‎چگونه فضای شهری را برای مادران دارای نوزاد شیرخوار مناسب کنیم؟

مدیر سایت 1584 روز پیش
بازدید 205 بدون دیدگاه

‎از نگاه مادران، فضای شهری خارج از خانه، برای تغذیه نوزادان آماده و محیا نیست. اگرچه خصوصیات فیزیکی یک مکان، تنها عامل بهبود بخشیدن تغذیه کودکان شیرخوار نیست، با این حال یکی از موارد قابل تأمل و بررسی در این موضوع است. شرایط محیطی در بهبود وضعیت شیردهی کودکان تاثیرگذار است. محیط می‌تواند به از بین رفتن موانع شیردهی مادران در جامعه کمک کند و در عین حال باعث منع حضور مادران شیرده در جامعه شود.
‎مطالعات نشان می‌دهد، با برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری درست، می‌توان موانع تغذیه کودکان شیر‌خوار در فضای خارج از منزل را کاهش داد و در نتیجه مادران می‌توانند با اطمینان خاطر بیشتری در این محیط به تغذیه کودکان بپردازند.
‎تغذیه مناسب با شیر مادر یکی از موضوعات بسیار مهم و تاثیرگذار در مسیر زندگی و آینده کودک است. شیر مادر تاثیر زیادی در طول عمر، افزایش ضریب هوشی و کاهش اضافه وزن کودکان دارد. علاوه بر آن به سلامت مادر در برابر برخی از بیماری‌ها ازجمله سرطان ‌های مختص زنان کمک می‌کند. شیر مادر از وقوع بسیاری از بیماری‌های مزمن در کودکان جلوگیری می‌کند و در بهبود بهداشت جامعه مؤثر است.
‎برای رسیدن به شرایط مطلوب، یونیسف و سازمان بهداشت جهانی توصیه می‌کنند شیردهی و تغذیه کودک از ساعات اولیه تولد تا شش ماهگی ادامه یابد و تا دوسالگی شیردهی به همراه مواد غذایی تکمیل شود.
‎ ‎شهرهایی که دغدغه بهبود فضای اجتماعی در راستای تغذیه‌ی کودکان شیرخوار را دارند، شامل جوامعی هستند که برای مادران فرصت و زمینه‌ی حضور در جامعه و تغذیه کودکانشان را فراهم می‌کنند. با توجه به تاثیر سلامت روان بر میزان شیردهی، تجربه ثابت کرده است اگر یک مادر هنگام تغذیه کودک شیرخوار خود در فضای اجتماعی احساس ناامنی کند، با وجود آگاهی نسبت به مزایای شیردهی با شیر مادر، تمایل کمتری به انتخاب این روش خواهد داشت.
‎با توجه به تحقیقات انجام شده، یک حلقه تعاملی میان ساختن محیط مناسب برای تغذیه کودکان و نگرش افراد جامعه وجود دارد. بسیاری از زنان دیدن تغذیه کودکان شیرخوار در مکان‌های عمومی را امیدوارکننده می‌دانند چراکه این موضوع فرصتی مناسب برای بقیه مادران ایجاد می‌کند و به تکرار بیشتر آن کمک می‌کند.
‎یکی از پیش‌نیازهای مهم مادران دارای نوزاد شیرخوار ، حضور در یک محیط امن، آرام و راحت است که حداقل جایی برای نشستن و در آغوش گرفتن کودک برای آغاز شیردهی داشته باشد، که این امر مستلزم همراهی دیگر شهروندان در ایجاد فضای مطلوب برای مادر در فضاهای شهری است. ‎بنابراین توجه بیشتر به بهبود امکانات رفاهی برای مادران در مکان‌های عمومی‌، منجر به تغییر نگرش نسبت حضور آنان در جامعه و استفاده از امکانات فضای عمومی می‌شود.
‎پژوهش‌های انجام شده و بررسی تجربه‌های جهانی نشان‌دهنده‌ی این امر است که ایجاد اتاق‌های مادروکودک در فضاهای عمومی شهر، مانند ایستگاه‌های مترو و پایانه‌های مسافربری و پاساژها و مراکز خرید،… تاثیر بسزایی در افزایش انگیزه‌ی مادران به تغذیه کودک با شیر خود دارد و باعث حضور بیشتر مادران در شهر و استفاده از امکانات شهری می‌شود که خود، درجلوگیری از افسردگی‌های ناشی از این دوران موثر است.
‎در واقع شهرهای دوست‌دار خانواده و حامی مادر و کودک، جوامعی هستند که علاوه بر فرهنگ‌سازی در خصوص ایجاد فضای امن برای مادران شیرده توسط دیگر شهروندان، به ایجاد فضاهای مختص مادر و‌کودک، اهمیت ویژه می‌دهند.

print

نظرات کاربران

  • لطفا از تایپ کردن فینگلیش خودداری کنید. در غیر این صورت نظر شما بررسی نخواهد شد.
  • هدف شما ارسال تبلیغات یا بک لینک نباشد. در غیر این صورت دیدگاه حذف می شود.
  • دیدگاه شما فقط و فقط در رابطه با این موضوع باشد.
  • به دیگران توهین نکنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *