهای داخلی در مقایسه با بازارهای جهانی وارونه و برعکس بوده است.

تغییر در نرخ دلار در این مدت ۵ ماه از اسفند ۹۸ تا مردادماه ۹۹ توانسته است بر کالاهای دیجیتالی نیز تاثیر بسزایی داشته باشد. البته نمی‌توان کتمان کرد از دیگر عواملی که می‌توان در افزایش ‌قیمت‌ها موثر دانست، قیمت جهانی کالاهای دیجیتال و گوشی‌های هوشمند است اما آنچه از شواهد و آمار اطلاعات پیدا است باوجود کاهش تقاضا، قیمت کالاهای دیجیتال نیز روزانه در حال افزایش است که البته با توجه به بررسی‌های انجام شده می‌توان از علل اصلی اوج گیری تغییرات در قیمت‌ها را  از تاریخ منع ورود گوشی‌های ۳۰۰ یورویی  دانست.

print

نظرات کاربران

  • لطفا از تایپ کردن فینگلیش خودداری کنید. در غیر این صورت نظر شما بررسی نخواهد شد.
  • هدف شما ارسال تبلیغات یا بک لینک نباشد. در غیر این صورت دیدگاه حذف می شود.
  • دیدگاه شما فقط و فقط در رابطه با این موضوع باشد.
  • به دیگران توهین نکنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *