بانک شیر مادر چیست و در چه شهرهایی وجود دارد؟

مدیر سایت 1528 روز پیش
بازدید 233 بدون دیدگاه

بانک شیر انسانی یا بانک شیر مادر چیست؟ شاید هنوز هم اسم آن به گوش شما نخورده باشد اما سال‌های متمادی است که در جهان بانک شیر مادران در ابعاد وسیع فعالیت می‌کنند و شیر مادران واجد شرایط جمع‌آوری می‌شود. تغذیه مطلوب برای نوزادان تازه متولد شده، در صورت امکان، برای سال‌های اول زندگی، شیر مادر است. بانک‌های شیر انسانی برای مادرانی که نمی‌توانند شیر خود را به نوزادشان بدهند، راه حل‌هایی را ارائه می‌کند. به عنوان مثال ممکن است نوزاد در بیمارستان بستری باشد و یا مادر مشکل عفونی داشته باشد که قادر به شیردهی به کودک نباشد و یا حتی ممکن است مادر شیر کافی برای تغذیه نوزاد یا نوزادهای خود را نداشته باشد. بنابراین با چنین دغدغه‌ای، این ابتکار بین‌المللی در سال ۲۰۰۵ تأسیس شد.

گروه اصلی و تا حدودی بزرگ‌ترین مصرف‌کننده شیر مادر، نوزادان نارس هستند. نوزادان مبتلا به اختلالات گوارشی یا اختلالات متابولیکی نیز ممکن است از این نوع شیر استفاده کنند. بانک شیر مادر، فرمولی است برای مادرانی که نتوانند شیر مورد نیاز نوزاد خود را تأمین کنند و برای آن‌ها به صورت جایگزین عمل می‌کند. در بانک شیر مادر، زنان شیرده به مادران و نوزادان دیگر شیر خود را اهدا می‌کنند و با روش پاستوریزاسیون نگهدارنده آن را پاستوریزه و در اختیار بانک قرار می‌دهند.

نخستین بانک شیر مادر در ایران

نخستین بانک شیر مادر در ایران در سال ۲۰۱۶ با حضور مقامات وزارت بهداشت، نماینده یونیسف و همچنین آکادمی کودکان در بیمارستان الزهرا(س)‌در تبریز افتتاح شد. هدف این بانک سرمایه‌گذاری روی نسل آینده عنوان شده است. داشتن فرزندانی که دارای بهره هوشی بالایی هستند و این مهم از طریق تغذیه کافی از شیر مادر حاصل می‌شود که تأثیر قابل توجهی در ماه‌های اولیه زندگی نوزادان دارد. شیر مادر نوزاد را در برابر طیف وسیعی از بیماری‌ها و عفونت‌ها در ماه‌های اول زندگی محافظت می‌کند.

بانک شیر مادر در ایران وظایفی از غربالگری مادران واجد شرایط اهدای شیر، گردآوری و پاستوریزه کردن شیر و رساندن شیر به واجدین شرایط تا توانمندسازی مادران شیرده و ارائه مشاوره‌ در زمینه مشکلات شیردهی را بر عهده دارد.

شهرهای دارای بانک شیر مادر در ایران

پس از تبریز، ۱۰ بیمارستان وابسته به دانشگاه‌های ایران برای راه‌اندازی بانک شیر مادر انتخاب شدند. بیمارستان شهید اکبرآبادی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران و بیمارستان ولی عصر(عج) وابسته به دانشگاه تهران، بیمارستان ام‌البنین(س) در مشهد، بیمارستان دکتر کرمانشاهی در کرمانشاه، بیمارستان شهید صدوقی در یزد، بیمارستان امام خمینی(ره) در اهواز، بیمارستان امام علی(ع) در زاهدان، بیمارستان شهید افضلی‌پور در کرمان، بیمارستان امین در اصفهان و بیمارستان حضرت زینب(س) در شیراز، نام بیمارستان‌هایی هستند که انتخاب شدند تا بانک‌های شیر مادر پس از تبریز را شکل دهند و اغلب آن ها به بهره برداری رسیده اند و یا در مراحل نهایی کار هستند.

در ایران طبق گفته رئیس بانک شیر مادر تبریز، ۱۶ شهر دیگر نیز در نوبت تأسیس بانک شیر مادر هستند که آن‌ها نیز در سال‌های آینده به بهره‌برداری خواهند رسید.

print

نظرات کاربران

  • لطفا از تایپ کردن فینگلیش خودداری کنید. در غیر این صورت نظر شما بررسی نخواهد شد.
  • هدف شما ارسال تبلیغات یا بک لینک نباشد. در غیر این صورت دیدگاه حذف می شود.
  • دیدگاه شما فقط و فقط در رابطه با این موضوع باشد.
  • به دیگران توهین نکنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *